Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2016

Visst saknar man EM lite? Ett visst tomrum har infunnit sig, så skönt att man kan fylla det med lite Stryktips! Bara en månad kvar till Premier League också!

R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Sundsvall – Helsingborg 1(x2)
• Jordan Larsson skadad för gästerna som även har Anton Wede avstängd. Giffarnas Pa Dibba har lite problem med en stukad fot men ska troligtvis spela – håll koll på startelvorna. Tongivande Sigurjonsson har lämnat Sundsvall som kan få en tuff höst. Procenten på singelettan lockar inte mig.

 

2. Norrköping – Östersund 1
• ÖFK var riktigt bra senast, men det var också hemma mot J-Södra. Visst kan man störa här också, framförallt när Peking har Champions League att fokusera på. Just nu lämnas ettan ensam men garderingarna kan komma fram om procenten ballar ur. Spela på matchen här.

 

3. Brommapojkarna – Brage 1(x) M
• Nja, jag är inte helt överväldigad av den höga prollen på BP. Serieledaren har inte övertygat på slutet och visst har ett någorlunda formstarkt Brage möjlighet att gneta till sig minst en pinne.

 

Erbjudande: Upp till 1500 kronor i insättningsbonus hos 24hbet – kolla in det här.

 

4. Carlstad – Västerås 2
• V-SK öser på och har gjort 12 mål på de tre senaste matcherna som man också vunnit. Carlstad har en hyfsat en hög högstanivå men är ojämnt och man ska nog vara glada om man kan greja en pinne.

 

5. Kristianstad – Prespa Birlik 1(x2)
• Två lag med hög potential och det känns klurigt att utelämna något tecken. Kristianstad hemmaslog serieledande Öster för inte så länge sedan så visst kan man rå på Prespa också.

 

6. Oskarshamn – Mjällby 1(x)
• Det känns som om formen är på väg upp för Mjällby, men det känns svårt att lita på att laget ska leverera här. Oskarshamn tog en efterlängtad seger senast och kommer stärkt in i den här matchen. 1x räcker?

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

7. Qviding – Trollhättan 1
• Tre hemmasegrar för Qviding, mot idel bottenlag. Fyra raka bortatorsk för Trollhättan, mot lag på övre halvan. Och vad f*n ska man göra med den informationen då!? 🙂 Lite oklart, men kanske kan man tycka att 50% på raka ettan är i högsta laget? Singeletta just nu, men garderingar kan komma till.

 

8. Tvååker – Höllviken 1(x2)
• Jumbon Tvååker har hostat upp sig lite på slutet och borde vara högmotiverat mot bottenkollegan Höllviken som bara är tre poäng före. Definitivt ingen säker etta och garderingarna följer med!

 

9. AIK – Malmö (x)2 M
• AIK var inte bra i EL-spelet, men kunde till slut gneta till sig en 1-0-vinst. Man måste verkligen komma upp några snäpp om det inte ska bli torsk mot MFF som haft spelledigt. AIK imponerar inte på mig just nu och jag skulle inte förvånas om man gick på en mina här.

 

10. Elfsborg – Göteborg 1(x)
• Det brukar bli jämna matcher lagen emellan, och det borde inte vara annorlunda nu. Lundevall hade stor show för Elfsborg senast när han stod för ett mål och tre assist mot Helsingborg. IFK dominerade stort mot Giffarna. Borde bli många mål här. 2-2? 🙂 Spela på matchen här.

 

11. Hammarby – Falkenberg 1(x) M
• Alex avstängd för Bajen i denna riktigt viktiga bottenmatch. Viktig är den framförallt för FFF som ligger på nedflyttningsplats med hela sex poäng upp till just Hammarby som ligger på kvalplats. Bajen får som vanligt ett överdjävulskt stort förtroende av tipparna som vanligt.

 

12. Örebro – Häcken 1
• ÖSK gjorde det bra större delar av matchen mot MFF, men förlusten var inte orättvis. Häcken öser på och formen är fin – men “bara” 1-1 i hemmamötet mot Cork i EL-kvalet. På en tuff kupong får Örebro tipset som brukar trivas hemma mot Häcken.

 

13. Utsikten – Landskrona (x)2
• Klurig match men visst ska tabelltvåan Landskrona vara favorit, även fast formen inte är den bästa. Någon spik är det dock inte för mig. x2 räcker?

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.