Stryktipset, vecka 38, 25 september 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 25 september 2021

Härliga 25 miljoner i potten den här veckan på stryktipset! Här kommer kommer stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brentford – Liverpool 2
• Brentfords defensiv är riktigt stark men att den ska vara så pass stark att den ska stå emot Liverpools offensiv har jag svårt att tänka mig. Pool har blivit väldigt stor favorit (kanske för stor?) men jag tror mer på andra skrällar.

 

2. Leeds – West Ham (x)2
• Jätteavbräck för Leeds att Bamford är borta skadad. Han betyder förstås mycket för offensiven. Fortsatt fin form för West Ham som slog ut Man U ur Ligacupen i veckan efter 1-0 borta. Starkt! Nu får man vasse Antonio tillbaka efter avstängning. Fördel gästerna.

 

3. Leicester – Burnley 1(x) M
• Leicester har ett riktigt fint lag men glänser inte just nu. Trots det är man en av kupongens största favoriter och det kan jag inte riktigt acceptera. Burnley är inget supergäng, men man är bra på att gneta och jag skulle inte bli förvånad om man krigade till sig en pinne här.

 

4. Everton – Norwich 1(x2)
• Ännu en stor favorit i Everton. Och visst ska man vara favorit kanske, men med Rodriguez såld och Pickford/Calvert-Lewin/Richarlison på skadelistan så borde ju Norwichs chanser ändå växa tycker man. Cantwell är eventuellt tillbaka hos gästerna som faktiskt vunnit de två senaste gångerna man gästat Everton.

 

5. Watford – Newcastle 1(x)
• Lurigt möte. Newcastle dras visserligen med en hel del skador men har ändå material nog för att störa nykomlingen Watford. Jag tror dock att hemmafördelen kan väga tungt här och 1x känns ok.

 

6. Blackburn – Cardiff 1(x)
• Svag form för Cardiff men jag har ändå svårt att räkna bort laget här. Visst, Blackburn är svårslaget just nu men samtidigt är man ju inte någon vinstmaskin direkt. Det brukar bli jämna matcher lagen emellan och säkert även denna gång.

 

7. Birmingham – Preston 1(x2)
• Birmingham lyckades med bedriften att förlora borta mot Peterborough med 0-3 trots bara två skott på mål emot sig. Man stod även för ett självmål i första minuten. Ingen vidare insats och efter sju insläppa mål på de två senaste matcherna så är det dags att leverera. Man möter dock ett formstarkt Preston som har sju raka tävlingsmatcher utan torsk. Preston har bara förlorat en av de sju senaste bortamatcherna mot Birmingham…

 

8. Blackpool – Barnsley 2
• Ännu ett knepigt möte mellan två riktigt formsvaga gäng. Barnsley kryssar mest av alla och det är väl inte ett helt orimligt resultat även nu. Dock kan gästerna få tillbaka 3-4 spelare efter skada/avstängning och det borde förstås stärka laget. Jag testar tvåan.

 

9. Bristol C – Fulham 2
• Svagare resultat av annars så stabila Fulham på slutet, men ingen större fara med formen tror jag. Spelet har sett bra ut och man har skapat massor av chanser. Bristol C har 14 raka hemmamatcher i Championship utan seger. Under 60% så funkar tvåan för mig.

 

10. Nottingham – Millwall 1(x2)
• Nottingham vann ÄNTLIGEN en match i senaste omgången – 2-0 borta mot Huddersfield och det var första segern för i år. Kanske kan man rida vidare på den sköna trepoängaren mot Millwall som också bara vunnit en match den här säsongen. Steve Cooper ny tränare i Forest och jag tror att han nöjer sig med en poäng.

 

11. Sheffield U – Derby 1
• Sheffields formkurva går uppåt och man klättrar i tabellen. Med tanke på det fina laget man har så borde man förstås ligga bättre till än 14:e plats. Men det är bara fyra poäng upp till kvalstrecket så ingen fara på taket. Derby har visat bra moral på slutet med poäng borta mot WBA och vinst hemma mot Stoke. Men nu tror jag det tar stopp.

 

12. Stoke – Hull 1(x)
• Hull har gjort ett mål på de sju senaste matcherna och det var senast hemma mot Sheffield U när man torskade 1-3. Stoke föll i senaste ligamatchen mot Derby men revanscherade sig i Ligacupen där man slog ut Watford, borta dessutom. Man har växt till väldigt stor favorit här och jag vill gärna ha med värdekrysset.

 

13. Swansea – Huddersfield 1(x2)
• Två lag som letar stabilitet. Formen går verkligen upp och ned för båda gängen. Swansea har visserligen bara förlorat en av fyra spelade hemmamatcher, men de tre övriga har slutat oavgjort. Äntligen dags för seger när tabellsjuan Huddersfield gästar? Kanske, men det är definitivt inget jag räknar med. Helst alla tecken.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.