Stryktipset, vecka 38, 24 september 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 24 september 2022

Landslagsbonanza på stryktipskupongen och livet känns förstås förjävligt! 😉 Men här kommer ivarjefall ett stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Serbien – Sverige 1
• Finns väl inte något som talar för Sverige här direkt. Eller, det ska väl vara att man inte har något direkt att spela för kanske, förutom överlevnad. Serbien däremot har både chans på att vinna gruppen och spelarna lär även vara motiverade av att visa framfötterna inför det stundande VM-slutspelet.

 

2. Slovenien – Norge (1x)2
• Dessa är också i Sveriges grupp. Norge toppar och Slovenien ligger sist. Men så värst mycket skiljer inte lagen åt och någon kassaskåpssäker seger för norrmännen är det inte. Håland kan förstås avgöra ytterligare en match, men jag litar inte på det.

 

3. Spanien – Schweiz 1(x) M
• Jag tror inte att gästerna vinner det här, men visst har man möjlighet att störa Spanien som inte håller som klass som tidigare. Prollen på singelettan är allt annat än sexig och minst krysset följer med på mina kuponger.

 

Välkomstbonus på 500 kr hos Coolbet – kolla in det här

 

4. Tjeckien – Portugal (x)2
• Ingen sätter sig på tjeckerna hemma i Prag. 2-2 mot Spanien och 2-1 mot Schweiz vittnar om det. Dock har man varit allt annat än dominant i de matcherna och haft lite stolpe in. Nu får vi se vad som händer när ett ganska bortaängsligt Portugal gästar. Någon singeltvåa blir det ivarjefall inte för mig!

 

5. Skottland – Irland 1
• Skottland toppar gruppen och imponerade stort i 3-0-segern mot Ukraina senast. En liknande insats nu så har inte Irland en suck. Gästerna blir dock sällan överkört och har man råd så kan man alltid gardera.

 

6. Israel – Albanien 1(x)
• Visst ska Israel vara favorit här, men nu visar det sig att flera anfallsalternativ saknas (Solomon, Zahavi och ev Weissman) så minskar förstås chanserna. Albanien är inga blåbär och kanske kan man skaka ett skadeskjutet hemmalag.

 

7. Nordirland – Kosovo 1(x2)
• Svårt att förlita sig på Nordirland som står fortsatt utan seger efter fyra spelade matcher. Jag gillar inte procenten på ettan och tror att det är bra mycket öppnare än så. Helst alla tecken!

 

Brett spelutbud på NordicBet – kolla in det här

 

8. Cypern – Grekland (x)2
• Grekerna har redan vunnit gruppen och visst borde det öka cyprioternas chanser till skräll. Men detta är ett prestigefyllt derby och vetefan om gästerna nöjer sig med något annat än seger. Hemmalaget måste gå för seger för att undvika nedflyttning och det straffa sig mot ett formstarkt bortalag.

 

9. Oddevold – Åtvidaberg 1
• Tvära kast från värmen på Cypern till kalla Bohuslän. Tabelltrean Oddevold går starkt och hemma är man svårslaget. ÅFF slåss för sin överlevnad – visserligen har man viktiga sju poäng på de tre senaste matcherna, men det har varit mot idel bottengäng. Nu blir det bra mycket jobbigare.

 

10. Olympic – Trollhättan 1(x2)
• Formstarka gäng som drabbar samman här – Olympic har sex raka tävlingsmatcher utan torsk, Trollhättan har TOLV. Olympic kryssar i flest hemmamatcher av alla lag – Trollhättan kryssar i flest bortamatcher. Så visst är det upplagt för delad pott. 🙂 Helst alla tecken.

 

Unibet dubblar din insättning upp till 1000 kr – kolla in det här

 

11. Oskarshamn – Ängelholm 1
• ÄFF är formsvagast i hela serien just nu med noll segrar på de åtta senaste och bara en pinne på de fem senaste bortamatcherna. Oskarshamn börjar ÄNTLIGEN hitta lite form och har bara torskat en av de fem senaste tävlingsmatcherna. Jag tror man tar en viktig trepoängare till.

 

12. Sandviken – Haninge 1(x2)
• Vidare stabilt känns det inte i Sandviken just nu och jag tycker att procenten ballat ur på ettan. Alltså Haninge är ju inte stjärngäng direkt, men man har bättre chans att störa än vad siffrorna pekar på nu tycker jag. Två raka torsk hemma för serietrean Sandviken och kanske är det nerverna som spökar. Skytteligaledaren Naeem Mohammed avstängd för hemmalaget. Testar ett skrälldrag.

 

13. Forward – Täby (x)2
• Allt annat än sexigt bottenmöte i division 1 norra och otroligt viktiga poäng på spel. Det är helt klart Täby som visar bäst form med två raka segrar och NIO mål framåt. Mitt gamla lag BK Forward ser ut att fastna i botten och jag tror på bortapoäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.