Stryktipset, vecka 3, 18 januari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 18 januari 2020

Massa miljoner i jackpott och en hel del skrällmöjligheter. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Sheffield U 1(x) M
• Jätteavbräck för Arsenal som har Aubameyang avstängd efter sitt röda kort senast. Sheffield har visat gång på gång att man är riktigt svårslaget och visst har man poängchans mot ett skakigt Arsenal.

 

2. Manchester C – Crystal Palace 1
• Desto jobbigare för Palace att skrälla borta mot City. Skadorna är många hos gästerna och det blir svårt att hålla emot. Gästerna har dessutom lagkapten Milivojevi? avstängd.

 

3. Newcastle – Chelsea (x)2
• Trots lång skadelista så lyckades Newcastle ta poäng borta mot Wolves senast. Hemma på St James´ Park är man aldrig chanslöst. Chelseas unga gäng känns inte helt pålitligt.

 

4. West Ham – Everton 1(x2)
• Två skadeskjutna gärna och många lirare är osäkra till spel. Fabianski är åter på West Hams skadelista och även defensiven är sargad. Everton har några färska frågetecken för Sigurdsson, Richarlison och Mina – inte definitivt borta men har känningar. Håll koll på elvorna!

 

5. Southampton – Wolverhampton 1(x2)
• Intressant match mellan formstarka Southampton och Wolves som dippar lite för tillfället. Bra chans för Saint att ta ytterligare en viktig trepoängare? Kanske! Men man har glidit upp till lite väl stor favorit mot Wolverhampton som har riktigt hög kapacitet. Helst alla tecken.

 

6. Brighton – Aston Villa 1
• Borde finnas bra chans för Brighton att äntligen få vinna lite igen. Man har mött riktigt bra gäng på sistone och ett skadeskjutet Villa borde kunna passa. Viktige mittfältaren Aaron Mooy ser ut att vara åter medan Villa har målisen Heaton ny på skadelistan. Jag testar ettan!

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden. 

 

7. Norwich – Bournemouth 1(x2)
• Visst, Bournemouth har mängder av skador, men är långtifrån ett slaget lag på förhand. Även jumbon Norwich dras ju med problem och går inte att lita på. Pukki troligtvis tillbaka för hemmalaget.

 

8. Birmingham – Cardiff 1(x2)
• Jag räknar med en underhållande match här med många mål. Det regnar in baljor när Cardiff spelar nuförtiden – i de fem senaste bortamatcherna har det totalt blivit 26 mål! Birmingham har bara förlorat en hemmamatch mot Cardiff sedan 1929, men viss risk för tvåan finns det ändå.

 

9. Derby – Hull 1(x)
• Derby är svårslaget på Pride Park – dessutom har Wayne Rooney varit ett fint tillskott och han har fortfarande inte förlorat i Derby-tröjan. Hull är inte kattskit men får max med sig en pinne. Eller?

 

10. Huddersfield – Brentford 2
• Huddersfield var lite på gång ett tag, men nu är formen skit igen och man närmar sig nedflyttningsstrecket. Nu ställs man mot ett av ligan bättre gäng, men Brentford gör bort sig på bortaplan ibland och måste vara fokuserat.

 

11. Millwall – Reading 1(x)
• Sjukt bra form hos Millwall som förlorat EN match sedan 9 november. Även Reading går starkt just nu men nio raka matcher utan torsk. Två lag med bra självförtroende och jag räknar med en underhållande match. 1x, men helst alla tecken!

 

12. Preston – Charlton 1
• Två raka hemmatorsk i ligan för Preston som vanligtvis är starkt just hemma. Det har dock varit mot formstarka Reading och Boro, men lite griller i huvudet kan det nog sätta. Dock mer passande uppgift nu när Charlton kommer på besök – gästerna har tio raka bortamatcher utan seger.

 

13. Sheffield W – Blackburn 1(x)
• Styrkebesked på slutet av Sheffield som bortaslog Brighton i FA-cupen och senast i ligan så bortaslog man även dåvarande tabellettan Leeds med 2-0. Sex raka matcher för Blackburn utan seger. Trots att man torskar ofta så har man åtminstone gjort mål i 13 av de 14 senaste bortamatcherna. Lite för hög prolle på singelettan för mig.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.