Stryktipset, vecka 19, 13 maj 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 13 maj 2017

Så kom då den här helgen igen – tiden då svenska division 1 letar sig in på kupongen. Då vet man att det är sommar snart! 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Bournemouth – Burnley 1(x2)
• Burnley kan i teorin fortfarande åka ur, men i praktiken är kontraktet säkrat. Man har bara en bortaseger på hela säsongen och det är mycket möjligt att det stannar vid det. Dock har procenten ballat ur på ettan och minst ett kryss följer med på min kupong.

 

2. Middlesbrough – Southampton (x)2
• Boro åker ur medan Southampton som bäst kan nå en åttonde plats. Gästerna har problem med offensiven just nu, men borde få med sig minst en pinne.

 

3. Stoke – Arsenal 2
• Ett pånyttfött Arsenal som vunnit fyra av de fem senaste ligamatcherna. Helt plötsligt är man på allvar med i kampen på en champions league-plats igen. Ett formlöst Stoke ser nog helst att säsongen är över så snart som möjligt.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Sunderland – Swansea (1x)2
• Swansea är minst sagt motiverat och har PL-kontraktet i egna händer. Men motivation hade Hull hemma mot redan avhängda Sunderland även i förra omgången…men förlorade ändå med 0-2. Utgångstvåan är given, men räcker det?

 

5. AIK – ÖSK 1
• Kristoffer Olsson och Nisse Johansson avstängda för AIK som ändå ska vara stor favorit mot ett just nu blekt ÖSK. Den märkliga avstängningen Igboananike slår fortsatt hårt mot gästerna.

 

6. Kalmar FF – Häcken (x)2 M
Lindgren och Friberg avtängda för Häcken. Detsamma gäller David Elm för hemmalaget. Finns mycket offensiv kraft hos Häcken och jag har svårt att se hur ett småkrisande KFF ska kunna stå emot. x2 räcker långt.

 

7. Dalkurd – Trelleborg 1(x) M
• Hemmafördelen betyder massor här – Dalkurd har inte förlorat en hemmamatch på evigheter och TFF får en jobbig resa upp till Dalarna. Camara-Jönsson formligen öser in mål för Trelleborg och det gäller att han är i fortsatt kanonslag för att det ska bli någon poäng.

 

8. Falkenberg – BP (1x)2
• Svårt att blunda för Brommapojkarnas fina inledning på säsongen. Motståndet har dock inte varit fantastiskt och kanske kan det komma en reaktion mot FFF som sakta börjar komma igång.

 

9. Helsingborg – Frej 1
• Mycket ska till för att lilla Frej ska rå på bjässen Hif här. Hemmalaget är befogad favorit och jag har svårt att se någonting annat än hemmaseger.

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

10. Carlstad – Akropolis (x)2
• Riktigt fin inledning på säsongen för Akropolis som vunnit tre och torskat en – i förlusten spelade man med en man mindre i nästan en hel halvlek. Jag börjar strecka från höger.

 

11. Sollentuna – Assyriska 1(x) M
• Skadebekymmer hos utropstecknet Sollentuna som ändå får ses med bra chans mot ett krisande Assyriska. Procenten på ettan är inte speciellt sexig och en kryssgardering får följa med.

 

12. Ljungskile – Landskrona 1(x)
• Toppmöte i division 1 södra. Hemma på Skarsjövallen är LSK svårslaget och inte många lag i serien kommer att åka hem med tre poäng härifrån. Bois kan nog tänka sig en pinne med i bagaget hem till Skåne.

 

13. Utsikten – Oskarshamn 1
• Oskarshamn har visserligen tre raka segrar, men motståndet har varit allt annat än imponerande och nu får man det riktigt svettigt. Utsikten har värvat bra inför säsongen och har god möjlighet att blanda sig i kampen om en topplacering.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.