Stryktipset, vecka 47, 25 november 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 25 november 2017

14 extra miljoner i potten den här veckan och en hel höga procent att syna. Kanske kan det bli trevlig utdelning? R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Chelsea 1(x2)
• Pool har trivts bra mot Chelsea på senare år, men det känns inte helt stabilt hos hemmalaget. Man är nog fortfarande lite skakat sedan man tappade 3-0 till 3-3 borta mot Sevilla i veckan. Allt kan hända här!

 

2. Crystal P – Stoke 1
• Det var tio år sedan Stoke bortaslog Crystal Palace senast och kanske kan äntligen Palace få ordning på grejerna och fixa tre viktiga pinnar. Man var nära segern hemma mot Everton senast och nu kan det vara dags!

 

3. Manchester U – Brighton 1
• Ok jag gillar Brighton, men några poäng här lär det inte bli. United nollades borta mot Basel i veckan och lär vara revanschsuget. Det kanske är dags för Zlatan att karatesparka in en balja igen?

 

4. Newcastle – Watford 1 (2)
• Två roliga gäng som öser på framåt. Newcastle har tre raka torsk och bara fem poäng ned till strecket. Watford har en hög högstanivå och många intressanta offensiva alternativ. Öppet.

 

5. Swansea – Bournemouth (x)2
• Fyra raka förluster för Swansea och bara åtta inspelade poäng på hela säsongen. Vänder det mot Bournemouth? Nja, tveksamt. Gästerna har börjat hittat formen och trivs även vanligtvis mot just Swansea.

 

6. Tottenham – WBA 1(x) M
• Pulis har inte oväntat fått kicken som tränare för WBA efter en lång tid med dåliga resultat. Visst ska detta vara väldigt svårt för gästerna, men kanske ska det vara just nu som man kan rå på Spurs? Tottenham har en CL-match i benen och kanske är WBA lite mer taggade nu efter tränarbytet. Tar med ett roligt lyxkryss.

 

7. Aston Villa – Ipswich 1(x)
• Ipswich har gjort mål i alla utom en bortamatch den här säsongen och visst ska man kunna göra mål även mot Villa som släppt in mål i fem av de sex senaste hemmamatcherna. Hemmalaget ska vara favorit men procenten är urballad.

 

8. Fulham – Millwall 1(x)
• Fula Skinkan har en seger på de 13 senaste hemmamatcherna i ligan och då tänker fanemig inte jag spika laget till ca 60%. Millwall har inte vunnit borta den här säsongen, men man har absolut möjlighet att störa i det här London-derbyt.

 

9. Hull – Bristol C 1
• Drar en liten rövare här och chansar på att Hull får det att lossna. Bristol åkte på en liten reaktion senast när man torskade hemma mot Preston, och kanske kan det vara början på negativ trend, samtidigt som Hull snart borde börja vinna. Seb Larsson tillbaka i hemmalaget efter avstängning.

 

10. Middlesbrough – Derby 1(x2)
• Boro börjar äntligen visa lite klass med fyra segrar på de fem senaste. Segrarna har dock kommit mot relativt lätt mostånd – nu är det svårare emot när Derby, som har fem raka bortamatcher utan förlust, kommer på besök. Jag litar inte på hemmalaget och procenten på bortapoäng lockar. Enkelt beslut.

 

11. Norwich – Preston 1(x2)
• Vissa har “Carpe Diem” skrivet på väggen. Inte jag. Jag har “UNDERSKATTA ALDRIG PRESTON, DIN IDIOT!” När man dessutom möter ett skakigt Norwich som man trivs bra borta mot så är beslutet självklart: HELGARDERING.

 

12. Reading – Sheffield W (1x)2
• Sheffield har ett starkt lag på pappret men får inte riktigt till det, framförallt inte på bortaplan där man haft problem – dock bättring slutet med vinst borta mot Villa och kryss mot Ipswich. Klurig match och jag rekommenderar alla tecken. Reading är ett äckligt gäng att ha på kupongen.

 

13. Wolverhampton – Bolton 1
• Toppen mot botten och något annat än hemmaseger vore förstås en skräll. Dock har Bolton lyft sig rejält på slutet och 80% på ettan är nådjävulskt högt. Ta med ett kryss om du har råd.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.