Stryktipset, vecka 28, 15 juli 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 15 juli 2017

Både svettigt ute i solen och svettig kupong här inne vid datorn! Men det löser vi med solskyddsfaktor 50 och en jävla massa garderingar. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. AFC Eskilstuna – Kalmar 1(x2)
• Ångest ångest ångest. Tabelljumbon AFC som fortfarande är utan seger mot nästjumbon Kalmar som bara har en inspelad bortapoäng. Frimpong och Eid avstängda. Öppen match.

 

2. GIF Sundsvall – Halmstad 1
• Trots förlusten senast så känns det ändå som om Giffarna är lite på gång. Mot Djurgården tog man ledningen, men när man fick en utvisning efter 40 min var det såklart svårt att stå emot. Bra chans att ta tre fina pinnar mot bottenkonkurrenten HBK. Marcus Danielsson avstängd för hemmalaget. Max 1x, men jag lämnar ettan ensam just nu.

 

3. Malmö FF – Sirius 1(x2)
• CL-kval i benen för MFF. 1-1 hemma mot makedonska Vardar imponerar ju inte direkt och man måste skärpa till sig i returen som spelas på tisdag. Rotation att vänta i en redan skadedrabbad trupp. Inte en chans att jag spikar MFF till 70%. Minst kryssgarderingen ska med!

 

Leta spel i lägre divisioner på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Assyriska BK – Landskrona 2
• Daniel Stanisic, Sargon Cicek och Daniel Albano Neves är avstängda för Assyriska som ställs mot ett revanschsuget Bois som tappat poäng hemma mot Oskarshamn senast. Procenten på singeltvåan är inget jag direkt går igång på, men vad gör man inte på en tuff kupong.

 

5. Husqvarna – Oskarshamn 1(x)
• Jag bli förvånad om det inte blev målrikt det här. Bara en bortaseger än så länge för Oskarshamn som trivs bäst hemma på konstgräset. Fem raka hemmamatcher utan torsk för Husqvarna som dock kryssar ofta. 1x, men helgardering för den som har råd.

 

6. Kristianstad – Oddevold 1(x) M
• Två ojämna gäng där helgardering kanske är att föredra. Oddevolds svaga bortafacit gör att jag filar bort tvåan tillslut. Singelettan är dock alldeles för hög.

 

I augusti börjar jag skriva spelförslag VARJE DAG!

 

7. Ljungskile – Skövde 1(x2)
• Vänta lite nu. ÖVER 70% PÅ ETTAN!? Har jag missat något på världsrankingen, har Ljungskile värvat Messi eller vad är det frågan om? Något jag vet är dock att LSK:s målkung Strömberg är avstängd. Skövde är inga världsstjärnor direkt men jag ger laget större vinstchans än futtiga 12% ivarjefall.

 

8. Mjällby – Utsikten 1
• Toppmöte mellan trean och tvåan. Mjällby är starkt hemma på naturgräset och får utgångstipset. Utsikten har dock ett riktigt bra lag och kan bli farligt. 1x borde räcka, men jag lämnar ettan ensam just nu.

 

9. Lilleström – Stabaek 1(x2)
• Osloderby och jag plockar fram garderingarna. Stabaek verkar ha kommit igång efter en mycket tung period, och jag vill inte räkna bort laget här även fast Lilleström är formstarkt. Nu får fanemig norrmännen skaffa sin egen stryktipskupong – jag gillar inte det här!

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

10. AIK – Norrköping 1(x)
• Varken Gnaget eller Peking har någon direkt toppform just nu. Båda gängen ska lira EL-returer i veckan och oklart vilka elvor som matchas här. Testar 1x.

 

11. Örebro SK – IFK Göteborg (x)2
• Lika bra som ÖSK var mot Norrköping för två veckor sen, lika dåliga var man borta mot Bajen förra helgen. Jag var själv på plats och såg eländet. Nu får man tillbaka Gerzic vilket betyder en hel del, och kanske kan han styra upp både spel och inställning.

 

12. Östersund – Djurgården (x)2
• Otroligt imponerande hur ÖFK tvålade till Galatasaray med 2-0. På torsdag är det retur i Turkiet och frågan är vart fokuset ligger. Inget Europaspel för Dif att tänka på och bortapoäng känns ganska troligt. Bachirou avstängd för hemmalaget.

 

13. Umeå FC – Västerås SK 1
• Sex raka vinster för Umeå men det känns som om det kan vara en reaktion på gång snart. VSK har en gedigen skadelista men kommer snart att shoppa loss ordentligt för Victor Nilsson Lindelöf-pengarna (typ 50 mille). Testar väl Umeå då till ok prolle.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

 

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.