Stryktipset, vecka 49, 9 december 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 9 december 2023

13 miljoner i jackpott den här veckan och en intressant kupong! Här kommer mitt stryktpsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Arsenal 1 (2)
• Herrejävlar vilken superinsats av Villa mot Manchester City senast. Nu väntar serieledande Arsenal som hade enorma problem mot Luton och kan få stora problem igen.

 

2. Manchester U – Bournemouth 1
• United följde upp katastrofinsatsen borta mot Newcastle 0-1) med att spela riktigt bra hemma mot Chelsea senast (2-1). Nu väntar ett formstarkt Bournemouth. Spelar United lika bra som mot Chelsea så vinner man. Jag testar ettan men garderingar behöver inte vara fel.

 

3. Brighton – Burnley 1
• Burnley följde upp segern mot Sheffield med att ramla tillbaka med en förlust borta mot Wolves. Och visst blir det väldigt tufft mot Brighton. På en tuff kupong så spikas ettan.

 

4. Sheffield U – Brentford (x)2
• Visst ska Brentford vara favorit mot slagpåsen Sheffield, men tung torsk mot Brighton senast och extra tung då stjärnan Mbeumo skadade sig och blir borta länge. Brentford har inte övertygat på bortaplan och kan få problem med ett desperat Sheffield.

 

5. Wolverhampton – Nottingham 1
• Verkligheten börjar komma ikapp Nottingham som nu har fyra raka torsk. Man läcker ordentligt bakåt och kan få problem igen. Men det känns liiite läskigt att spika Wolves som brukar ha problem mot sämre lag. Gardera om du har råd.

 

6. Cardiff – Millwall 1(x2)
• Ettan streckas för hårt här med tanke på Cardiffs dalande form och det faktum att Millwall gör det bra på resande fot – bara en torsk på de sju senaste bortamatcherna och visst har man chans till poäng.

 

7. Huddersfield – Bristol C (x)2 M
• Hudds har 1 3 1 på de fem senaste, mot mestadels bra motstånd också. MEN man har också haft en hel del flax med tanke på hur utspelat man varit i samtliga. Bristol är inget märkvärdigt men borde kunna fixa poäng.

 

8. Middlesbrough – Ipswich 1(x)
• Underhållande möte att vänta mellan två lag som har fin form. Boro har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna och kan störa tabelltvåan som inte briljerar på resande fot. Defensiva avstängningar stör hos gästerna.

 

9. Norwich – Preston 1
• Det känns lite jobbigt att spika Norwich till så pass hög procent, men ibland måste man bara. Preston ser inte bra ut och borde få stora problem igen.

 

10. QPR – Hull 1(x2)
• Liket lever! QPR har 2 2 1 på de fem senaste och börjar närma sig lagen ovanför strecket. Hull på bortaplan är inget jag litar på och någon säker tvåa är det inte för mig.

 

11. Rotherham – Swansea 1(x2)
• Inga vinstmaskiner som möts här direkt – Rotherham har EN seger på fjorton matcher medan Swansea bara har en seger på de åtta senaste. Sjukt nog är Rotherham svårslaget hemma och flera topplag har åkt hem utan tre pinnar i bagaget.

 

12. Stoke – Sheffield W 1(x2)
• Stoke får alldeles för högt förtroende av tipparna med tanke på hur usel formen är. Visst, man ställs mot jumbon, men Sheffield har hittat lite form på slutet och jag vill inte räkna bort laget här.

 

13. Watford – Southampton (x)2
• Två tänkta topplag som efter en tuff inledning nu har hittat formen ordentligt. Southampton har elva raka utan förlust och Watford har bara en förlust på de nio senaste. Saints trivs otroligt bra borta mot Watford och har inte förlorat på de åtta senaste matcherna. Jag tror på bortapoäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.