Stryktipset, vecka 48, 4 december 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 4 december 2021

Hörrni, nu är det helg och dödskyla! Vi värmer oss med lite stryktips tycker jag – här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Wolverhampton – Liverpool (x)2
• Fin form för gästande Liverpool som slog Everton i derbyt senast med 4-1. Även fast Wolves är starkt så blir det oerhört svårt att stå emot när den röda maskinen trampar igång. Jag ger dock hemmalaget viss poängchans och ett lyxkryss känns bra.

 

2. Watford – Manchester C 2
• Även serietvåan City har fin form just nu med sex raka segrar. Tufft schema för Watford just nu och mycket pekar på ytterligare en torsk.

 

3. Newcastle – Burnley (x)2
• Trots spel med en man mindre i stort sett hela matchen så lyckades Newcastle greja 1-1 mot Norwich senast. Man är fortfarande utan seger den här säsongen och någon självklar trepoängare mot Burnley är det inte. Att hemmalaget streckas till nära 50% har jag svårt att förstå och går emot. Clark avstängd för Newcastle.

 

4. Southampton – Brighton 1(x)
• Southampton är riktigt starkt hemma och det borde finnas goda chanser till poäng mot Brighton som är svårslaget men som samtidigt har svårt att vinna. 2 4 1 på sju bortamatcher Brighton – exakt samma statistik har Saints i sina hemmamatcher.

 

5. Barnsley – Huddersfield 1(x2)
• Poya Asbaghi är ny tränare för bottengänget Barnsley och nu gäller det att ta trepoängare. Kanske kan det finnas läge nu när ett bortasvagt Huddersfield gästar. Dock litar jag inte på hemmalaget just nu och alla tecken är att föredra.

 

6. Blackburn – Preston 1(x2)
• Fin form för Blackburn som har 5 1 1 på de sju senaste. Visst ska man vara favorit hemma, men procenten på ettan har ballat ur. Preston är ett lurigt gäng som dessutom brukar trivas på Ewood Park – man har inte förlorat här på fem raka besök. Fint värde i både kryss och tvåa.

 

7. Blackpool – Luton 1(x2)
• Två lag som efter en fin start på säsongen börjar att tappa. Blackpool är dock svårslaget hemma och borde kunna fixa poäng mot Luton som bara har en seger på de åtta senaste bortamatcherna.

 

8. Bristol C – Derby 1(x)
• Hemmalaget har blåsts upp till enorm favorit med tanke på hur svårslaget Derby har visat sig vara. Även fast gästerna ligger sist på EN poäng så ska man komma ihåg att man inledde säsongen med -21 poäng.

 

9. Cardiff – Sheffield U 2
• Två lag som har bättre kapacitet än vad tabelläget säger och som visat det på senare tid med bättre resultat för båda lagen – Cardiff har vunnit tre av de fyra senaste medan United har sju poäng på de tre senaste matcherna och noll insläppta mål i dessa. Sheffield har en riktigt fin trupp och borde kunna greja detta. Jag testar tvåan.

 

10. Middlesbrough – Swansea 1(x2)
• Nej jag kan inte spika Boro här heller. Hemmaformen är högst tveksam samtidigt som Swansea är helt ok (5 1 3 på de nio senaste). Visst är Swansea bättre hemma än borta, men två segrar på de tre senaste bortamatcherna vittnar ändå om god form.

 

11. Millwall – Birmingham 1
• Millwall har bara förlorat en av de åtta senaste matcherna på The Den och visst ska man ha chans till ett bra resultat mot Birmingham som bara har en seger på de åtta senaste bortamatcherna – man har dessutom nollats i sex av de sju senate. Jag testar ettan.

 

12. Nottingham – Peterborough 1(x) M
• Forest ska vara favorit mot bottengänget Peterborough, men till 75%? Tjänstefel av mig att rekommendera ettan till den prollen. 🙂 Nej någon slags gardering måste till.

 

13. Reading – Hull 1
• Två bottengäng med fin form. Hull har fyra raka segrar medan Reading har 2 1 1 på de fyra senaste. Hulls segrar på bortaplan har inte varit övertygande och jag tror att vinstsviten bryts nu. Carroll/Drinkwater lyfter Reading och jag testar spel på ettan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.