Stryktipset, vecka 33, 19 augusti 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 33, 19 augusti 2017

14 millar i jackpot den här veckan – var hittar du dina skrällar? Jag testar R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

 

Bet 365 är världens bästa spelbolag. De har ett fantastiskt oddsutbud och är det klart bästa alternativet för betting på Premier League. Öppna ditt konto idag och få 1000 kr i bonus!

 

1. Bournemouth – Watford 1(x)
• Det brukar bli jämna matcher lagen emellan (6 av 7 har slutat oavgjort) och visst är det möjligt igen. Bournemouth åkte på däng borta mot WBA i premiären och vill såklart visa upp en bättre sida nu för hemmapubliken. Man hade mycket boll mot WBA, men hade svårt att skapa lägen – kanske kan Defoe vara redo för att starta nu och få ordning på offensiven? Watford krigade till sig en pinne mot självaste Liverpool senast (3-3) och man kan mycket väl kontra in ett par baljor mot Bournemouth också. 1x hoppas jag räcker.

 

2. Burnley – WBA 1(x2)
• Turf Moor var verkligen Burnleys räddning förra säsongen – bortaspelet var bedrövligt och kontraktet räddas av ett bra hemmaspel (10 3 6). Nu har man redan vunnit lika många bortamatcher som förra säsongen…nämligen EN. Skum match borta mot Chelsea i premiären där Burnley ledde med hela 3-0 i halvtid, mycket tack vare Cahills utvisning förstås. Gareth Barry är ny i WBA, och han kan eventuellt få möjlighet direkt. De två senaste mötena lagen emellan på Turf Moor har slutat 2-2. Oavgjort igen?

 

3. Leicester – Brighton 1
• Leicester gjorde det bra i premiären borta mot Arsenal där man tillslut med 3-4 efter en galen avslutning. Vardy är igång direkt med två baljor mot Gunners och han blir såklart farlig igen. Helt annat spel att vänta när Brighton kommer på besök – nu är det Leicester som ska vara spelförande och få hål på gästerna. Trots en medioker insats förra säsongen så skötte sig Leicester bra hemma, även när man var spelförande. Med mycket fart och rörelse så klarar man väl av Brighton tillslut, eller? Lyxkryss kan det vara värt.

 

4. Liverpool – Crystal P 1
• Platt fall för Palace i premiären. 0-3 hemma mot lilla Huddersfield snackar man inte bort. Och även fast man gjort det bra borta mot Pool de senaste säsongerna, så har man ett nytt spelsystem under de Boer och dessutom viktige Wilfried Zaha på skadelistan. Liverpool har visserligen lirat CL-kval (vinst borta mot Hoffenheim – retur på onsdag) och kan eventuellt rotera en aning. Daniel Sturridge tränar tydligen för fullt efter sin skada och får troligtvis speltid.

 

5. Southampton – West Ham 1(x2)
• Jag blir smått deprimerad när jag tittar på Southampton statistik. Så. Jävla. Tråkigt. På de sex senaste hemmamatcherna i ligan så har man gjort NOLL mål. Det är inte så att man släpper inte speciellt många mål eller iofs. 0-0 i premiären mot Swansea var såklart en missräkning – mållöst mot Västra Skinkan är man nog mer nöjt med. Visst, Skinkorna torskade med 0-4 borta mot United, men man kan bättre än så. Antonio ska vara redo för spel igen och jag tycker att prollen har ballat ur på ettan. West Ham vann det här mötet förra säsongen och kan göra det igen.

 

6. Stoke – Arsenal (x)2 M
• Det var en svettig premiär för Arsenal och Wenger – förlust mot Leicester så hade antagligen protester mot Wenger blossat upp igen. Men man vann med 4-3 och visade att man kanske kan klara sig utan Sanchez trots allt. Rob Holding visade svagheter i försvaret och Mustafi borde ersätta…om jag nu får bestämma det hela (Ska ringa Arsène sen och bolla idéer). Stoke känns väldigt uddlöst och får jobbigt att stå emot. Men är det jackpot så är det – skrällkrysset följer med.

 

Mina singelspelförslag dyker upp på www.tippat.se varje dag – klicka in där eller följ Sparka & Spring på Facebook och Twitter för att hänga med i tippandet.

 

7. Aston Villa – Norwich 1(x2)
• Aj aj aj, hypade Villa har inlett säsongen riktigt dåligt men en poäng på tre matcher. Norwich har vissa skadeproblem, men har öppnat säsongen helt ok mot bra motstånd. Borta brukar man inte stormtrivas men visst kan man greja minst en pinne i Birmingham.

 

8. Fulham – Sheffield W 1(x2)
• Fula Skinkan är både obesegrat och utan seger den här säsongen. Tre raka kryss i Championship är väl ingen katastrof, men nu är man nog suget på tre pinnar. Jag tycker dock att procenten på ettan är för hög. Eller framförallt blir jag sugen på att testa den dynglåga procenten på tvåan. Under 20% just nu på ett lag som slog lag som Huddersfield, Newcastle, Wolves på bortaplan förra säsongen. Sheffield W har inte öppnat bra (två pinnar), men det ser bättre och bättre ut. Rolig helgardering med ordentligt med värde i eventuell skräll!

 

9. Ipswich – Brentford 1(x)
• Tre raka segrar för Ipswich och bra möjlighet att ta en fjärde! (För första gången sedan 1974/75 isåfall). Inte illa pinkat. Nu har kanske inte motståndet varit det bästa, men ändå! Mot Brentford trivs man dock vanligtvis inte – de fem senaste mötena har slutat med tre kryss och två Brentford-segrar. Det är dock ett inspirerat Ipswich som vanligtvis trivs bra hemma på Portman Road. 1x ska väl ändå räcka?

 

10. Nottingham – Middlesbrough (x)2
• Känslosamt möte för Assombalonga i Boro som kom just från Nottingham inför den här säsongen. Det skulle inte förvåna mig om han stänkte in ett par baljor mot sin forne arbetsgivare. Svenska tipparna älskar Nottingham och procenten brukar bli alldeles för hög på Forest-poäng. Men nu verkar man ha sansat sig lite och procenten ligger jämnt över alla tecken. Öppet.

 

11. QPR – Hull 1(x)
•Tung tung MEGATUNG skada på Hulls stjärnanfallare Abel Hernandez (kanske bäst i hela Championship?) som blir borta i sex månader efter en svår fotskada senast. Inte bra förstås och det kan vara sånt som avgör om man ska komma topp sex eller inte. QPR har haft svåra motståndare under säsongsupptakten och det samma gäller nu – man vet vilken nivå man måste komma upp i för att störa. Jag tror på hemmapoäng.

 

12. Wolves – Cardiff 1
• Toppmöte efter två omgångar! Båda lagen har full pott hittills, men mest imponerande är helt klart Wolves som slagit riktigt bra motstånd också (Boro, Derby och Hull). Cardiff har inte ens släppt in mål i ligan – men på Molineux har man bara hållit nollan en gång på de 20 senaste besöken. Känslan säger hemmapoäng.

 

13. AFC Eskilstuna – Malmö FF 2
• Rosenberg avstängd för MFF och detsamma gäller för Tsiskaridze och Alexandersson i AFC. Inte mycket att snacka om här – Malmö vinner med 1-0 i 87:e minuten? 😉 Denna match kommer jag även fokusera på i ett singelspel – sådana kan ni läsa av mig varje dag på www.tippat.se.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.