Stryktipset, vecka 49, 6 december 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 6 december 2014

Mörkt, kallt och jävligt ute, men vad gör det när man kan hålla sig hemma med alla lampor tända, elementen uppdragna på max och med en ny färsk stryktipskupong som ska lösas!? 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn.

Förresten, alla som följer Sparka & Spring på Instagram kommer snart vara med i utlottningen av ett mobilskal till Iphone 5 – det får du ju såklart inte missa. 

sosfotboll

1. Hull – West Bromwich 1(x2)
• Ingen vidare form hos något av gängen. Hull tog visserligen en pinne borta mot Everton efter fyra raka torsk, men samtidigt fick man en av lagets viktigaste spelare skadad – mittfältaren Mohamed Diame blir borta några veckor. Man får dock tillbaka anfallaren Abel Hernandez. I WBA är lagkaptenen Brunt skadad men där Morrison och Pocognoli är tillbaka efter problem. Fyra raka förluster för WBA och frågan är hur länge tränaren får stanna kvar – överlever han en torsk till?

2. Liverpool – Sunderland 1
• Det har inte varit vackert, men nu har Liverpool ivarjefall två raka segrar. Mot Sunderland kan det bli lite rotation då man tar emot Basel i en viktig CL-match på tisdag. Avvakta tills ni ser startelvorna, men visst är Pool en befogad favorit hursomhelst.

3. QPR – Burnley 1
• Nykomlingsmöte. Faktiskt fyra raka utan torsk för Burnley medan QPR också sköter sig riktigt bra just nu, framförallt på hemmaplan där Charlie Austin gjort fyra mål på de tre senaste matcherna. QPR har inte vunnit mot Burnley på de NIO senaste matcherna…men det blir det ändring på nu…eller?

4. Stoke – Arsenal (x)2
• Två tungt skadedrabbade lag där såklart Arsenal ska vara liten favorit. Men Gunners brukar ha problem borta mot Stoke och på de tio senaste försöken har man bara vunnit EN gång. Garderingar kan vara på sin plats. Spela på matchen här.

5. Tottenham – Crystal Palace 1 (2) M
• Över 70% på ett icke övertygande Spurs känns i högsta laget. Hemma har Tottenham varit mer än tveksamt med torskar mot WBA, Newcastle, Stoke och Liverpool den här säsongen. Mycket hjärta hos Crystal Palace, men även en vass offensiv som kan göra det jobbigt för ett Tottenham utan en fantastiskt självförtroende. Testar en rolig skräll.

6. Blackburn – Sheffield W 1
• Mittfältaren Tom Cairney är tillbaka efter avstängning för Rovers där dock kapten Hanley har skadebekymmer och testas sent. Sheffields portugisiske mittfältare Jose Semedo är avstängd men försvararen Joe Mattock kan vara åter efter skada. Blackburn är motiverad favorit, men Sheffield är inget lag man bara kör över (10 oavgjorda den här säsongen). Lite rolig fakta är att trots att Sheffield ligger i mitten av säsongen så har man släppt in näst minst mål i serien (efter Middlesbrough) men även gjort näst minst mål (efter Blackpool).

SE_Winter_Sale_716x300

7. Blackpool – Birmingham (x)2
• Fortfarande en drös med skador hos tabelljumbon Blackpool som dock får tillbaka sin lagkapten McMahon efter avstängning. Birmingham har verkligen lyft sig efter tränarbytet och har 3 2 0 på de fem senaste – den sviten kan mycket väl förlängas nu.

8. Huddersfield – Brentford 1(x2)
• Jahopp, hur länge kan Brentford hålla i sin superform? Fem raka segrar nu och reaktionen bör ju komma snart tycker man. Huddersfield har visserligen fyra raka ligamatcher utan vinst, men då har tre av dessa varit på bortaplan – hemma är man mycket bättre.

9. Ipswich – Leeds 1 (2) M
• Andraplacerade Ipswich ska förstås vara favorit hemma mot Slamp-Leeds. Slamp-Leeds är just Slamp-Leeds av en anledning så gardera med ALLT NI HAR om ni har råd! 🙂 Ipswichs anfallare Noel Hunt som gjorde avgörande målet på övertid förra veckan får inte spela då han är inlånad från just Leeds. Jag tycker inte att Ipswich har övertygat på slutet och snart är sviten över. Tar väl med en slampgardering då…så säkert kryss behöver inte vara fel. 😉

10. Millwall – Middlesbrough (x)2
• En annan målskytt från förra veckan som kan missa lördagens match är Patrick Bamford i Boro. Även Ayala i backlinjen, Konstantopoulos (säg det namnet tio gånger snabbt) i målet och Clayton på mitten kan missa. Håll koll på startelvorna! Jag måste erkänna att jag är lite förälskad i Millwalls kämpaglöd och karaktär. Jag varnade för laget förra veckan och då hämtade de upp 0-2 till 2-2 borta mot Bournemouth. Nu får man tillbaka Wilkinson i backlinjen efter avstängning och kan störa.

sosbanner

11. Nottingham – Charlton 1(x) M
• Några skador som stör i båda lägren men hos hemmalaget är det framförallt avstängningen på bäste målskytten Assombalonga som lär svida hårdast. Det sprudlar ju inte om Charlton direkt, men man har en riktigt bra striker i Vetokele som kan avgöra matcher på egen hand. Över 60% på ettan är i saftigaste laget för mig.

12. Wigan – Norwich 1(x2)
• Att Wigan ligger näst sist har ju naturligtvis mest att göra med att JAG håller på klubben (suck!) – hemma har man dock visat sig svårslaget med bara en torsk, men FEM raka hemmakryss. Tur för Wigan kanske att Norwich är nästintill lika uselt just nu. Efter en bra inledning på säsongen så har man nu bara en seger på de tio senaste matcherna. Ångestmöte!

13. Wolverhampton – Bournemouth 2
• Ett annat gammalt storlag som har det kämpigt just nu är Wolves som har fyra raka torsk med 1-14 i målskillnad! Och nu möter man laget som mosade Birmingham borta med hela 8-0 för någon månad sedan. Lite oklart om anfallaren Wilson kan lira för gästerna. Testar raka tvåan.

1200 spänn i bonus hos Unibet just nu!

B E R M U D A B E N N Y
Instagram: SparkaochSpring
Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.