Stryktipset, vecka 2, 13 januari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 13 januari 2018

Äntligen helg och ÄNTLIGEN stryktips! Veckans kupong är riktigt klurig – men det är klart det ska vara lite extra svårt när det är massor av extra miljoner i potten! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Everton 1
• Efter en fin period har Everton det jobbigt igen. Fem raka utan vinst och bara två mål framåt på dessa. Den tveksamma offensiven håller inte om man ska ha i toppen att göra och visst får man det kämpigt mot ett formstarkt Spurs som bara har en torsk på de 30 senaste hemmamatcherna i ligan.

 

2. Chelsea – Leicester 1
• Både Vardy och Mahrez ryktas på väg bort från Leicester och frågan är om båda är med här. Chelsea har ett tufft schema men borde ändå klara av detta. Sju raka hemmasegrar för Chelsea som dessutom trivs bra mot dagens motstånd.

 

3. Crystal Palace – Burnley 1(x2)
• Sex raka tävlingsmatcher för Burnley utan seger. Men motståndet har varit väldigt bra och jag tror att det kan släppa snart. Två skadedrabbade gäng som drabbar samman, men där Palace har blivit för stor favorit. Helgardering är på sin plats.

 

4. Huddersfield – West Ham 1(x)
• Trots enorm skadelista så kämpar Västra Skinkan på bra just nu. Dalarna är dock djupa och någon given poäng borta mot ett hemmastarkt Huddersfield är det definitivt inte. Huddersfield har bara förlorat hemma mot City, Spurs och Chelsea den här säsongen.

 

5. Newcastle – Swansea 1(x2)
• Som vanligt livsviktiga poäng på spel när tabelljumbon Swansea lirar. Man ligger på 20:e plats på 16 poäng men har “bara” sex poäng upp till Newcastle på plats 13. Hoppet lever! Även fast man inte briljerar så har spelet funkat bättre på slutet. 65% på singelettan lockar inte mig alls. Skrälldrag!

 

6. Watford – Southampton 1(x2)
• Det går riktigt tungt för båda lagen i ligan och det känns lite ovisst hur detta kommer sluta. Southampton tog en stärkande bortaseger mot Fulham i FA-cupen och kan kanske vara lite på gång – man har åtta raka utan torsk mot just Watford.

 

Kom ihåg att jag skriver speltips VARJE DAG! Dessa kan du läsa här.

 

7. West Bromwich – Brighton 1(x)
• WBA har inte vunnit i ligan sedan 22 augusti! Men nu kan det kanske vara dags. Brighton är inget vidare på resande fot och dessutom får WBA tillbaka Jonny Evans, Kieran Gibbs och Matt Phillips efter skador. Oklart om samtliga är redo för 90 min iofs. 1x borde räcka långt.

 

8. Barnsley – Wolverhampton 2
• Barnsley har problem hemma med bara en seger på de tio senaste matcherna. Nu väntar tuffast möjliga motstånd i form av seriesuveränen Wolves. Procenten på tvåan lockar ju inte direkt men på en svår kupong får man göra lite undantag ibland. Kryssgardera om du har råd.

 

9. Birmingham – Derby (1) 2
• I sista sekund så har Birmingham börjat hitta lite form. Man ligger förvisso näst sist i ligan men har två raka ligasegrar + vinst hemma mot Burtom i FA-cupen senast. Det blir förstås inte lätt mot serietvåan Derby, men helt omöjligt är det inte.

 

10. Bristol C – Norwich 1 (2) M
• Det svenska folket tror fortfarande på Bristol, men formen är minst sagt dalande (även fast man mött PL-motstånd i både ligacup och FA-cup) och frågan är om man verkligen klarar av att strida på tre fronter samtidigt. Norwich kommer stärkt efter 0-0 hemma mot Chelsea i FA-cupen och jag tror att man kan störa.

 

11. Ipswich – Leeds 1(x2)
• Slamp-Leeds letade sig på kupongen till slut – halleluja. Ipswich trivs bra hemma mot just Leeds med bara en förlust på de tio senaste mötena. Var lite sugen på att spika Ipswich, men du kanske känner till min relation till jävla Leeds? Näe, det är bara att helgardera skiten!

 

12. Middlesbrough – Fulham 1
• Viktiga poäng på spel mellan två lag som båda har bra häng på kvalplatserna. Fula Skinkan har gjort hela 12 mål på de fyra senaste matcherna och visar fin form. Man brukar dock ha problem borta mot Boro och jag är inne på ettan här. Fula Skinkan lagkapten Tom Cairney är tveksam till spel pga en envis knäskada.

 

13. Millwall – Preston 1(x)
• Samtidigt som det är svårt att klaga på Millwalls fina hemmaspel så är det lika förbannat svårt att ifrågasätta Prestons digra poängskörd på resande fot. Gästerna brukar stå upp bra mot de flesta lag i serien och jag tror inte detta blir någon lätt match för Millwall. Två lagen som kryssar mest i Championship – upplagt för en brunkig 0-0-historia? Helst alla tecken.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.