Stryktipset, vecka 28, 13 juli 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 13 juli 2019

12 rätt på förra veckans stryktipsförslag – nu hoppas jag på ännu bättre när det är massa miljoner i jackpott! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. AIK – Elfsborg 1
• Tveksam form hos AIK där även lite interna stridigheter råder. Men man möter tacksamt motstånd idag. Elfsborg vantrivs verkligen på naturgräs och gör väldigt sällan något väsen av sig borta mot AIK – sex raka torsk i Solna för Boråsgänget, och bara en seger på de 14 senaste mötena för Elfsborg som nu har Cibicki avstängd. Max lyxkryss!

 

2. Falkenberg – IFK Göteborg (x)2
• Jag var ju och såg FFF när det spelade borta mot Hammarby…och det såg verkligen inte bra ut. Men hemma på åkern så är man bättre förstås, men jag tror inte på seger mot ett fortsatt formstarkt IFK som dock troligtvis kommer att dippa under hösten, med tanke på alla spelarförsäljningar. Özen avstängd för hemmalaget.

 

3. AFC Eskilstuna – Kalmar FF (1x)2
• Felix Michel avstängd för hemmalaget och detsamma gäller Kalmars nyckelspelare Romario. AFC tog en viktig pinne hemma mot Djurgården senast och visar att man kan kriga på hemma i Eskilstuna. Kalmar får det inte att lossna men har hög potential.

 

4. Frej – Mjällby (x)2
• Två lag som nog vara ganska så nöjda med uppehåll eftersom formen var dalande för båda gängen. Det skiljer många placeringar i tabellen, men hemma i Täby så är Frej svårslaget och har definitivt poängchans mot tabelltvåan Mjällby.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Örgryte – Öster 1(x)
• Öis avslutade fint innan uppehållet och har nu bra häng på topplagen. Öster har haft en usel vår och ligger näst sist – inte okej! Jag streckar från vänster och tar eventuellt med krysset ifall plånboken tillåter.

 

6. Brage – Brommapojkarna 1
• Hemma i Borlänge är Brage riktigt starkt och tabelljumbon BP får ytterligare en svettig uppgift. Dalmasarna ligger trea i tabellen med bara en poäng upp till andraplatsen, men BP är lite av ett bogey team – sju raka vinster för BP mot Brage. Kan vara kul med en gardering till slut.

 

7. Bodö/Glimt – Ranheim 1(x) M
• Tredjeplacerade Bodö/Glimt är starkt hemma och borde ha bra chans mot Ranheim, som dock inte får underskattas. Jag tycker att procenten på ettan har ballat ur här och garderingarna ska fram!

 

8. Sligo Rovers – Waterford 1(x2)
• Visserligen tre raka torsk för Waterford i irländska ligan men då har man också mött de tre bästa gängen i serien, och stått upp ganska bra dessutom. Annat motstånd nu och bättre poängchans med tanke på att Sligo bara vunnit en av de sex senaste. Det brukar bli täta matcher lagen emellan och säkerligen även nu.

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Häcken – Örebro 1
• Det skiljer alldeles för mycket här tror jag. ÖSK skrällar till det ibland, men mot topplagen brukar man inte räcka till. Man bortaslog iofs Blåvitt innan uppehållet men Häcken är klasserna bättre.

 

10. Djurgården – Malmö FF 1(x)
• Högintressant möte mellan tabelltvåan Djurgården och serieledande Malmö. Augustinsson avstängd för hemmalaget men annars ska det vara två hyfsat ordinarie gäng. Dif brukar göra det bra hemma mot MFF (vunnit tre av de fyra senaste) och kan mycket väl störa igen. Jag kryssar från vänster.

 


Ofta bra odds på Coolbet – kolla in det här.

 

11. Östersund – Norrköping 2
• Försvarsklippan Sonko-Sundberg har spelat flest minuter av samtliga spelare i ÖFK. Men i den här matchen spelar han inte, då han är avstängd. Detsamma gäller hans backkollega Isherwood. Bra chans för Norrköping till tre nya pinnar!

 

12. GAIS – Dalkurd (1x)2
• Det var en riktigt usel vårsäsong för GAIS som bara har tre poäng ned till jumboplatsen. Dalkurd är bättre i grunden men 1-6-torsken hemma mot Västerås innan uppehållet väcker oro och jag litar inte på gästerna.

 

13. Norrby – Halmstad 1(x2)
• Viktige mittfältaren Nicklas Savolainen är avstängd för Norrby, och kanske kan det öppna för gästande HBK som dock har haft det tufft på bortaplan det här säsongen. Norrby hade en riktigt fin vår och är med i absoluta toppen. Men den här matchen känns oviss.

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.