Stryktipset, vecka 28, 17 juli 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 17 juli 2021

Sex miljoner i jackpott och en intressant kupong med en del möjliga skrällbud. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Elfsborg – Östersund 1(x) M
• Okej okej att Elfsborg ska vara stor favorit, men över 80% på ettan köper jag inte. Detta är allsvenskan och det mesta kan hända.

 

2. Värnamo – Öster 1(x)
• Småländskt derby och en hel del prestige. Är ju inget El Clasico direkt och det kan bli tillknäppt och målsnålt. Hemmafördelen kan fälla avgörandet.

 

3. Odds BK – Viking 1
• Odds är fortfarande obesegrat hemma och man borde ha bra chans att förlänga sviten mot Viking. Gästerna har dock bara förlorat en av de sex senaste matcherna och får inte underskattas. Etta just nu men kan bli läge för garderingar.

 

4. Sarpsborg – Bodö/Glimt 1(x2)
• Tufft schema och dålig form för Bodö/Glimt som åkte ur CL mot Legia i onsdags. Saprsborg är svårslaget hemma och vann faktiskt senaste hemmamatchen mot serieledande Molde. Mot Bodö brukar man hade jobbigt och jag väljer alla tecken tillslut.

 

5. AIK – Kalmar FF 1(x2)
• Prollen på ett just nu tveksamt AIK håller inte för mig. Kalmar tar ingen skit just nu och har dessutom vunnit de två senaste seriematcherna borta mot AIK.

 

6. IFK Göteborg – Mjällby 1
• Spännande att se vad Blåvitt kan göra med alla värvningar. Wendt och Berg kan ev spela här och det är naturligtvis otroliga förstärkningar. Mjällby är inte dåligt men har fått en risig inledning på höstsäsongen. Gardera om plånboken tillåter.

 

7. Norrköping – Häcken (x)2
• Häcken har fått en fin start under nye tränaren och Norrköping har blåsts upp till för stor favorit. Gästerna brukar trivas bra här och jag väljer bort ettan.

 

8. Örebro – Hammarby (1) 2
• ÖSK har gjort två otroligt fina värvningar i Besara och Hamad. Dessutom med långtidskontrakt. Det kan komma att betyda mycket för klubben. Svårt motstånd nu men visst kan ÖSK störa.

 

9. AFC Eskilstuna – Sundsvall (1x)2
• AFC är seriens sämsta bortalag, men man är fortsatt obesegrat hemma. Bra chans till poäng igen tycker jag mot ett Sundsvall som också trivs bäst på hemmaplan. Fint värde i både ettan och krysset.

 

10. Västerås – Helsingborg (x)2
• Målsnål match att vänta mellan två gäng som har koll på defensiven, men desto jobbigare framåt. Helsingborg ska vara favorit men någon säker tvåa blir det inte. Två kryssglada lag.

 

11. Lilleström – Molde 2
• Nykomlingen Lilleström har öppnat serien piggt, men nu väntar tuffast möjliga motstånd när serieledande Molde gästar. Det blir otroligt svårt för hemmalaget att stå emot tror jag.

 

12. Tromsö – Rosenborg (1x)2
• Bara en seger på de nio senaste matcherna för Tromsö som ramlat ner till en kvalplats. Även Rosenborg har en tuff period bakom sig – fem raka utan seger innan man senast vann hemma mot Kristiansund med 1-0. Tipparna tror för hårt på Rosenborg här och helgardering känns motiverat.

 

13. Haugesund – Vålerengen 2
• Vålerengen är svårslaget och har en hög högstanivå, men har bland annat slagit Molde borta den här säsongen. Dock är Haugesund hemmastarkt och står emot bra mot de flesta gängen. Jag testar tvåan, men möjligt att det kommer garderingar senare.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.