Stryktipset, vecka 27, 8 juli 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 27, 8 juli 2023

Herregud vilka bökiga kuponger nuförtiden! 😀 Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brommapojkarna – Degerfors 1(x2)
• BP behöver inte skämmas över insatsen mot AIK senast trots torsk med 0-2. Det var en jämn match och delad pott hade inte varit orättvist. Lättare motstånd nu men någon given hemmaseger känns det inte som. Degerfors slåss för varje poäng.

 

2. Gefle – Eskilstuna 1(x2)
• Bottenmöte i Superettan och jag köper inte det stora favoritskapet på hemmalaget. Två lag som blandar och ger. Jag vill gärna ha med alla tecken.

 

3. Viking – Haugesund 1
• Två formstarka lag men det är helt klart Viking som är det bättre gänget. Hemma gör man sällan bort sig och jag tror inte att man gör det mot Haugesund heller.

 

4. Haka – Inter Turku 1(x2)
• Nio raka tävlingsmatcher för Haka utan seger, dock en jävla massa kryss. Och hemma har man faktiskt inte förlorat på hela säsongen (1 5 0). Även Inter Turku är bra hemma, men också bedrövligt borta, torsk i senaste bortamatchen mot jumbon VPS med 0-3.

 

5. KuPS – VPS 1(x) M
• Serieledande KuPS har sett lite svajigt ut på slutet och jag köper inte den höga procenten på ettan. Jag jobbar inte åtminstone en kryssgardering.

 

6. KTP – Ilves (x)2
• Bara en torsk på de elva senaste tävlingsmatcherna för Ilves och borta mot KTP så har man vunnit tre av de fyra senaste gångerna man gästar. Jag tror på bortapoäng!

 

7. SJK – Honka 1(x)
• Fun fact: På de åtta senaste hemmamatcherna så har SJK bara förlorat två – båda med 1-4 och båda mot Oulu (liga och cup). Nu väntar Honka som sköter sig bra borta men som jag får nöja en poäng här tror jag.

 

8. Vestmannaeyjar – Fram 1
• Fram är ligans sämsta bortalag och och visst kan man få problem igen när man gästar bottenkonkurrenten Vestmannaeyjar. Visst har Vestmannaeyjar torskat tre hemmamatcher men det har också varit mot riktigt bra motstånd. Nu blir det seger.

 

9. Vasco da Gama – Cruzeiro (x)2
• Totalkris i Vasco som bara har en seger på de tolv senaste och som förlorat sju av de åtta senaste matcherna. Även Cruzeiro har svårt att vinna matcher just nu men man är också svårslaget och har bara förlorat en bortamatch.

 

10. Cuiaba – Bahia 1
• Cuiaba hemmaslog Santos med hela 3-0 senast efter en riktigt fin insats. Även i de två förlustmatcherna innan dess så skapade man massor så visst ser det bättre ut. Nykomlingen Bahia har svårt på resande fot.

 

11. Atletico Mineiro – Corinthias 1(x)
• Atletico förlorat hemmapremiären men sedan dess har man åtta raka tävlingsmatcher hemma utan torsk. Det borde inte bli någon förlust nu heller när ett bortasvagt Corinthians gästar. Atletico har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Corinthians.

 

12. Coritibia – America FC 1(x2)
• Bottenmöte när jumbon Coritiba tar emot nästjumbon America FC. Båda lagen börjar dock hitta lite form och kan vara på väg uppåt i tabellen. Jag vill helst inte utelämna något tecken.

 

13. Palmeiras – Flamengo 1
• Tungviktsmöte! Palmeiras är sjukt starkt hemma. Gästerna har fin form men känns lite småsvajigt på bortaplan och jag tror att man får åka hem utan poäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.