Stryktipset, vecka 30, 29 juli 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 29 juli 2023

Då var det dags igen –  här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Degerfors – Brommapojkarna 1(x2)
• Efter tre raka torsk tog BP en riktigt tung seger hemma mot Hammarby senast. Men Degerfors vann mot borta mot BP tidigare den här månaden och kan förstås vinna hemma på Stora valla också. Öppet.

 

2. Halmstad – Varberg 1(x2)
• Hallandsderby och prestigemöte. Jag tycker att tipparna stirrar sig lite väl blinda på tabellen och singelettan är för högt streckad för min smak.

 

3. Sylvia – Vasalund 2
• Fin form hos Vasalund som vunnit fem av de sex senaste seriematcherna. Sylvia väger för lätt och imponerar inte hemma.

 

4. Täby – Motala 1
• Täby har sett riktigt stabilt ut den här säsongen, framförallt hemma. Visst kan Motala få till det ibland, men jag tror inte att man rår på Täby.

 

5. Eskilsminne – Trollhättan (1x)2
• Innan uppehållet var Trollhättan länge obesegrat, men så fick man värsta möjliga avslut genom att torska de två sista matcherna. Man kan absolut störa Eskilsminne men hemma i Helsingborg tar man ingen skit och jag vill helst få med alla tecken.

 

6. Norrby – Oskarshamn 1 (2)
• Två lag som inte fick till det under vårsäsongen. Oskarshamn vann några matcher mot bottengäng på slutet och kan störa igen. Jag litar inte på Norrby och det här kan gå hur som helst. Många mål?

 

7. Torn – Ljungskile 1(x)
• Jag räknar inte med någon festlig match här direkt. Sällan sprudlande när Torn lirar – man kryssar flest av alla lag och har 1 4 2 hemma.

 

8. Tvååker – Åtvidaberg 1(x)
• Det brukar inte bli målkalas när Tvååker spelar hemma och ÅFF har inte gjort mål på fyra raka bortamatcher. Sååå…1-0? 🙂 ÅFF kan störa men får max med sig en pinne.

 

9. Stabæk – Molde 2
• Molde förlorat med 0-1 borta mot finska HJK i veckans CL-kvalmatch, men det finns förstås chans att vända på det. Kan bli lite rotation nu, men passande uppgift i krisande Stabæk som har futtiga två poäng på de sju senaste matcherna.

 

10. Vejle – Köpenhamn 2
• Fin start på säsongen för FCK som vann ligapremiären och första matchen i CL-kvalet. Vejle såg riktigt svagt ut mot Århus i premiären och visst ska gästerna kunna greja detta.

 

11. SJK – HJK 1(x2)
• Toppmöte när serieledande SJK tar emot trean HJK. Och det känns öppet. HJK har inte förlorat borta mot HJK i ligan sedan 2015 och kan mycket väl ta poäng igen. Samtidigt har HJK Champions League-match i benen.

 

12. Breidablik – Stjarnan 1(x)
• Breidablik stod upp bra hemma mot Köpenhamn i CL-kvalet men föll tillslut med 0-2. Retur kommande vecka. Jag tror ändå att man har bra chans att vinna mot Stjärnan, som fast man är ett topplag är fruktansvärt dåligt på resande fot (0 2 5).

 

13. Fluminense – Santos 1(x) M
• Santos höll på att vinna hemma mot serieledande Botafogo senast – man ledde med 2-0 i 83:e minuten, men så gjorde gästerna två snabba. Nu blir det ännu en svår match när man gästar Rio. Fluminense är inte som stabilast just nu men hemma är man riktigt svårslaget.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.