Stryktipset, vecka 15, 15 april 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 15 april 2017

Heja alla mina små kycklingar – det är äggstra många miljoner i påskpotten! 13 millar för att vara exakt. Blandad och rolig kupong! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till & Glad Påsk!

/Bermuda “Tuppen i hönshuset” Benny

1. Crystal Palace – Leicester 1
• Trots en hel del skadebekymmer så gör Palace det bra just nu – fem segrar på de fem senaste. Gästerna lär har svårt att inte fokusera på CL-returen mot Atletico på tisdag och hemmapoäng känns trolig. Benteke målskytt? Kolla in odds på målskyttar här.

 

2. Everton – Burnley 1
• Jag får väl tillslut ge mig angående Everton och spika fanskapet då. Ofta vill jag gardera i sådana matcher, men Everton känns stabilt hemma och det ska mycket till för att Burnley ska störa. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag ta med ett kryss precis innan jag lämnar in kupongen…

 

3. Southampton – Manchester C (x)2
• Aguero är i fin form och City kan fokusera helhjärtat på ligan. Southampton kan mycket när allt väl stämmer men det gör det sällan nuförtiden och motståndet är lite för bra och avslappnat. x2 borde räcka. Agüero nätar igen? Spela på här.

 

4. Stoke – Hull 1(x)
• Ok ettan är kanske utgångstecken här, men underskatta inte Hull. Man är visserligen bra mycket bättre hemma än på resande fot, men det är lite svårt att sia om bortaformen eftersom man sjukt bra lag borta på sistone. Det brukar bli tajta matcher lagen emellan. 1x men vetefan om det inte blir en helgardering till slut.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

5. Sunderland – West Ham 2
• Västra Skinkan tog en efterlängtad seger senast och bröst där med en sju matcher lång vinstlös svit. Tabelljumbon Sunderland har tagit en poäng på de sju senaste – man har tio poäng upp till säker mark och måste såklart gå stenhårt för seger.

 

6. Watford – Swansea 1(x)
• Watford är riktigt svårslaget hemma i London och det blir inte lätt för krisande Swansea att få med sig någon pinne hem till Wales, framförallt när bortaspelet är allt annat än imponerande just nu. Odds hittar du här.

 

7. Aston Villa – Reading 1(x2)
• Reading släppte in sex mål i första halvlek borta mot Norwich senast (1-7 till slut). Inte speciellt gott tecken för Reading som ligger fyra i serien. Det kan bli en åktur även mot Villa som har fem raka hemmavinster och NOLL insläppta mål på dessa. Reading kan väldigt mycket och procenten har ballat ur på Villa som snart åker på en reaktion….

 

8. St Johnstone – Aberdeen (1x)2
• Och här tänkte jag skriva något initierat om den skotska skitligan som jag NATURLIGTVIS följer slaviskt varje vecka. Exempelvis skulle jag nämna lite skadebekymmer för lagen och kanske visa på hur det historiskt har sett ut mellan lagen. Men ibland spelar inte någonting av det där någon roll…HELGARDERING!

 

9. Manchester U – Chelsea 1(x2)
• United imponerar ju inte direkt, men lär tända till när serieledande Chelsea kommer till Old Trafford. Det lär hetta till och i stort sett vad som helst kan väl egentligen hända. EL-spelet stökar till det lite för United. Helst alla tecken.

10. WBA – Liverpool (x)2
• Pool är ju ingen favorit som jag litar på direkt. Alldeles för svajigt och med tanke på procenten så åker garderingarna fram direkt! Phillips kan vara tillbaka från start för WBA vilket borde betyda massor. Minst kryssgardering blir det för mig.

 

11. Örebro SK – Östersund 2
• Som du kanske vet så är jag född och uppvuxen i Örebro. Sparka & Spring är huvudsponsor till ÖSK:s damlag och jag vill inget annat att det ska gå bra för deras lag. Dock har det inte sett bra ut för herrarna under de två första matcherna men mirakulöst nog har det ändå resulterat i fyra poäng. Det finns en risk att det smäller mot ett stekhett ÖFK som tog hem cupen på ett imponerande sätt. Och det är väl det enda som kanske talar emot ÖFK – att baksmällan möjligtvis sitter kvar sedan cupguldet. Jag hoppas verkligen det! …men singlar tvåan just nu.

 

12. Djurgården – Elfsborg (1x)2
• 21 juli 2007. Det var senast som Djurgården hemmaslog Elfsborg, och på de arton senaste mötena (både hemma och borta) har Djurgården bara vunnit EN gång. Det verkar som om Gustav Engvall ska kunna spela för hemmalaget trots allt. Han gick ut skadad i matchen mot Häcken senast och det var lite oklart hur det skulle bli. Och offensiv kraft lär man ju behöva eftersom man inte gjort mål i allsvenskan än.

 

13. Halmstad – Malmö FF (x)2 M
• Och som sann gnällig och pessimistisk ÖSK-supporter så försöker jag hitta lag som ska kunna sluta efter ÖSK i tabellen i år. HBK är ett av de lagen. Lagkapten och mittbacken Fredrik Liverstam tveksam till spel och MFF är såklart stor favorit. Men Örjans Valls matta kan vara svårspelad och supertalangen Haksabanovic är livsfarlig. Urballad prolle på tvåan?

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.