Stryktipset, vecka 16, 23 april 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 23 april 2022

Helengelsk kupong den här veckan och många viktiga matcher! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brentford – Tottenham (1) 2
• Inget snack om att det är Tottenham som har mest att spela för och ska vara favorit. Men Brentfords form är fortsatt god och kanske kan Eriksen sänka sin forna arbetsgivare?

 

2. Manchester C – Watford 1
• Toppen mot botten och det ska otroligt mycket till för att nästjumbon Watford ska skrälla mot serieledande Man C. Ettan känns väldigt stark.

 

3. Leicester – Aston Villa 1(x2)
• Just nu tror stryktipparna på Leicester medan oddssättarna tror på Villa. Leicester är bra hemma med bara en förlust på de 14 senaste hemmamatcherna. Man möter Roma i Europa Conference League på torsdag och kanske blir det lite rotation. Fyra raka förluster för VIlla som dock har en hög högstanivå.

 

4. Norwich – Newcastle (x)2
• Jumbon Norwich sliter på men får väldigt svårt att hålla sig kvar i serien. Det är bara segrar som gäller nu och det kan bli riktigt tufft mot ett formstarkt Newcastle. Tre raka segrar för gästerna och på de 15 senaste omgångarna så Newcastle tredje bäst i ligan – bara Man C och Liverpool har tagit fler poäng.

 

5. Bournemouth – Fulham 1(x)
• Toppmöte i Championship när tvåan Bournemouth tar emot serieledande Fulham. Gästerna är redan klara för Premier League men tar även hem seriesegern vid seger. Bournemouth har mer att spela för, men inte alltid det som avgör. Mindre press på gästerna som kan spela avslappnat.

 

6. WBA – Coventry 1 (2) M
• Bara nio poäng kvar att spela om och det är bara seger som gäller för WBA (sex poäng till kvalplats) och Coventry (fyra poäng till kvalplats). Över 50% på ettan funkar inte för mig då det är omöjligt att lita på WBA. Gaffeln får det bli.

 

7. Swansea – Middlesbrough 1(x2)
• Boro har onekligen mest att spela för med endast tre poäng upp till en kvalplats och dessutom en match mindre spelad. Formen är dock usel med endast en poäng på de fyra senaste matcherna. Swansea tappat 4-1 till 4-4 mot Reading senast, men formen är god och visst kan man störa ett pressat bortalag.

 

8. Birmingham – Millwall 2
• Haveri hos Birmingham på slutet med tre raka torsk och sjuka tolv insläppta mål på dessa. Ett högmotiverat Millwall borde ha bra chans till tre viktiga poäng.

 

9. Hull – Reading (x)2
• Reading har verkligen lyft sig precis när det behövdes – 3 3 1 på de sju senaste och hela sju poäng ned till Peterborough under strecket. Hull är riktigt kass hemma och jag tror att gästerna tar poäng.

 

10. Peterborough – Nottingham 2
• Peterborough har två raka segrar men det mesta pekar på att man vaknat för sent. Seger som gäller mot Nottingham om hoppet ska leva, men visst blir det svårt mot seriens formstarkaste gäng.

 

11. Stoke – QPR 1(x2)
• Liket lever! Efter en lång svacka har QPR nu fyra poäng på de två senaste och bara tre poäng upp till en kvalplats. Kanske kan formkurvan fortsätta uppåt nu. Stoke är omotiverat, har hög högstanivå och blandar insatserna.

 

12. Sheffield U – Cardiff 1(x2)
• Sheffied är ett jagat lag då man ligger sexa och på sista playoff-platsen. Visst är man motiverat, men formen är skakig med bara en seger på de fem senaste. Cardiff är inget fantastiskt gäng men ca 75% på ettan är totalt urballat och jag hoppas på skräll.

 

13. Derby – Bristol C 1
• Derby är klart för League One och det var lagets usla bortaspel som bäddade för det. Och att man inledde sösongen med -21 poäng förstås. Hemma har man bara förlorat tre matcher på hela säsongen och jag tror att man vinner mot Bristol.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.