Stryktipset, vecka 3, 21 januari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 21 januari 2023

En småtrevlig kupong den här veckan! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Crystal Palace – Newcastle 2
• Ruggigt formstarkt Newcastle kommer till Selhurst Park. Magpies har alltså inte förlorat en ligamatch sedan AUGUSTI. Palace måste prestera på topp för att få med sig någon poäng.

 

2. Leicester – Brighton 2
• Blytungt för Leicester som har fyra raka torsk. Rodgers sitter löst. Nu ställs man mot ett energiskt Brighton som sällan gör dåliga insatser. Tvåan lockar!

 

3. Southampton – Aston Villa 1(x2)
• Southampton på väg upp form efter seger i FA-cupen (Palace), Ligacupen (Man C) och så senast borta mot Everton i ligan. Även Villa är på gång och det här mötet känns öppet.

 

4. West Ham – Everton 1(x2)
• Press på på dessa formsvaga igen. Både Moyes och Lampard sitter löst. Det brukar bli täta matcher när lagen möts och det lär blir det även den här gången. Everton trivs bra borta mot West Ham – på de 14 senaste gångerna man gästat i ligan så har Everton förlorat EN gång (1 4 9).

 

5. Bournemouth – Nottingham (x)2
• Hemmalget har föga imponerande sex raka förluster. Man ligger precis ovanför nedflyttningstrecket och det är dags att få ordning på grejerna om det inte ska bli Championship nästa säsong. Nottingham gör det bra just nu och jag kryssar från höger.

 

6. Birmingham – Preston (x)2
• Preston gör det bra på bortaplan den här säsongen och borta mot just Birmingham trivs man ypperligt – på de åtta senaste mötena har man bara förlorat en match (1 3 4). Svag form för hemmalaget som bara har en seger på de åtta senaste ligamatcherna. Jag kryssar från höger.

 

7. Blackpool – Huddersfield 1(x2)
• Tränaren kickad i Blackpool efter tio raka utan seger i ligan. Huddersfield tappade segern i åttonde övertidsminuten borta mot Hull senast, men har sett bättre ut efter jul. Tränarbytet kan få den effekt som Blackpool behöver men det känns ovisst.

 

8. Bristol C – Blackburn 1
• Efter 27 omgångar så har Blackburn inte en enda oavgjord match. Riktigt svajigt är det och man blandar och ger. Bristol är på väg upp i form och har fem raka utan förlust. Jag testar ettan.

 

9. Cardiff – Millwall (x)2
• Till skillnad från Blackburn så är Cardiff jättebra på att kryssa! …men dock inte på att vinna. På tio senaste tävlingsmatcherna har man sex oavgjorda och fyra förluster. Millwall gör det kanske bättre hemma på The Den men även borta är man svårslaget just nu. x2 räcker?

 

10. QPR – Swansea 1(x2)
• QPR har 0 1 4 på de fem senaste hemmamatcherna och jag förstår inte riktigt favoritskapet. Det ser lite bättre ut än tidigare men det känns fortfarande instabilt. Swansea är svårslaget och jag tror man kan störa i London.

 

11. Stoke – Reading 1
• Det har sett knackigt ur resultatmässigt ut för Stoke på senare tid men man har mött bra motstånd och också varit förtjänt av fler poäng. Nu tror jag man får utdelning när ett av seriens sämsta bortalag gästar.

 

12. Watford – Rotherham 1(x) M
• Jag litar absolut inte på Watford att jag spikar laget till sinnessjukt höga 80%! Moralstärkande 4-0-seger mot Blackburn senast för Rotherham och med lite flax fixar man en pinne mot serietrean.

 

13. Wigan – Luton (x)2
• Jumbon Wigan har det riktigt jobbigt med åtta raka tävlingsmatcher utan seger. Man förlorade i FA-cupen hemma mot just Luton så sent som i tisdags. Mycket möjligt att det blir torsk igen, men gästernas streckas hårt och jag jobbar gärna in en kryssgardering.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.