Stryktipset, vecka 28, 15 juli 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 15 juli 2023

Lite mer svenskt kupongen den här veckan vilket är glädjande! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Häcken – Brommapojkarna 1(x2)
• BP är ett lurigt gäng och jag vill inte helt räkna bort dem här. Häcken har CL-kval i benen och kanske kan det vara ett bra läge för gästerna att skrälla. Traore borta för Häcken. Prollen på ettan är galet hög.

 

2. Degerfors – Sirius 1(x2)
• Degerfors kommer från en viktig bortaseger mot Brommapojkarna senast. Nu möter man Sirius i ett viktigt bottenmöte. Öppet.

 

3. Östersund – Landskrona 1(x)
• Det är bara ettan och tvåan, Utsikten och Västerås som åkt hem från Östersund med tre poäng den här säsongen. Jag tror att BoIS får nöja sig med max en pinne.

 

4. Vålerenga – Molde 2
• Omskrivet tränarbyte i Vålerenga. Sportsligt ligger man pyrt till och balanserar på nedflyttningsstrecket. Molde är ett av landets bästa klubbar, det har man verkligen visat på slutet.

 

5. VPS – Oulu 1 (2)
• Stigande formkurvan för VPS som nu har tre raka segrar. Men Oulu har också fin form med bara en torsk på de tio senaste tävlingsmatcherna. Målrikt?

 

6. Sligo Rovers – Cork City 1(x2)
• Cork är näst sämst på bortaplan i ligan och kan få problem borta mot Sligo. Men Cork tog en fin poäng borta mot St Patricks senast och kan kanske vara på gång. Sligo är instabilt och är inte att lita på.

 

7. Corinthias – America FC 1(x)
• Kvartsfinalretur i brasilianska cupen där America har 1-0 från första mötet där Corinthias pressade på hårt och dominerade stora delar. Får utdelning nu?

 

8. Atlanta United – Orlando City 1(x) M
• Atlanta är ruggigt stabilt hemma där man bara torskat en gång den här säsongen. Orlando har gästat åtta gånger sedan 2017 och bara vunnit en gång. 1x räcker långt.

 

9. Elfsborg – Göteborg 1
• Kris och panik i Blåvitt medan Elfsborg mår bättre än någonsin. Absolut ingenting talar för gästerna och jag känner mig trygg med ettan. Tvåsiffrigt? Skoja bara! …eller? 😉

 

10. Hammarby – Kalmar 1(x2)
• KFF har inte vunnit på de nio senaste gångerna man gästat Hammarby. Tionde gången gillt? Ja varför inte. Bajen vann visserligen senast borta mot Sirius, men vidare imponerande var det inte. För hög procent på ettan.

 

11. Mjällby – Norrköping 1 (2)
• Jacob Bergström är tillbaka i Mjällby som tog en meriterande seger senast när man slog MFF borta med 2-1. Norrköping vacklar, men snart tror jag det lossnar. Man föll visserligen hemma mot Halmstad senast men då spelade man också med en man mindre i mer än en halvlek. Innan dess kryssade man mot Djurgården och Häcken. Kapaciteten finns.

 

12. AFC Eskilstuna – Brage 2
• Kris i AFC som har tre raka torsk och sex raka matcher utan seger. Till den här matchen har man dessutom tre kännbara avstängningar. Brage trivs bäst hemma, men nu tror jag att man har ett gyllene läge till tre bortapoäng.

 

13. GAIS – Gefle 1
• Procenten är ruggigt hög på ettan men visst talar mycket för hemmalaget. Gefle har visserligen två raka vinster, men båda har varit hemma och båda har varit allt annat än imponerande. Två avstängningar stör nu och ettan är högst trolig.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.