Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2024

Stryktips en söndag, vafalls!? Så blir det när ligorna lirar de sista omgångarna. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Everton 1
• Everton har avslutat säsongen på ett bra sätt med 4 1 0 på de fem senaste. Arsenal ligger två pinnar bakom City så det är bara seger som gäller och sen hoppas på ett mirakel. Och tre poäng lär det väl bli…

 

2. Manchester C – West Ham 1
• City är sjukt stabilt och jag har otroligt svårt att se hur ett formlöst och omotiverat West Ham ska kunna stå emot.

 

3. Liverpool – Wolverhampton 1(x) M
• Ännu en gigantisk hemmafavorit här när Klopp leder Liverpool för allra sista gången. Visst kommer hemmalaget ge allt för att ge honom och fansen ett fint avslut, men när det inte gäller någonting rent sportsligt så tar jag med en gardering.

 

4. Brentford – Newcastle (1x)2
• Newcastle måste gå för segern om det finnas en chans på sjundeplatsen. Men Magpies är långt ifrån stabilt på resande fot och någon spiktvåa är det definitivt inte för mig.

 

5. Brighton – Manchester U 1(x2)
• Jag tycker att Brighton har sett riktigt trevligt ut på sistone och man skapar en hel del trots tufft motstånd. United gör ingen glad (framförallt inte tipparna) och agerar ojämnt.

 

6. Chelsea – Bournemouth 1
• Chelsea har hostat upp sig ordentligt under säsongsavslutningen och man har en liten liten chans att ta femteplatsen, om Tottenham torskar borta mot Sheffield. Bournemouth har sett högst mänskligt ut på senare tid och får svårt igen.

 

7. Sheffield U – Tottenham (x)2
• Sheffield lirar i Championship nästa säsong medan Spurs måste ha minst en pinne för att säkra femteplatsen. Mycket som talar för Tottenham men jag vill gärna ha med krysset.

 

8. Crystal Palace – Aston Villa 1 (2)
• Härlig avslutning för Palace som har 5 1 0 på de sex senaste. Imponerande fjärdeplats för Villa men formen är sådär, trots att man fixade 3-3 mot Liverpool senast.

 

9. Luton – Fulham (1x)2
• Jag kommer att sakna Luton och deras charmiga hemmaplan Kenilworth Road. Men det är över för den här gången och det är spel i Championship som gäller nästa säsong. Öppet möte mot Fulham som sällan vinner på bortaplan.

 

10. Burnley – Nottingham (x)2
• Besvikelse i Burnley som åker samtidigt som Nottingham håller sig kvar med minsta marginal. Gästerna är det bättre laget och borde få med sig poäng hem.

 

11. Inter – Lazio 1(x)
• Inter har redan titeln men är ändå ruggigt bra. Visst borde Lazio motivation ändå öka chanserna till skräll och 1x känns bra.

 

12. Real Betis – Real Sociedad 1(x2)
• Viktigt möte i La Liga mellan sjuan Betis och sexan Sociedad. Bara en poäng skiljer lagen åt med två matcher kvar att spela. Lär bli en tajt match och alla tecken är att föredra.

 

13. Lille – Nice 1
• Nice kommer att sluta femma medan Lille måste vinna för att vara säkra på tredjeplatsen. Och det tror jag att man gör.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.