Stryktipset, vecka 22, 2 juni 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 2 juni 2018

Nu börjar jag blir riktigt pepp på VM! Varför inte smygstarta med några högintressanta vänskapslandskamper + matcher från det svenska seriesystemet. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sverige – Danmark 1(x2)
• De sex första matcherna på tipset är träningslandskamper och då är det förstås inte lätt – men visst vill VM-lagen visa upp sig från den bästa sidan även fast man lär vila viktiga spelare inför gruppspelet som startar om två veckor. Två VM-lag möts här och det lär väl som vanligt bli en jämn historia.

 

2. England – Nigeria 1(x)
• Över 70% på England funkar inte alls för mig. Krysset följer med glädje med. Liverpool-spelare (CL-final) och Chelsea- och United-spelare (FA-cup-final) kan eventuellt sparas på. Nigeria har bra lirare och i en sån här match har man definitivt chans att störa.

 

3. Belgien – Portugal 1(x)
• Kul match mellan två outsiders inför VM – framförallt Belgien ses som en möjlig VM-medaljör. Men det har man ju gjort tidigare också och misslyckats. Småskadade Batshuayi och Lukaku lär inte spela för hemmalaget som ändå ses med bra chans.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Irland – USA 1
• USA verkar gå igenom någon slags generationsväxling och känns inte på topp. Jag tror på Irland trots att man har lite skadebekymmer här och var.

 

5. Island – Norge 1(x2)
• Speciell match för Norges förbundskapten Lars Lagerbäck som hade stora framgångar som tränare för Island. Norges startelva är inte kattskit samtidigt som Islands form är sådär. Öppnare match än vad procenten pekar på tror jag.

 

6. Österrike – Tyskland 2
• Bra form hos Österrike som har fem raka segrar. Man missar dock VM och borde få problem med en av de stora guldfavoriterna Tyskland vars trupp är sjukt bra.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Norrby – Brage (x)2
• Fem torsk + två kryss på de sju senaste för Norrby och formen är minst sagt svag. Brage tog en imponerande 3-1-seger mot Öis senaste och fortsätter att övertyga. x2 räcker?

 

8. Varberg – Halmstad (1x)2
• Tungt för Varberg som nu har tre raka uddamålsförlsuter. Man möter ett formstarkt Halmstad men jag känner mig definitivt inte trygg med någon singeltvåa här. Det finns mycket bra spel i Varberg och inte möjligt att det blir en reaktion för HBK snart.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Degerfors – Värnamo 1
• En seger på de tio senaste matcherna för Värnamo som ligger sist i superettan. Det går alltså inte asbra just nu kan man säga. Även fast procenten inte är speciellt sexig på ettan så ger jag ändå Degerfors bra chans att ta ytterligare en trepoängare.

 

10. Frej – Öster (x)2
• En avstängning hos hemmalaget och två för gästerna. Oavsett så har Öster högst kapacitet men någon singeltvåa blir det inte till över 50%. x2 räcker?

 

11. Västerås – Team TG 1
• Inte lätt för något lag att rå på seriesuveränen Västerås på bortaplan. Team TG har fin form men också mött ganska mediokert motstånd. Nu blir det svettigt!

 

12. Mjällby – Oddevold 1(x)
• Oddevold är svagt borta men har en hög högstanivå och kan kanske störa Mjällby som snart tappar poäng hemma där man vunnit tajta matcher. Jacob Bergström avstängd för hemmalaget.

 

13. Ängelholm – Utsikten (1x)2
• Dubbla målvaktsskador för ÄFF senast och lite oklart om vem som vaktar på kassen mot Utsikten som i sin tur har dubbla avstängningar. Trots 2-3-torsken senaste borta mot Oskarshamn så känns det ändå som om Utsikten fått ett lyft under nye tränaren Stefan Rehn. Äh, det får bli helgardering till slut.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.