Stryktipset, vecka 31, 5 augusti 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 5 augusti 2017

Ibland är det svårt att tro det, men England är faktiskt mer än regnskurar, scones och dålig tandvård. För man står ju även värd för världens bästa liga: THE CHAMPIONSHIP! Nu jävlar blir det fotboll på riktigt. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-3-3-24(12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Halmstad – Jönköping 1(x)
• J-Södra tog en efterlängtad seger senast när man slog Bajen, men målet kom på straff och Hammarby fick en utvisning på Dibba efter 35 min. Så lite svårt att värdera den segern. Sju raka hemmamatcher för Halmstad utan seger – mycket möjligt att den trenden kan brytas nu, men procenten är för hög på singelettan. Kryssvarning.

 

2. Örebro – Elfsborg 1
• Mitt kära ÖSK gör det bra just nu samtidigt som man har det där flytet som behövs. Elfsborg dalar i tabellen efter två raka torsk och kan få det riktigt jobbigt psykiskt här om Örebro får hål på boråsarna tidigt (ÖSK har f ö gjort åtta mål på de två senaste hemmamatcherna). Ring avstängd för hemmalaget, men Valgardsson är en fullgod ersättare. ÖSK har fyra raka hemmavinster mot Ellos och jag chansar på en femte…

 

3. GAIS – Falkenberg (x)2
• Tre raka segrar för FFF som börjar närma sig toppskiktet. Motståndet har dock inte varit det bästa (även fast derbysegern mot Varberg var stark, men inte helt övertygande). GAIS är svårt att få grepp om just nu, men kan blixtra till ibland. Jag hoppas att x2 räcker, men helgardera om du har råd.

 

Har du inte konto på William Hill så skaffa det nu! Sjukt mycket att spela på där. 1000 kr i insättningsbonus – klicka här.

 

4. Frej – Syrianska 1(x2)
• Inte ofta Frej är storfavorit, men nu är man streckat till 55-60%. Mycket tack vare skrällsegern borta mot BP senast. Jag köper definitivt inte denna procentfördelning – otroligt viktiga poäng på spel nu och Syrianska stod upp bra senast mot Hif trots torsken. Syrianska har gjort mål i alla utom en bortamatch och gör det antagligen igen.

 

5. Norrby – Helsingborg 2
• Otroligt viktige Nicklas Savolainen är fortsatt avstängd för Norrby som har tre raka torsk. Man möter nu ett formstarkt Hif som har inlett höstsäsongen med två viktiga segrar. Jag lämnar tvåan ensam just nu, men ett lyxkryss behöver eventuellt inte vara fel. Skada på Jesper Lange för Hif.

 

6. Varberg – Öster x(2) M
• Varberg har fortsatt inte vunnit borta den här säsongen, men då är det ju tur att man är så starkt hemma – 5 2 1 på de åtta spelade matcherna och flest hemmamål av samtliga lag i serien (mycket tack vare 7-1 mot GAIS iofs). Till sanningen hör dock har motståndet inte varit fantastiskt i de åtta spelade matcherna och när väl bra motstånd kommit på besök så har man tappat poäng (Trelleborg, Falkenberg och Helsingborg. Och Öster är bra. Riktigt bra till och med när allt stämmer. Öster har aldrig förlorat mot Varberg, och jag tror inte att man gör det nu heller.

 

Jag skriver ju dagliga singelspelförslag nuförtiden också.
De hittar du alltid längst ned på www.tippat.se.

 

7. Fulham – Norwich 1(x) M
• Äntligen är Championship igång! Norwich har inte slagit Fula Skinkan borta sedan 1986, och speciellt lätt blir det inte nu heller. Hemmalaget har skadefri trupp medan gästerna dras med en del skador + rutinerade Naismith är avstängd. Prollen på ettan är skyhög så ett kryss får följa med – dock kändes oddset på ettan spelvärt (över 2.00).

 

8. Ipswich – Birmingham 1(x)
• Ipswich är vanligtvis svårslaget hemma på Portman road (fem torsk på de 25 senaste ligamatcherna i ligan). Magen säger 1-1 i det här mötet så krysset ska definitivt med. Prollen på tvåan lockar inte mig just nu.

 

9. Preston – Sheffield W 2
• Sheffield har ett riktigt intressant lag och kommer antagligen vara inblandat i toppen även den här säsongen. Man har värvat mycket duktige mittfältaren George Boyd från Burnley och måltjuven Jordan Rhodes från Middlesbrough. Rhodes kommer nog vara supertaggad efter bara ha fått spela sporadiskt i Premier League för Boro. Preston ska inte underskattas, men jag tror att man kan få problem med gästernas tunga offensiv. Osexiga procent att helgardera och jag drar en rövare.

 

På Bethard kan du få 125% insättningsbonus – om du klickar in här.

 

10. QPR – Reading 1(x2)
• Londonderby där fanemig vadsomhelst kan hända. Förra säsongen var QPR i botten och Reading i toppen, men det känns inte som om det skiljer så överdrivet mycket mellan lagen egentligen. Båda hamnar i mitten i år? Öppet.

 

11. Sheffield U – Brentford 1
• Nykomlingen Sheffield United kommer såklart vara nådjävulskt laddade inför den här matchen, och visst har man god chans till poäng hemma mot Brentford. Gästerna får dock inte underskattas! Procenten på singelettan är hög, men jag lämnar den ensam just nu.

 

12. Wolverhampton – Middlesbrough 1(x2)
• Tung premiärmatch på Molineux Stadium när Wolves tar emot en av storfavoriterna Middlesbrough. Även jag tror på Boro som ett av de lagen som tar sig direkt till Premier League, men det är fanemig inte lätt att sno med sig poäng härifrån hursomhelst. Wolves nya ägare har sprutat in kosing i klubben som värvat friskt – 5-6 spelare lär vara nya i startelvan. Även tränaren Santo är ny för säsongen. Boro har shoppat mest av lagen i serien, men alltid klurigt att få ut max i en premiär.

 

13. Aston Villa – Hull 1(x) M
• Visst, Villa kanske har lite bättre chans att ta sig upp till Premier League än Hull, men nära 70% på ettan känns riktigt högt och åtminstone krysset följer med på mitt system. Det var länge osäkert om Hernandez och Diomande skulle kunna spela, men nu har tränaren gett klartecken. Frazier Campbell är ny i klubben och offensiven håller hög klass i Championship. Jedinak och målsprutan Kodjia ser ut att missa för Villa.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.