Stryktipset, vecka 46, 16 november 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 16 november 2019

Tio miljoner i jackpott och en riktigt lurig stryktipskupong den här veckan. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Ryssland – Belgien (x)2
• Gruppen är redan avgjord och dessa gäng är redan klara för EM-slutspelet. En hel del skador hos hemmalaget som max får en pinne…och en pinne är vad som krävs för att belgarna ska vinna gruppen.

 

2. Israel – Polen (1x)2
• Även i grupp G är det i praktiken klart att Polen och Österrike går vidare. Visst finns det en teoretisk chans för Israel, Nordmakedonien och Slovenien (alla på 11 poäng med två omgångar kvar) att komma ikapp tvåan Österrike (16 poäng) men då krävs det att österrikarna förlorar båda sina kvarvarande matcher. Det gör man inte. Hursomhelst, om det ska finnas någon chans så måste Israel vinna mot Polen!

 

3. Österrike – Nordmakedonien 1
• Läs förutsättningarna i match 2. Poäng här och Österrike är klart för EM-slutspelet. Men skulle man förlora så har slagpåsen Lettland i sista omgången, så det borde vara lugnt hursomhelst. Nordmakedonien är verkligen inte dåligt, men borde få svårt här. Man har dessutom tre avstängda spelare + skador.

 

4. Kroatien – Slovakien 1
• Högintressant möte i grupp E. Kroatien toppar serien, men har också en match mer spelad än Slovakien som ligger trea. Faktum är att Slovakien har EM-avancemanget i egna händer – det är ”bara” att vinna här och i sista matchen mot Azerbajdzjan. Jobbig fakta för slovakerna att Kroatien ALDRIG förlorat en EM-kval match hemma – 34 raka matcher utan torsk.

 

5. Nordirland – Nederländerna 2
• Tyskland 15 poäng, Nederländerna 15 poäng och Nordirland 12 poäng. Två omgångar kvar och då finns det förstås chans för Nordirland. Det är bara att besegra två av världens bästa landslag! Lätt ju! 🙂 Man möter nämligen Tyskland på bortaplan i sista omgången. Scheiße!

 

6. Gillingham – Lincoln 1(x)
• Fördel Gillingham mot ett riktigt bortasvagt Lincoln som har åtta raka bortamatcher utan seger. Gillingham har visserligen förlorat tre av sina fem senaste hemmamatcher, men då har det varit mot serieledande Ipswich, tabelltrean Peterborough och formstarka tian Rotherham.

 

7. Coventry – Rochdale 1(x)
• Ett par avstängningar hos hemmalaget som ändå ska vara klasserna bättre än Rochdale. Hursomhelst är prollen för hög på singelettan och med tanke på hur kryssglatt Coventry är så tycker jag det finns värde där (18% på stryket just nu).

 

8. Rotherham – Accrington 1(x) M
• Rotherham är som sagt formstarkt – man har 4 0 2 på de sex senaste och de två torskarna har kommit mot tvåan Wycombe och fyran Oxford. Det finns inga lätta segrar i den här serien och Accrington blir ingen lätt nöt att knäcka. Jag streckar från vänster, men ska försöka jobba in en kryssgardering till slut!

 

9. Blackpool – AFC Wimbledon 1
• Bara en torsk på de åtta senaste för Blackpool som klättrat ordentligt i en väldigt jämn serie. Wimbledon krigar på i botten och har förtvivlat svårt på resande fot – borde få svårt igen. Mittbacken Kalambay avstäng för gästerna.

 

10. Bolton – MK Dons 1(x2)
• Inget sexigt möte direkt. Bolton ligger sist men startade på -12 och har tre färre matcher spelade än MK Dons som ligger trea från slutet. Bolton har gjort det bra hemma den här säsongen. Bara seger som gäller nu för att nån som helst chans till att greja kontraktet.

 

11. Northampton – Crewe (1x)2
• Lurigt möte mellan två formstarka lag. Crewe känns spontant lite starkare i grunden men det känns jobbigt att utelämna något tecken – det är ändå League Two vi snackar om här!

 

12. Port Vale – Carlisle 1(x)
• Carlisle har vunnit två bortamatcher den här säsongen – mot bottengängen Stevenage och Scunthorpe. Port Vale håller högre klass än så och ligger bara en poäng från en kvalplats. Dessutom har man inte förlorat en enda hemmamatch i seriespelet den här säsongen (4 4 0) och jag tror att sviten förlängs.

 

13. Macclesfield – Mansfield 1(x2)
• Knepigt möte som sista match. Båda lagen ligger i mitten av tabellen på samma poäng. Visst är Macclesfield helt okej hemma, men samtidigt är Mansfield fullt dugligt på bortaplan. Äh, det får bli alla tecken!

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.