Stryktipset, vecka 20, 17 maj 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 17 maj 2014

Ska Gunners ÄNTLIGEN vinna en titel? Ska München vinna dubbeln? Och framförallt, ska Uddevalla vinna bottenmötet med Skövde? 🙂 Frågorna är många, men en sak är säker och det är att det är en jävla massa miljoner att vinna idag! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Hull 1(x) M
• FA-cupfinal och chans för Gunners att ta sin första titel på nio år. Man har en hyfsat intakt trupp och ska såklart vara favorit mot Hull. Matchen spelas såklart på Wembley och jag tror att Arsenal kan darra precis som man gjort flera gånger tidigare den här säsongen. Oavgjort efter full tid och Källström avgöra med en frispark i 119:e? 😉 78% på ettan är alldeles för högt.

2. Dortmund – B München (1x)2
• Cupfinal i Tyskland och den spelas på Olympiastadion i Berlin. Bayern vann ligan överlägset men har ändå visat sig lite mänskligt på slutet och blev ju som alla minns helt utspelat av Real i Champions League. Ärkerivalen Dortmund kommer inte vara en lätt nöt att knäcka och en helgardering känns som det enda rätta. Kul match!

3. Degerfors – Östersund 1(x)
• Senaste hemmamatchen för Degerfors flyttades till Örebro vilket störde hemmalaget när man föll mot Landskrona. Senast blev man överkört av Giffarna i Sundsvall, men det blir alla. 🙂 ÖFK trivs bättre hemma i Jämtland men är inte oävet på bortaplan. 1x räcker?

4. Husqvarna – Assyriska 1
• Hur mår Assyriska egentligen? Fem raka utan vinst och tre raka torsk. Senast föll man med hela 0-4 hemma mot Ljungskile. Jag tror att krisen kan fortsätta mot en hårt kämpande nykomling. Husqvarna föll visserligen borta mot Bajen senast och har tre raka utan vinst, men spelet har varit allt annat än dåligt.

5. Sirius – Jönköping 1(x) M
• Uppsalagänget har öppnat svagt men spelar bra stundtals. Nära 60% på ettan tycker jag dock är lite väl högt på ettan. Varning för J-Södra som gör det bra just nu och som föll orättvist hemma mot Varberg senast.

6. Värnamo – Sundsvall 2
• Jag tror på Sundsvall i år och säsongen har onekligen börjat bra. Fem raka vinster nu och formkurvan pekar rakt uppåt. Värnamo har visserligen inte torskat än i serien men har haft lite flyt med sena mål som räddat poäng. Nu får man det tuffare mot serieledande Giffarna.

Har du extra koll på något svenskt lag i de lägre divisionerna? På NordicBet kan man tippa på matcher ned till division 4! Just nu kan man även få en jävla massa bonus på de första insättningarna också, typ 3000 spänn. Kolla in det här.

7. Forward – Brage 1(x2)
• BK Forward härjade jag i som ung och om man kan till sig en promille av min kunskap som jag förde med mig in i klubben så vinner man Champions League nästa säsong! …Skoja bara. Jag sög. 🙂 Brage åkte ur Superettan förra säsongen och nu är man uppe i 17 raka bortamatcher utan seger. Bryter man förbannelsen mot Forward? Mycket möjligt, men långt ifrån säkert.

På Bettingpodden så lovade jag att rapportera om minst ett landskapsdjur nu när svenska seriesystemet sätter igång på allvar på Stryktipset. Så varför inte inleda med landskampsdjuren MUSkelpaket nummer ett – Närkes stolta djur hittar ni här.

8. Kristianstad – Norrby 1(x)
• Svårbedömt möte men Kristianstad är vanligtvis starkt hemma. Filip Johansson avstängd för Norrby som säkert är hyfsat nöjt med en pinne. Två lag som tros slåss i mitten av tabellen under säsongen.

9. Oskarshamn – Oddevold 2
• Nykomlingen Oskarshamn har inte vunnit än i division 1 men har visat sig ganska svårslaget med tre oavgjorda matcher. Oddevold ses som en av de stora favoriterna att ta hem serien och man har öppnat bra – 10 poäng på fyra matcher.

10. Uddevalla – Skövde 1(x2)
• Även Uddevalla är nykomlingar och precis som Oskarshamn så har man inte vunnit än i serien. Detsamma gäller gästande Skövde som bara skrapat ihop två futtiga poäng, dock en mer än Uddevalla. 🙂 Får Skövde ordning på offensiven så kan det bli tre pinnar. Över 50% på ettan är hursomhelst bara märkligt.

11. Helsingborg – Elfsborg (x)2
• Cupfinal som spelas på Friends. Naturgräset borde gynna Helsingborg men Elfsborg är ju inget skitgäng direkt även fast man föll just på Friends mot AIK senast. Formen fortsatt medioker hos Helsingborg. x2.

12. Syrianska – Hammarby (x)2 M
• Bra chans för Bajen att störa, men nära 60% på tvåan är för högt…som vanligt. Många Hammarbysupportrar på plats i Södertälje.

13. Nyköping – IK Frej 2
• Matchen spelas i Oxelösund. IK Frej kommer på besök och gästarna har än så länge inte tappat poäng i serien – fyra raka vinster. Bra chans att förlänga den sviten nu? Med tanke på att Nyköping har två raka hemmasegrar på Rosvalla men ändå väljer att spela matchen Ramdalen i något grepp man kallar “Nyköping on tour” känns lite oseriöst. Men jag kanske har missat någon mer förklarlig info om det hela. 🙂 Tvåa till bra prolle.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

var uri = ‘http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)g(21793376)a(2238083)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.