Stryktipset, vecka 29, 20 juli 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 20 juli 2019

Sex miljoner i jackpott och en rolig men tuff stryktipskupong! 12 rätt två veckor i rad och nu satsar jag högre. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. AIK – Helsingborg 1
• Henke Larsson har fått en fin start som tränare för Hif med två segrar och ett kryss på tre matcher. Men det har varit mot tacksamt motstånd, och nu blir det bra mycket svettigare. Fin form hos AIK som har bra chans till tre nya pinnar. AIK har sex raka segrar hemma mot Helsingborg.

 

2. Örebro SK – Falkenberg 1(x2)
• Alltså hörrni, att spika mitt kära ÖSK finns inte på kartan! Gyllene tillfälle för tabelljumbon Falkenberg att ta viktiga kliv uppåt (har ju bara tre poäng upp till ÖSK på 12:e plats). Exakt vad som helst kan hända här, men FFF kommer definitivt INTE bli utspelade. Heja Svartvitt!

 

3. Sundsvall – Häcken (x)2
• Tungt för Sundsvall som åkte på en svidande torsk hemma mot Bajen senast efter ett sent avgörande av gästerna. Ett lika tufft test väntar nu när Häcken kommer på besök. Häcken är dock högst mänskligt på resande fot och kryssgarderingen kommer tidigt för mig.

 

4. Degerfors – GAIS 1(x2)
• Formsvaga GAIS står utan tränare då Orovic fått kicken efter en lång rad dåliga resultat. Positiv reaktion mot Degerfors. Nja, jag är tveksam, men prollen på Degen är för hög. GAIS har visserligen fem raka torsk men det har varit mot tabellettan, tvåan, fyran, sjuan och åttan. Jag litar inte på Degefors.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Dalkurd – Varberg 1(x2)
• Dalkurd är ett annat lag som beter sig skumt – 1-6 hemma mot Västerås innan uppehållet och 5-1 borta mot GAIS efter uppehållet. Nu ställs man mot tabelledaren Varberg och det känns väldigt öppet.

 

6. Brommapojkarna – Norrby 2
• BP fortsätter att söka efter formen, nio raka matcher utan seger nu. Norrby är stabilt och har bara torskat en bortamatch den här säsongen. Man borde ha bra chans till poäng igen. Testar tvåan till trevlig prolle.

 

7. Frej – Örgryte (x)2
• Tufft spelschema för Frej som har fyra raka torsk. Nu kommer ett formstarkt Öis på besök (4 1 0 på de fem senaste) och det blir jobbigt igen för hemmalaget. Frej skämmer sällan ut sig hemma och har gjort mål i alla utom en hemmamatch. Prollen på tvåan är lite för för mig.

 

8. Philadelphia – Chicago 1
• Jahopp, så har MLS letat sig in på stryktipset – då vet man att de är sommarkris på kupongen! 🙂 Svag form hos gästerna som bara har en seger på den tio senaste ligamatcherna. På bortaplan i MLS så har Chicago 22(!) raka matcher utan seger. Philadelphia är klasserna bättre och borde vinna. ÖSK-bekantingen Alejandro Bedoya lirar i hemmalaget.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. IFK Göteborg – AFC Eskilstuna 1(x)
• Försvararen Kadir Hodzic har spelat flest minuter av alla AFC-spelare den här säsongen, men mot Blåvitt lirar han inte då han är avstängd. Två starka hemmamatcher av AFC som kryssade mot Djurgården och så seger senast mot Kalmar. Men borta är man sämre men har möjlighet att störa IFK så blåst upp till för stor favorit.

 

10. Malmö – Sirius 1
• På den här svettiga kupongen så finns det inte utrymme för lyxiga garderingar i sådana här matchen. MFF ska och borde vinna!

 


Ofta bra odds på Coolbet – kolla in det här.

 

11. Norrköping – Östersund 1 (2) M
• Lagen möttes i förra omgången och då kunde ÖFK vinna efter ett sent avgörande. Chans för revansch för Norrköping som dock är inne i ett tätt matchande – nästa kvalomgång till Europa League är på torsdag. Sällan oavgjort när dessa lag mötts och jag tar med en rolig skrällgardering.

 

12. Mjällby – Halmstad (1x)2
• Högintressant möte i Superettan mellan tabelltvåan Mjällby och formstarka Halmstad. HBK är starkare i grunden och känns väldigt svårstoppat för tillfället. Men lurigt och helgardering är att föredra.

 

13. Öster – Trelleborg 1(x)
• Oj vilken osexig match som avslutar kupongen. Öster har vunnit en match på hela säsongen och möter ett TFF som gjort ETT mål på de fyra senaste matcherna. Man går ju inte upp i brygga av detta. Kryssar från vänster.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.