Stryktipset, vecka 17, 30 april 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 30 april 2022

Serierna börjar gå mot sitt slut och viktiga poäng på spel. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Leeds – Manchester C 2
• Inte många lag som rår på ett guldjagande City just och till och med Slamp-Leeds får det riktigt tufft.

 

2. Aston Villa – Norwich 1
• Med bara fem omgångar kvar så kan det nu avgöras om Norwich lirar Championship nästa säsong eller inte. Torskar man här samtidigt som Burnley slår Watford så är det klart. Villa går knackigt men visst ska det vara stor fördel för hemmalaget.

 

3. Southampton – Crystal P 1(x)
• Bara en seger på de nio senaste ligamatcherna för Southampton imponerar ju inte direkt. Hemma på St Marys är man dock svårslaget och ett just nu bortasvagt Palace får nöja sig med max en pinne.

 

4. Watford – Burnley (1x)2
• Bara seger som gäller för nästjumbon Watford om man ska ha fortsatt chans på överlevnad. Väldigt viktiga poäng på spel när man ställs mot Burnley som ligger precis ovanför strecket men med fin form – 3 1 1 på de fem senaste. Jag kryssar från höger, men helst alla tecken.

 

5. Wolverhampton – Brighton (x)2
• Två lag som blandar och ger, men där högstanivån är riktigt hög. Wolves har fortfarande chans på Europaspel men då måste man inkassera lite segrar på slutet. Procenten på ettan är helt urballad tycker jag och värdet ligger helt klart i x2, vilket jag testar.

 

6. Blackburn – Bournemouth (1x)2
• Med två omgångar kvar är det fortfarande helt öppet om de sista playoff-platserna, och Blackburn är helt klart med och fajtas om en. Nu man dock ett väldigt motiverat Bournemouth som ligger tvåa men bara tre poäng ned till trean Nottingham.

 

7. Nottingham – Swansea 1(x)
• Vilken vår Nottingham har haft – man har radat upp trepoängare och kan nu med lite flax ta en av två direktplats till Premier League. Men gästande Swansea är också bra just nu men nio raka matcher utan förlust. 1x borde räcka långt.

 

8. Middlesbrough – Stoke 1 (2)
• Även Boro är ett av de lagen som slåss om en playoff-plats. Man ligger sjua men har goda möjligheter att klättra. Man vann senast mot Cardiff med 2-0 men hade innan dess fem raka utan seger. Stoke har bortaslagit tuffa Blackburn och WBA i de två senaste och kan störa igen.

 

9. Bristol C – Hull 1(x2)
• Två lag som inte har mycket att spela för men så båda har visat upp fin form på sistone. Jag tycker att Bristol har blivit för stora favoriter här och det känns som vad som helst kan hända.

 

10. Cardiff – Birmingham 1(x2)
• Sedan Cardiffs tunga 0-4-torsk i derbyt mot Swansea så har det sett riktigt dåligt ut. Man har fyra förluster nu och känns omotiverat. Birmingham är inget fantastiskt gäng, men kan störa med lite flax.

 

11. Coventry – Huddersfield 2
• Coventry har kämpat på bra den här säsongen men det kommer inte att räcka hela vägen till playoff. Det blir det för Huddersfield som dock har siktet inställt på andraplatsen – bara tre poäng upp dit och man måste gå för tre pinnar här. Och det borde ju verkligen inte vara någon omöjlighet mot ett lag som bara vunnit en sina sex senaste hemmamatcher.

 

12. Millwall – Peterborough 1 (2) M
• Peterborough är visserligen redan klart för degradering, men jag tycker ändå att man är allt för stor underdog här. 80% på Millwall som får otroligt svårt att nå play off efter Sheffields seger under fredagkvällen synar jag direkt.

 

13. Reading – West Bromwich 1
• Reading kan pusta ut. Efter 3 3 2 på de åtta senaste så har man nu säkrat kontraktet. Starkt jobbat! Nu möter man en av säsongens stora besvikelser WBA som förlorat åtta av de tio senaste bortamatcherna. Jag testar ettan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.