Stryktipset, vecka 47, 23 november 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47, 23 november 2019

Äntligen är landslagsterrorn över och Premier League/Championship är tillbaka på kupongen! WOHO! Lite lurigt hur topplagen beter sig efter uppehåll när de haft många lirare ute på vift. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea 1
• Ettan ligger kring 60% just nu och det funkar för mig. Visst har Chelsea potential att störa, men just nu lämnas ettan ensam. Formstarke Pulisic osäker för gästerna och Bernardo Silva är avstängd för City.

 

2. Arsenal – Southampton 1(x) M
• Landslagsuppehållet kom lägligt för krisande Arsenal som har fem raka matcher utan seger. Vänder det mot Southampton? Kanske, men det känns långt ifrån säkert – Southampton har också dålig form men det finns potential att störa.

 

3. Crystal P – Liverpool (1x)2
• Lurigt! Pool kommer snart att gå på en mina – extra känsligt efter landsuppehåll med många lirare på vift. Salah, Roberston och Henderson är osäkra. Fördel gästerna förstås som vunnit fem raka matcher på Selhurst, men procenten på singeltvåan är inte speciellt sexigt. Kan skrällas!

 

4. Everton – Norwich 1
• Everton är storfavorit med all rätta. Spelet har börjat se riktigt bra ut och jag kan inte riktigt se hur formsvaga Norwich ska kunna få med sig ett resultat här. Everton ligger på en blygsam 15:e plats i Premier League, men det är bara futtiga tre poäng upp till femteplatsen. Dock tufft schema efter den här matchen så tre poäng är ett måste!

 

5. Bournemouth – Wolverhampton 1(x2)
• Sex raka ligamatcher utan torsk för Wolves som lirar stabilt och verkar kunna balansera spelet i ligan med Europa League på ett bra sätt nu. Visst har man möjlighet att störa, men Bournemouth har varit svårslaget på Vitality stadium den här säsongen så det krävs en maxprestation. Helst alla tecken!

 

6. Brighton – Leicester (x)2
• Ett lagom som antagligen inte längtade till landslagsuppehållet var nog Leicester. Fem raka segrar och åtta segrar på de nio senaste matcherna. Inte undra på att man ligger tvåa i tabellen! Bra chans till tre poäng igen, även fast Brighton gjort det riktigt bra än så länge. Jag kryssar från höger.

 

Intresserad av att spela ett större system tillsammans med Sparka & Spring?
Håll utkik på Facebook-sidan – snart drar jag igång andelsspel!

 

7. Watford – Burnley 1(x2)
• Viktig seger borta mot Norwich innan uppehållet för Watford som kanske är på gång efter en tuff start. Burnley har visserligen inte briljerat på resande fot men har ändå bra chans att störa ett skakigt hemmalag. Öppet.

 

8. Luton – Leeds (x)2
• Över 70% på Slamp-Leeds som har fyra raka bortamatcher utan seger känns inte speciellt kul. Luton är ju inget Barcelona direkt men man krigar på bra hemma och en kryssgardering kan det vara värt.

 

9. WBA – Sheffield W 1(x)
• Nathan Ferguson och Jake Livermore avstängda för serieledande WBA som streckas ganska hårt mot fullt dugliga Sheffield, som dessutom brukar trivas ganska bra borta mot WBA genom åren. WBA har 3 4 0 hemma och ett kryss till skulle inte förvåna mig.

 

10. Bristol C – Nottingham 1
• Två lag som slåss i toppen, men det känns verkligen som att Bristol ska vara strået vassare. Sex raka hemmamatcher utan förlust och jag tror inte att Nottingham vinner  – det har man inte gjort på de sex senaste försöker som man kommit hit. Jag streckar från vänster.

 

11. Derby – Preston 1(x2)
• Tre raka segrar innan uppehållet för Preston vilket tog laget upp till en fin andraplats. Möter nu ett hemmastarkt Derby som bara torskat en hemmamatch den här säsongen. 12 raka matcher lagen emellan utan Preston-seger! Är det dags nu?

 

12. Brentford – Reading 1
• Defensiva kuggarna Christian Norgaard och Julian Jeanvier är avstängda för Brentford så Pontus Jansson kan få mer att göra där bak. Fin form hos hemmalaget som vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Även Reading har börjat hittat formen – 3 1 0 på de fyra senaste vittnar om det. Brukar bli sjukt många mål när lagen möts!

 

13. Swansea – Millwall 1(x)
• Swansea har inte förlorat på bortaplan den här säsongen, men hemma i Wales har man hela tre torsk. Skumt. I min mening är man för stor favorit mot ständigt krigande Millwall som aldrig ger upp. Gästerna har dock ingen bortaseger den här säsongen (0 4 4) och det tror jag inte att man ändrar på nu heller.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.