Stryktipset, vecka 49, 10 december 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 10 december 2022

Knepig och märklig kupong även den här veckan, men håll ut – snart är allt som vanligt igen! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. England – Frankrike 2
• Höjdarmatch som inleder kupongen! Spontant känns Frankrike strået vassare och Englands defensiv känns bräcklig. Tacksam grupp och åttondel för England. Nu tar det stopp.

 

2. Marocko – Portugal 2
• Stark defensiv har dock Marocko som hållit nollan i fyra av vem matcher i VM. Man slog ut Spanien i åttondelen efter 120 minuter och straffar. Tufft emot nu när ett formstarkt Portugal står på andra sidan. Tvåa nu men ska försöka jobba in en gardering.

 

3. Blackpool – Birmingham (x)2
• Championship drar igång igen. Avstängningar och skador stör i Blackpool. Jag tror på en tajt match där Birmingham har bra chans till poäng. Bara två torsk på de sju senaste bortamatcherna för Birmingham.

 

4. Middlesbrough – Luton 1(x2)
• Fin form för Boro innan uppehållet, men nu möter man lurigt motstånd i Luton och jag tycker att singelettan streckas för hårt.

 

5. Millwall – Wigan (1x)2
• Cirka 70% på Millwall känns helt bananas högt. Man har redan spelat en match efter uppehållet och då blev det torsk med 0-3 borta mot Sunderland. Man är bättre hemma, men det motiverar ändå inte den höga prollen.

 

6. Sheffield U – Huddersfield 1(x) M
• Visst ska topplaget Sheffield vara favorit här, men ÅTTIO PROCENT!? Nej du, här blir det gardering för mig. Så hög procent i Championship är i regel för högt, framförallt efter ett uppehåll.

 

7. Stoke – Cardiff 1(x2)
• Bottenmöte mellan två gäng som hade hoppats på mer framskjutna placeringar. Stoke får högt förtroende av tipparna, men man har agerat ojämnt och jag vill gärna få med en skrällgardering.

 

8. Swansea – Norwich 1(x)
• Norwich femma och Swansea åtta, men det skiljer endast en poäng mellan lagen. Ovisst inför det här mötet, men jag tror ändå att hemmafördelen kan avgöra. Swansea gör det oftast bra hemma i Wales.

 

9. Accrington – Portsmouth (1x)2
• LOTTAS

 

10. Bristol R – Port Vale 1 (2)
• Två gäng med fin form och hög högstanivå som drabbar samman här. Sällan målsnålt när något av målen lirar och det borde kunna bli några baljor även den här gången.

 

11. Exeter – Sheffield W 2
• Sheffield ser riktigt bra ut för tillfället och borde ha riktigt goda chanser till poäng även här när man ställs mot mittenlaget Exeter. På en tuff kupong så testas tvåan.

 

12. Lincoln – Wycombe X
• Lincoln är obesegrat hemma men är bara 15:e bästa hemmalaget i serien – hur är det möjligt? Jo man har kryssat i hela sju av nio hemmamatcher. Oavgjort även mot Wycombe? Ja, varför inte.

 

13. Oxford – Barnsley 1(x)
• Två lag med fin form och stort självförtroende möts här. Just ligger värdet på hemmalaget och visst kan man förstå det när man kollar på formkurvan – nio raka tävlingsmatcher utan förlust för hemmalaget.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.