Stryktipset, vecka 48, 2 december 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48, 2 december 2017

Massa miljoner i jackpott även den här veckan. Kupongen är klurig så mycket möjligt att det blir hög utdelning. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Manchester U 1(x)
• Gunners har vunnit 12 raka ligamatcher hemma så visst har man kapacitet att störa tabelltvåan United som inte övertygat på resande fot den här säsongen. Arsenal har trivts mot United på senare år och får tipset.

 

2. Brighton – Liverpool 2
• Sex raka hemmamatcher för Brighton utan torsk, men då har man också mött sämre motstånd. Pool är såklart jävligt bra när man är bra, men man blandar och ger. Salah och Coutinho kan vara tillbaka i startelvan för gästerna.

 

3. Everton – Huddersfield 1
• Vilken urladdning av Everton senast när man körde över West Ham med 4-0. Värre för Huddersfield som åkte på ordentligt med däng mot Arsenal med 0-5. Sju raka bortamatcher för Huddersfield utan att ens göra mål. Visst får man väl det tufft mot ett pånyttfött Everton?

 

4. Leicester – Burnley 1(x)
• Det är svårt att inte bli imponerad av Burnley som gör det riktigt bra just nu – man ligger sexa med bara tre poäng upp till Chelsea på  tredjeplats. Även Leicester gör det bra och har bara förlorat mot storlag den här säsongen. Jag tror på hemmapoäng.

 

5. Stoke – Swansea 1(x2)
• Viktigt möte i botten av tabellen mellan två lag som går bedrövligt. Liten ljusning för Swansea som “bara” föll med 0-1 borta mot Chelsea i veckan. Till den här matchen är troligtvis anfallaren Tammy Abraham tillbaka. Procenten på ettan funkar inte för mig.

 

6. Watford – Tottenham 2
• Ok Spurs har bara vunnit en av de fem senaste bortamatcherna men har också mött vråltufft motstånd. Lättare emot nu även fast Watford inte ska underskattas. Dock trivs Tottenham mot just Watord – sju raka segrar och har inte förlorat mot Watford på 30 år.

Jag skriver ju faktiskt spelförslag VARJE DAG! Dessa kan du läsa här.

 

7. WBA – Crystal P 1(x2)
• Ännu ett ångestladdat bottenmöte mellan två lag som trevar efter formen. 13 raka tävlingsmatcher för WBA utan seger medan Palace faktiskt bara förlorat en av de fem senaste. För hög procent på WBA och helgardering känns helrätt.

 

8. Brentford – Fulham (1)x(2)
• Två av lagen som kryssar absolut mest i Championship så krysset följer utan tvekan med. Fula Skinkan har gjort det ganska bra på bortaplan den här säsongen, men det här känns ändå väldigt öppet. Bara en hemmatorsk för Brentford som har målfarlige Maupay avstängd.

 

9. Ipswich – Nottingham 1(x) M
• Ett riktigt klassiskt Tipsextra-möte mellan två lag som har lite småhäng på topp sex. Nottinhams bortaspel lämnar mer att önska men visst har man möjlighet att störa Ipswich som har högerbacken och lagkaptenen Luke Chambers avstängd. Helst helgardering, Forest blixtrar till ibland.

 

10. Millwall – Sheffield U (x)2
• Nykomlingsmöte! Båda lagen har tappat lite efter den fina starten, men synd att klaga på United som ligger på en finfin tredjeplats. Millwall däremot har nu sex raka ligamatcher utan seger och börjar närma sig det läskiga kvalstrecket. United gör näst flest mål av samtliga lag i serien och Millwall får svårt att stå emot anstormningen.

 

11. Preston – QPR 1(x)
• Efter två mål på övertid så grejade QPR mirakulöst 2-2 hemma mot Brentford senast. Förhoppningsvis kan man plocka med sig den positiva känslan inför den här matchen. Det lär man behöva eftersom man inte har någon trepoängare på resande fot den här säsongen. Dock har inte Preston vunnit hemma på de fem senaste försöken, så helt omöjligt ska det ju inte vara. Innermitten Daniel Johnson avstängd för Preston som aldrig förlorat hemma mot QPR…

 

12. Sheffield W – Hull 1
• Sheffield är erkänt svårslaget hemma och ett hopplöst Hull borde få det svårt. Gästerna är ju bra i grunden, men många skador och ett stukat självförtroende gör det svårt just nu. Trots 2-0-ledning mot Bristol C senast så föll man tungt med 2-3. Svårt att hämta sig från sånt och risken för torsk igen är stor.

 

13. Sunderland – Reading 1(x2)
• Kors i taket, Sunderland VANN senast! Efter 15 raka tävlingsmatcher utan seger så kom den till slut borta mot Burton. Visst kan man följa upp med ytterligare en vinst, men vidare säkert känns det inte för mig. Reading har gjort mål i sex raka bortamatcher och borde kunna hänga en balja eller två mot Sunderland som släppt in mål samtliga hemmamatcher. Öppet.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.