Stryktipset, vecka 26, 2 juli 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26, 2 juli 2022

Stentuff kupong den här veckan med en hel del kvalmatcher till Svenska cupen bland annat. Här kommer mitt stryktipsförslag! R4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Helsingborg – Kalmar (x)2
• Hif var nära att knipa poäng borta mot MFF senast men föll på övertid. Svår uppgift nu igen när ett formstarkt Kalmar gästar Olympia. Max en pinne för skåningarna.

 

2. Öster – Skövde 1(x) M
• Efter en fin säsongsinledning så har det gått sämre för Skövde nu med bara en seger på de sex senaste matcherna. Fördel Öster men ca 70% på singelettan funkar inte för mig.

 

3. Friska Viljor – Hudiksvall 1(x2)
• Svenska cupen-kval. Friska Viljor går som tåget i Division 2 Norrland och har nio raka segrar. Man förlorade faktiskt mot just Hudiksvall i cupen förra säsongen. Det känns väldigt öppet och jag vill ha med alla tecken.

 

4. Huddinge – Hammarby TFF (1x)2
• LOTTAS. Fördelning: 24-24-52

 

5. Hässleholm – Eskilsminne 2
• Skånederby mellan dessa två division 2-gäng. Kraftig fördel för Eskilsminne som är för bra för spel i division två. Man toppar sin serie och går inte på många minor. Jag kryssar från höger.

 

6. Karlberg – Vasalund (x)2
• Det skiljer visserligen en division mellan lagen, men Karlberg är riktigt bra hemma och jag tror inte att Vasalund kan slappna av här. Visst ska gästerna vara favorit men jag tar gärna med en kryssgardering.

 

7. Trosa-Vagnhärad – Nyköping 2
• Ok Nyköping ska vara favorit, men lagen spelar trots att i samma serie, det är ett derby. Nyköping vann hemmamötet i serien med 4-1, men borde i april blev det bara 1-1. Jag lämnar tvåan ensam nu, men jag jobbar gärna in en gradering.

 

8. Österåker – Sollentuna (x)2
• Österåker ett topplag i division 2 och i kanonslag. Sollentuna mediokert gäng i ettan men ska vara solklara favoriter. Skum procent här tipparna tror stenhårt på hemmalaget medan oddssättarna tror stenhårt på gästerna.

 

9. Odd – Bodö/Glimt 2
• Fyra tävlingsmatcher (två i serien, två i cupen) och fyra raka segrar för Bodö/Glimt, dessutom utan något insläppt mål. Stabilt! Fyra raka hemmatorsk för Odd och det blir svettigt igen.

 

10. Djurgården – Hammarby 1(x)
• Söndagsderby på Tele2 och det lika öppet som vanligt när dessa lag möts. Hög potential hos båda gängen. Fenger avstängd för Bajen och Djurgården får tillbaka Schüller efter avstängning.

 

11. Häcken – Elfsborg 1(x2)
• Underhållande match att vänta mellan två fartfyllda och formstarka gäng. Visst är Häcken bra hemma på Bravida arena, men procenten på singelettan är för hög för mig. Elfsborg har några riktigt fina lirare och kan mycket väl rå på serieledaren.

 

12. Norrköping – Sirius 1
• Peking går sälla mållöst från en hemmamatch och visst ska man kunna näta även mot Sirius som sällan gör det bra på resande fot – dock har man två segrar och ett kryss borta mot just Norrköping de tre senaste säsongerna. Viktige Shabani och Mathisen avstängda för Sirius. Etta men möjligt att jag tar med en rolig skrällgqrdering.

 

13. Varberg – Värnamo 1(x2)
• Kanske inte den hetaste matchen som avslutar kupongen, men viktiga poäng är det helt klart på spel mellan två lag som balanserar på kvalstrecket. Varberg har blåsts upp till för stor favorit och jag tycker att det känns helt öppet.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.