Stryktipset, vecka 47, 27 november 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 27 november 2021

Vilken lördag det kommer att bli – jackpott på stryket, löningshelg och en hel del favoriter som kan falla. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Southampton 1
• Salah/Mane spelade i 71 minuter i 2-0-segern mot Porto i veckan och borde vara speldugliga även nu. Efter CL-matchen innan denna så torskade man i ligan. Men det var borta mot West Ham. Lättare emot nu.

 

2. Brighton – Leeds 1(x2)
• Visst Brighton är svårslaget, men torsk senast borta mot Villa och nu har man hela åtta raka tävlingsmatcher utan seger. Leeds är ju inget supergäng heller just nu men det känns lurigt att lita på Brighton i dagsläget. Och det är ju ALLTID lurigt att lita på Slamp-Leeds som alla vet! 😉

 

3. Crystal Palace – Aston Villa 1(x)
• Viera mot Gerrard här när de forna gamla stjärnmittfältarna drabbar samman som tränare. Seger direkt för Villa i Gerrards första match hemma mot Brighton. Ingen fantastisk match kanske, men seger hursomhelst. Sju raka utan torsk (varav fem oavgjorda) för Palace. Jag kryssar från vänster.

 

4. Norwich – Wolverhampton 2
• Två raka segrar för Norwich som kravlat sig upp till näst sista plats före Newcastle. Vinsterna mot Brentford och Southampton har dock inte varit helt övertygande och nu är det helt annat motstånd som gäller i ett formstarkt Wolves. Nja, jag börjar från höger.

 

5. Birmingham – Blackpool 1(x2)
• Blackpool har kryssat i tre raka matcher – och står upp så pass bra mot topplagen WBA, Swansea och QPR så förtjänar man respekt, nykomling eller inte. Birmingham agerar ojämnt och en 17:e plats imponerar inte direkt.

 

6. Bournemouth – Coventry 1(x) M
• Tabelltvåan streckas hårt här och visst ska man vara favorit. Coventry är bättre hemma men man brukar stå upp bra även på resande fot och en kryssgardering tycker jag det kan vara värt.

 

7. Hull – Millwall 1(x2)
• Efter en usel start på säsongen så har nu Hull tre raka segrar. Fjärde raka mot Millwall? Njo kanske, men gästerna är svårslaget på resande fot och har bra grundkapacitet. Svårbedömt och helst helgardering.

 

8. Huddersfield – Middlesbrough 1(x)
• Bara två poäng på de fem senaste matcherna för Boro – endast Peterborough är sämre. Dock är kapaciteten helt okej. Huddersfield är riktigt starkt hemma just nu, 4 1 0 på de fem senaste hemmamatcherna vittnar om det. Procenten på ettan är väldigt hög och en kryssgardering följer med.

 

9. Luton – Cardiff 1
• Poäng borta mot Forest senast var kanske ett litet fall framåt för Luton som hade två raka torsk innan dess. Hemma gör man det dock alltid bra och borde ha goda chanser till poäng mot ett ojämnt Cardiff.

 

10. Peterborough – Barnsley 1
• Två riktigt formsvaga gäng, framförallt Barnsley som förlorat tio av de elva senaste matcherna och som fortfarande inte vunnit på bortaplan. Hemma brukar Peterborough vara ganska svårslaget och bra chans till att ta tre viktiga poäng nu. Jag testar ettan.

 

11. Stoke – Blackburn 1(x)
• Jämn match att vänta mellan sexan och sjuan i tabellen. Stoke svårslaget hemma samtidigt som Blackburn sällan vinner på resande fot. Jag känner mig ganska nöjd med 1x.

 

12. Swansea – Reading 1(x2)
• Men hallå, 75% på Swansea!? Det håller inte. Visst är man starkt hemma i Wales, men det är ju inget lag jag förlitar mig på direkt. Reading är inget världsgäng kanske, men man har faktiskt vunnit borta mot Fulham, Cardiff och Birmingham den här säsongen.

 

13. Plymouth – Wigan (x)2
• League One letar sig in på kupongen med en toppmatch. Trean Plymouth har bara torskat en hemmamatch medan fyran Wigan är seriens bästa bortalag. Två raka förluster för Plymouth som kan vara på väg ned i form. Wigan är stabilt och jag tror på bortapoäng.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.