Stryktipset, vecka 5, 1 februari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 1 februari 2020

13 miljoner på veckans stryktips, men shit vilken svettig kupong! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Southampton 1
• Tätt schema för Liverpool som lirade i onsdags. Viss rotation att vänta, men visst ska man vara stor favorit ändå. Southampton är dock i kanonform och slagit både Chelsea och Leicester på bortaplan. Etta, men jag sneglar lite på garderingarna faktiskt.

 

2. Manchester U – Wolves 1(x2)
• Matic avstängd för United men nye Bruno Fernandes kan få göra sin debut och kan mycket väl lyfta hemmalaget. Det känns dock långt ifrån säkert och Wolves kan man aldrig räkna bort. Jota fri från skada.

 

3. Bournemouth – Aston Villa 1(x2)
• Imponerande av Villa att ta sig till Ligacupfinal! Men nu gäller det att fixa PL-kontraktet också – en riktig sexpoängsmatch mot Bournemouth. Anfallaren Samatta ny hos gästerna medan hemmalaget dras med skadebekymmer. Öppet.

 

4. Crystal P – Sheffield U (x)2
• Sheffield disciplin är imponerande och man står upp fint mot samtliga lag. Palace saknar defensiva kuggar och jag är inne på bortapoäng. Gästerna har värvat 21-årige norrmannen och mittfältaren Sander Berge för nära 300 miljoner.

 

5. Newcastle – Norwich 1(x2)
• Nja, nje, nej. Newcastle har blivit väldigt stor favorit hos tipparna, medan oddssättarna ser detta som en mer jämn tillställning. Newcastle har visat fin moral trots väldigt många på skadelistan, men snart kommer en motgång. Tabelljumbon Norwich måste gå för tre pinnar!

 

6. Watford – Everton (x)2
• Everton får tillbaka Richarlison efter kortare skadefrånvaro och kanske får han chansen att sänka sitt gamla lag. Watford ligger risigt till i tabellen, men hemma är man ganska svårslaget och har absolut chans till poäng mot Everton. Gästerna har visat bättre form, men är inget lag jag litar på.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

 

7. West Ham – Brighton 1(x)
• Ännu en viktig match i botten av Premier Leaguemellan två lag som går riktigt tungt just nu – West Ham har 0 1 4 på de fem senaste medan Brighton 0 2 3. Detta lär blir tajt och ångestladdat. Jag kryssar från vänster.

 

8. Middlesbrough – Blackburn 1(x) M
• Boro har lyfts sig lite på slutet, men man har fortfarande svårt att avgöra matcher. Gästande Rovers har två raka segrar i bagaget och har fint självförtroende. De senaste tre mötena i Middlesbrough mellan lagen har slutat 1-1. Kommer att bli tajt igen.

 

9. Birmingham – Nottingham 2
• Stryktipparna tror på Nottingham (som vanligt) medan oddssättarna ser Birmingham som favorit. Jag måste nog hålla med tipparna den här gången – Nottingham ser bra ut just nu. Urstark seger borta mot Brentford senast och bra chans igen till tre poäng mot Birmingham som släppt in mål i nio raka hemmamatcher.

 

10. Fulham – Huddersfield 1
• Jag förstår att Fulham blir skyhög favorit här när den övriga kupongen är så svårbedömd. Har du råd så släng med en gardering, men avvakta tills startelvorna publiceras – Mitrovic, Knockaert och Kamara dras med skavankar och kan missa.

 

11. Preston – Swansea 1
• Efter en svacka så är Preston igång igen med två raka segrar. Man är riktigt starkt hemma och faktiskt gjort flest hemmamål av samtliga lag. Swansea är långt ifrån oävet, men trivs bättre hemma i Wales – bara en seger på de åtta senaste bortamatcherna.

 

12. QPR – Bristol C (1) 2
• Lite skumt att QPR är favorit här med tanke på Bristols fina form och tabelläge. Tre raka segrar för gästerna. QPR har dock hög högstanivå och har absolut kapacitet att störa. Två lag som inte spelar speciellt mycket oavgjort och jag väljer bort krysset.

 

13. Sheffield W – Millwall 1(x2)
• Millwall är svårslaget och bör garderas mot Sheffield som känns väldigt instabilt. Tre raka förluster hemma på Hillsborough för Sheffield så visst kan även Millwall åka hem med tre poäng.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.