Stryktipset, vecka 22, 4 juni 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 4 juni 2016

EM närmar sig med stormsteg! Men först har vi ju ett stryktips att ta oss igenom. Ganska intressanta träningsmatcher i slutet av kupongen – EM-lagen lär matcha vassa elvor! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. AFC Utd – IK Frej 1(x) M
• Frej imponerar inte på bortaplan (0 3 2) – en rolig detalj är att man släppt in exakt två i varje bortamatch, och då är det ju oftast svårt att vinna. AFC är bra både hemma och borta och det skulle förvåna mig om Frej grejade någon poäng här. Pontus Silfwer avstängd för gästerna. Äh va fan, jag tar med ett kryss då!

 

2. Dalkurd – ÅFF 1
• Dalkurd ska väl egentligen alltid vara favorit hemma i Dalarna – även när ex-allsvenska ÅFF kommer på besök. Åtvid toppar hemmatabellen men ligger först på elfte plats i bortatabellen. Spelvärd etta. Pengar på Dalkurd? Odds hittar du bl a här.

 

3. Degerfors – Ljungskile 1(x2)
• Öppet ångestmöte mellan två lag som nog inte riktigt räknade med att kriga så här långt ner i tabellen. Hemmafördelen borde ju såklart ha betydelse, men frågan är ju bara om Dif får hemmafansen med eller emot sig – det börjar puttra ordentligt bland Vulkanerna, som supportergruppen heter. Helst alla tecken.

 

4. Sirius – Trelleborg 1(x) M
• Sirius tillbaka på jorden efter en riktigt dålig insats borta mot Varberg senast (torsk 0-1). Revansch eller inledningen på en svagare period? Svårt att säga, men man möter hursomhelst ett formstarkt TFF som kanske har kraft att störa. Börjar bli hög procent på ettan och det är möjligt att jag pillar med en gardering till slut.

 

5. Ängelholm – Varberg 2
• Fall framåt för ÄFF borta mot Ljungskile senast när man tog sin första poäng på sju försök (2-2). LSK är dock inte speciellt bra just nu, till skillnad från Varberg som spelade riktigt fint hemma mot Sirius. Spelvärdet för mig ligger i singeltvåan. Kanske slänga in en peng? Kolla in odds här.

 

6. Forward – Vasalund (x)2
• Tabelltvåan Vasalund är fortfarande obesegrat med den skumma raden: Fyra hemmavinster och tre bortakryss. Upplagt för oavgjort igen? Nja, varför inte! Forward är kanske inte ett av seriens hetaste gäng, men hemma kan man stå emot de flesta.

 

sosipadfacebook

 

7. Kristianstad – Oddevold 1(x2)
• Lite tveksam form hos Kristianstad, men hemma är man obesegrat efter tre matcher. Motståndet har dock inte varit det bästa och visst kan man få problem mot Oddevold som blandar och ger men som har en hög högstanivå. Klurigt och helst alla tecken.

 

8. Tvååker – Norrby 1(x)
• Ännu en knepig match att sia om. Nykomlingen Tvååker har öppnat piggt och ska ha bra chans igen mot ett Norrby som trivs bäst hemma. En helgardering behöver inte vara fel.

 

9. Estland – Lettland (1x)2
• Prestigemöte förstås och man lär inte spara på krutet. En poäng räcker för att Lettland ska ta hem Baltic Cup. Estland måste vinna med minst två mål för att gå om.

 

10. Frankrike – Skottland 1
• Vänskapslandskamper suger ju vanligtvis, men precis innan EM så är det ju faktiskt ganska intressant. EM-lagen borde inte rotera alltför mycket utan matcha starka elvor. Frankrike är en av turneringens största favoriter och visst ska kan klara av Skottland.

 

Läs mina tankar om vem som vinner EM här.

 

11. Slovakien – Nordirland 1(x) M
• Två lag som imponerade i sina föregående matcher – Slovakien bortaslog Tyskland och Nordirland besegrade Vitryssland. Visst ska hemmalaget vara favorit, men procenten börjar bli hög på ettan.

 

12. Tyskland – Ungern 1
• För första gången på 30 år lirar Ungern i EM och det krävdes play off mot Norge för att kravla sig dit. En mänsklig grupp har man kanske hamnat i, men kommer ändå att få det svinjobbigt. Slagpåse? Tyskland lär vilja revanschera sig efter torsken mot Slovakien senast och vinner.

 

Du som Sparka & Spring-läsare kan ju vinna en Ipad! Läs om tävlingen här.

 

13. Österrike – Holland 1(x)
• Inget Holland i EM vilket känns lite mysko. Österrike spelar i sista gruppen tillsammans med Ungern, Island och Portugal – visst har man stor möjlighet att gå vidare. Alaba är den stora stjärnan, men det finns andra profiler som kan mycket de också.

 

Erbjudande: Upp till 1500 kronor i insättningsbonus hos 24hbet – kolla in det här.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.