Stryktipset, vecka 33, 19 augusti 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33, 19 augusti 2023

En ny härlig framför oss – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Newcastle 1(x)
• City spelade nyligen supercupfinal med i stort sett ordinarie manskap. de Bruyne borta i flera månader, Silva sjuk och osäker till spel. Nja, nje, jag vill inte räkna bort ett heltänt Newcastle. Räcker 1x?

 

2. Tottenham – Manchester U (1x)2
• Spurs första match utan Kane slutade i 2-2 borta mot Brentford. Visst har man offensiv kraft att störa United som inte imponerade mot Wolves på Old Trafford, utan blev stundtals utspelat trots att man vann med 1-0.

 

3. Liverpool – Bournemouth 1
• Bournemouth är ett lurigt gäng men det ska mycket till för att man ska rå på Liverpool i en hemmapremiär. Liverpool vann det här mötet med 9-0 (!) förra säsongen. Inte samma siffror nu antagligen, men väl hemmaseger.

 

4. Fulham – Brentford 1(x2)
• Fula Skinkan vann oförtjänt med 1-0 borta mot Everton i premiären. Kanske de skönaste segrarna? Det brukar bli öppna och trevliga matcher när man lirar mot Brentford och kanske även den här gången. Hemmalaget streckas alldeles för hårt just nu.

 

5. Wolverhampton – Brighton (x)2
• Imponerande av Wolves att INTE göra mål med tanke på hur mycket man skapade mot United. Nu är Brighton förvarnade om Wolves kapacitet och kan kanske använda det till sin fördel. Brighton vann mot Luton, men det bevisar inte så mycket. Gästerna trivs här – bara förlorat en av de nio senaste besöken. Jag tror på bortapoäng.

 

6. Blackburn – Hull 1(x) M
• Det har regnat in mål både framåt och bakåt för Rovers hittills. På tre spelade tävlingsmatcher har det blivit totalt 14 mål. Hull blandar och ger men har hög högstanivå. Procenten på ettal börjar balla ur ordentligt och jag vill gärna ha med en kryssgardering.

 

7. Bristol C – Birmingham 1 (2)
• Jag grämer mig fortfarande att jag inte garderade Birmingham mot Leeds. Man har ju nya ägare, nya spelare och ny energi i klubben. Man har vunnit borta mot Bristol fyra av de fem senaste gångerna.

 

8. Middlesbrough – Huddersfield 1
• Två lag som har haft det tungt inledningsvis. Visst besitter Boro högst kapacitet och ska ha bra chans till en efterlängtad seger. Kryssgardering om råd.

 

9. Sheffield W – Preston 2
• Tuff start på säsongen för nykomlingen Sheffield. Man har två raka försluter, men på de tre skott man skjutit på mål så har samtliga gått in. Bra jobbat! Blir svårt att hålla i den trenden kanske. Preston är svårslaget och borde greja poäng.

 

10. Stoke – Watford 1(x2)
• Två lag som har ambitioner på Premier League-fotboll. Men jag tror det blir svårt att nå ända fram. Stoke är oftast starkt hemma men Watford trivs här och har en riktigt hög högstanivå.

 

11. Sunderland – Rotherham 1(x2)
• Bra mycket mer ovisst än vad procenten pekar på här tycker jag. Får det räcka för att slänga ut tecknen. Jag tänker INTE spika Sunderland till den procenten. Rotherham höll på att sänka Blackburn senast innan man åkte på en tidig utvisning.

 

12. Swansea – Coventry (x)2
• Coventry har öppnat starkt och ser spännande ut inför fortsättningen av Championship. Man brukar vanligtvis ha svårt borta mot Swansea, men i dagsläget vill jag absolut inte räkna bort gästerna. Värde i bortapoäng!

 

13. QPR – Ipswich 2
• Nykomlingen Ipswich har öppnat säsongen lysande – vunnit samtliga tre tävlingsmatcher. Spelet ser bra ut och ett högst tveksamt QPR borde man också kunna klara av. Tvåan lockar just nu.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.