Stryktipset, vecka 46, 16 november 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46, 16 november 2013

Oj vad det var svettigt igår! Med tanke på hur andra halvlek såg ut så tycker jag nog att 0-1 i baken känns som ett ok resultat inför returen även fast det blir otroligt svårt. Ett litet jobbigt fakta är att Portugal bara förlorat en VM-kvalmatch borta sedan oktober 1996. Men samtidigt så kryssade man borta mot Luxemburg 2004. 🙂 Skitsamma, till VM ska vi. Men innan det så ska vi ju till Arlanda! Här kommer veckans biljett. R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. 192 kronor.

Kupongen hittar du här.

1. Brentford – Crewe 1(x) M

• Fyra raka ligasegrar + seger i FA-cupen för Brentford som klättrat till femte plats. Crewe slog ligafyran Preston borta så visst kan man störa. Dock ligger man trea från slutet och har bara vunnit tre matcher den här säsongen – men har samtidigt bara förlorat två av de sex senaste matcherna. Procenten på ettan funkar inte för mig.

2. Carlisle – Crawley 1(x)

• Två lag som dalar i tabellen efter riktigt dåliga sviter. Fem raka matcher för Carlisle utan seger och fyra raka ligatorsk för Crawley (noll gjorda mål på dessa). Crawley vann visserligen i FA-cupen i veckan, men mot amatörgäng med 2-1. Senaste hemmamatchen så grejade Carlisle poäng mot serietvåan Wolves vilket vittnar om kapacitet. Känns inte bra att INTE gardera.

3. Colchester – Swindon (x)2

• Colchester ligger på 14:e plats och är kryssgladast i League One med 8 oavgjorda på 15 ligamatcher. På de 15 senaste tävlingsmatcherna så har man bara vunnit EN gång (och då fick Peterborough Lee Tomlin utvisad efter 54 minuter. Sjundeplacerade Swindon är ett riktigt hemmagäng – det har man visat den här säsongen (6 1 1 hemma, 1 1 5 borta). Men slog QPR borta i Ligacupen så visst finns potential när allt klaffar. Swindon har vunnit de två senaste gångerna borta mot Colchester, och man kan göra det igen.

4. Leyton Orient – Preston 1

• Toppmatch mellan ettan och fyran. De skiljer dock hela 11 poäng mellan lagen. Leyton Orient åkte visserligen ur FLT i veckan men man har nog fokuset inställt på en uppflyttningsplats i ligan. Hemma är man urstarkt (6 vinster + 1 kryss) och har 13 raka hemmamatcher utan förlust (2 kryss och resten segrar). Preston är inget skitgäng och det är framförallt bortaspelet som gör att man ligger så bra till – 4 2 1. Dock har man bara mött gäng som just nu ligger 9 eller sämre. Leyton Orient brukar trivas mot just Preston och ettan känns trolig.

5. Oldham – MK Dons 1 (2)

LOTTAS. Tio tidningar: 6 1 3 = lottfördelning: 8 3 5 = Procentfördelning: 50% 19% 31% Frågor på det? 🙂

6. Port Vale – Shrewsbury 1(x)

• Lokalt derby. Lagkaptenen Doug Loft är fifty-fifty till spel för Port Vale. Visserligen fyra raka bortatorsk för Shrewsbury men det har varit mot bra motstånd. På de åtta bortamatcherna innan detta så har man iofs inte heller vunnit någon gång, men kryssat hela sex gånger. Speciell match och minst krysset följer med till bra prolle.

7. Sheffield U – Gillingham 1

• Sheffield ligger förvisso näst sist men har skärpt till sig på senare tid – 3 1 1 på de fem senaste tävlingsmatcherna. Innan det såg det bedrövligt ut. United är alltid starkt hemma och har bara två 0-1-förluster på de 11 senaste ligamatcherna på hemmaplan. Nykomlingen Gillingham tar en del poäng hemma, men borta har det varit tuffare – fyra inspelade poäng på åtta matcher.

8. Stevenage – Rotherham 1

• Trots 19:e plats visar Stevenage ganska fin form. Förra veckan vann man både i FLT och FA – på de åtta senaste tävlingsmatcherna har man bara två förluster. JA – första halvan av säsongen var bedrövlig. 🙂 Även Rotherham tog sig vidare från FLT och FA under den gångna veckan. Ett ganska stabilt lag som sällan gör bort sig, men nu har man fem raka ligamatcher utan vinst och måste börja knipa fler poäng om man inte ska sjunka mer i tabellen. Men jag tror att man får det tufft.

Har du fått nog nu och skiter i League Two-matcherna som följer? Då kan du kolla in Topptipset här.

9. Dagenham – Burton 1(x2) M

• Tre raka bortaförluster för hemmalaget, men då har två av dessa kommit i cupsammanhang, dessutom mot League One-motstånd. Hemma sköter man sig bra och har bara förlorat en hemmamatch den här säsongen. Intressant då att Burton är ett extremt bra bortalag! 5 1 1 är bortastatsen den här säsongen och mot riktigt bra motstånd dessutom. Brukar bli tajta matcher lagen emellan och det här lär inte bli något undantag. Man kanske kanske kan slipa bort tvåan om man vill snåla.

10. Exeter – Southend 1 (2)

• Att Exeter som har fyra förluster på de fem senaste tävlingsmatcherna hemma ska vara så pass stor favorit (48% just nu) mot Southend som gör det riktigt bra på bortaplan just nu känns lite märkligt. Båda lagen får tillbaks lirare efter avstängningar och skador. Jag ger Southend en liten skrällchans.

11. Mansfield – Oxford (x)2 M

• Man kan ju tycka att det borde skilja mycket i kvalitet mellan Mansfied på 14:e plats och andraplacerade Oxford, men det är sjukt tätt i League Two och det är bara FEM poäng mellan lagen. Men  det är ju svårt att blunda för Oxfords fina bortastats i ligan där man fortfarande är obesegrat (5 2 0). Det i kombo med att Mansfield hemmaform är svag just nu gör att man sneglar åt tvåan. Men procenten börjar bli lite hög…

12. Morecambe – Rochdale 1 (2)

• Hemmalaget får tillbaka lagkaptenen Jim Bentley efter avstänging till den här drabbningen mellan sexan och femman i tabellen. Precis som i Exeter – Southend så tycker jag att hemmaprocenten är lite för hög på ettan. Morecambe övertygar inte hemma och föll senast hemma mot bottengänget Accrington – fyra raka hemmamatcher utan seger och det ska bli intressant att se om man kan stoppa den sviten mot Rochdale. Jag är tveksam.

13. Torquay – Chesterfield (x)2

• Får lite kryssgurgel i magen när jag tänker på den här matchen. Ofta täta matcher när dessa gäng lirar och båda lagen har kryssat i en tredjedel av sina matcher. Chesterfield har förutom fina soffor och fåtöljer även bra bortastats den här säsongen – bara en förlust och naturligtvis kan man störa Torquay (där f ö serien Pang i bygget utspelade sig – kolla klipp här) som bara vunnit en hemmamatch den här säsongen. Dock ska man komma ihåg att bortalaget har sju raka ligamatcher utan vinst – men man har två raka segrar i form av vinster i både FA-cup och FLT.

Fått ihop raden och redo att håva hem miljonerna? Kupongen har du här.

Vi ses på Arlanda imorgon!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.