Stryktipset, vecka 29, 19 juli 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 19 juli 2014

Visst är det skönt att den där lilla turneringen i Brasilien är över så vi kan fokusera på högkvalitativ fotboll i Sverige istället? 🙂 Mindre än en månad till PL-premiär – glöm inte det! Som vanligt skulle man behövt 13 helgarderingar, men jag nöjer mig med R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

Singeloddsen hittar du som vanligt på 1x2Sports här.

1. Gefle – Halmstad 1
• Hemmalaget känns som en given favorit hemma på konstgräset. Gefle gjorde det bra senast när man grejade 1-1 på Olympia borta mot Helsingborg. Halmstad tappade som vanligt – 2-0 mot Blåvit blev till 2-2 de sista 20 minuterna. Men samtidigt var man inte förtjänt av mer än en pinne där. Wikström avstängd för Gefle.

2. Kalmar FF – Malmö FF (x)2
• Ring, Nouri och David Elm avstängda för KFF samtidigt som Malmö har en hel del skadebekymmer och ett tätt spelschema – viktig retur borta mot Ventspils på onsdag (0-0 hemma). MFF brukar trivas mot Kalmar och ska ses som liten favorit.

3. Degerfors – Syrianska 1(x) M
• Och så puttrar Superettan igång igen. Med tanke på hur ojämnt Degerfors agerat under våren så tycker jag att 50% på ettan är lite väl högt. Syrianska har inte varit fantastiskt på bortaplan men har också mött väldigt bra motstånd på resande fot. Minst kryssgardering.

4. Jönköping – Assyriska 1(x2)
• J-Södra varvar supermatcher med mindre lyckade insatser, vilket endast en oavgjord match vittnar om (7 1 7). Assyriska var en rejäl flopp under våren och nu ska det bli intressant att se om Sören Åkeby fått ordning på laget under uppehållet. Procenten på ettan är sjukt hög och värde finns i både kryss och tvåa.

5. Landskrona – Värnamo 1(x) M
• Hemmalaget börjar komma igång efter en miserabel start på Superettan. Ett par värvningar under uppehållet och kanske kan man skaffa sig en säker position i serien nu? Nja, jag är långt ifrån trygg med endast en etta här även fast Värnamo bara vunnit en bortamatch den här säsongen. Gästerna har lånat in Gutu (Helsingborg) och Fadi (MFF).

6. Sirius – Ljungskile 1(x2)
• Anfallaren Ahonen klar för Sirius men han lär agera inhoppare här. Sirius stod upp bra i bortamötet mot LSK precis innan uppehållet och föll i femte övertidsminuten. LSK hade en riktigt fin vår och och toppar nu serien – ettan bör garderas tidigt.

7. Varberg – Husqvarna 1
• Abdullai och Thydell är ok värvningar för Husqvarna men till den här matchen är det många skador och avstängningar som stör. Det är bara Ljungskile som slagit Varberg på Påskbergsvallen och jag skulle bli förvånad om Husqvarna gick och vann. Procenten på ettan börjar spåra men jag lämnar den ensam just nu.

Jag må håna svensk fotboll ibland, men det är mer av en hatkärlek och jag älskar att leta fina odds längre ner i svenska seriesystemet. NordicBet har väldigt många svenska matcher och där får man 3000 spänn i insättningsbonus just nu. Kolla in det här.

8. Strömsgodset – Vålerengen 1(x)
• Men gu va kjempeskoj att norska Tippeligan letat sig in på kupongen. Strömsgodset är mitt uppe i CL-kvalet och hemmatorskade mot Steaua i veckan med 0-1. Retur på onsdag och kanske kanske kan det gå vägen. Hemma är man vanligtvis svårslaget och ska vara favorit mot Vålerengen, som dock inte bör underskattas. Stirra er inte blinda på Strömsgodset fina hemmastats (7 1 0) – alla segrar utom mot Odd har varit mot bottengäng.

9. Falkenberg – AIK (x)2 M
• AIK må ha form men över 60% på tvåan är för högt för att inte syna. EL-match i benen för stockholmarna (0-1 borta mot Linfield) och kanske en EL-match i skallen (Linfield hemma på torsdag). FFF har lånat in rutinerade Ingelsten och kan kanske gneta till sig en poäng eller kanske till och med fler. Nils-Eric Johansson avstängd för gästerna.

10. IFK Göteborg – Mjällby 1
• Duktige Augustinsson avstängd för Blåvitt som också har ett tajt schema nu under Europaspeltider. Men formen är god och man öser in mål. I torsdags vann man komfortabelt borta mot ungerska Gy?ri med 3-0. Retur nästa vecka i Göteborg. Alltså, jag lämnar ettan ensam men varningens finger för krysset – man vet aldrig riktigt när det knyter sig för det blåvita maskineriet.

11. Norrköping – Elfsborg (x)2
• Kamara tillbaka efter avstängning hos Norrköping som inte direkt imponerat defensivt på sistone – 3-5-matchen mot Djurgården var ju sinnessjuk. Taco Svensson är avstängd för Ellos-gänget som också håller på med EL-kval just nu. Fyra raka tävlingsmatcher utan seger för boråsarna men på bortaplan är man starkt med bara en torsk på åtta matcher. Peking har ett ungt lag som stundom spelar fantastisk fotboll, men ibland blir det naivt offensivt vilken kan straffa sig.

12. Åtvidaberg – Brommapojkarna 1(x2)
• BP krossade nordirländska Crusaders i veckan med 4-0 hemma på Grimsta. EL-kvalretur nästa vecka. Man har trots jumboplaceringen i allsvenskan spelat bra på sistone med kryss både mot Elfsborg och MFF. Det lär vara positiva vindar i laget och jag tror att man har chans att störa ett formsvagt ÅFF som har tre raka ligatorsk (noll mål framåt på dessa). Intressant procent på kryss och tvåa.

13. Örebro SK – Helsingborg 2
• ÖSK brukar ha riktigt svårt för Helsingborg och detta blir inget undantag. Smárason är visserligen avstängd för skåningarna men man har värvat friskt och Mårtensson, Bojanic och Dahlberg kan alla vara aktuella för spel. Inget EL-tjafs för Hif som nu kan fokusera helt på att klättra i den allsvenska tabellen. Jag vågar knappt titta när mitt kära Örebro spelar – defensivt ser det verkligen inte bra ut. Självförtroendet är som bortblåst och jag är tveksam till poäng här…men så är jag ju en gnällig närking också. 😉

B E R M U D A B E N N Y

728x90
Spana in lagens nya tröjor för säsongen!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.