Stryktipset, vecka 14, 8 april 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 8 april 2023

Glad påsk på er! Lite speciell kupong med matcher från de stora ligorna. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Manchester C 2
• Tabelljumbon Southampton slåss för sitt liv medan City måste vinna för att haka på Arsenal i toppen. City visade senast att man klarar sig fint utan Håland när man körde över Liverpool. Vinner igen.

 

2. Tottenham – Brighton (x)2
• Jag köper inte det stora favoritskapet på Tottenham här. Brighton är ruggigt svårslaget och spelar med stort självförtroende. Ett tränarlöst Spurs får problem igen och jag tror på bortapoäng.

 

3. Wolverhampton – Chelsea (1x)2
• Potter har lämnat Chelsea och Lampard leder laget resten av säsongen. Visst kan det lyfta gästerna, men det känns långt ifrån säkert och jag vill helst få med alla tecken här.

 

4. Aston Villa – Nottingham 1
• Fin form hos Villa har som har 5 1 0 på de sex senaste matcherna. Visst ska man ha goda chanser igen mot Forest som inte vunnit på åtta raka matcher. Seriens sämsta bortalag Nottingham får det svettigt på Villa Park. Lyxkryss om råd.

 

5. Brentford – Newcastle (x)2
• Newcastle bara öser på. 2-0 mot United följdes upp med 5-1 borta mot West Ham. Ruggigt starkt! Brentford kan mycket med det känns inte som om man är i sitt bästa slag. Jag tror på bortapoäng.

 

6. Fulham – West Ham (1x)2
• Tung svit för Fulham som nu har fyra raka torsk (tre i ligan och en i FA-cupen). Mitrovic har sju matcher kvar på sin avstängning. Chocktorsk med hela 1-5 för West Ham senast mot Newcastle. Man kan bättre men jag tar helst med alla tecken på Craven Cottage.

 

7. Leicester – Bournemouth 1(x2)
• Det brukar bli målrikt när dessa lag drabbar samman och det kan det mycket väl bli igen. Dewsbury-Hall utvisad för Leicester senast och han missar här. Bournemouth har förlorat nio av de tio senaste tävlingsmatcherna på resande fot, men samtidigt är nästjumbon Leicester ingen skräckinjagande motståndare.

 

8. Lazio – Juventus X
• Två formstarka lag som drabbar samman i Rom. Lazio har inte ens släppt in mål på de sex senaste ligamatcherna, och då har man ändå mött lag som Roma och Napoli. Man ligger på en finfin andraplats. Juve ligger sjua men formen är det inget fel på: 11 2 1 på de 14 senaste tävlingsmatcherna. Jag går för spikkrysset!

 

9. Atalanta – Bologna 1
• Efter en lite tyngre period är Atalanta på g igen med två raka vinster. Bologna är dock inget skitgäng och är bra på att stå emot de flesta lagen. Atalanta brukar skapa otroligt mycket i sina hemmamatcher och det borde bli svårt för gästerna att stå emot.

 

10. Torino – Roma (1x)2
• Roma är högst mänskligt på resande fot (sex raka tävlingsmatcher utan seger) och den högst streckade tvåan känns inte supersexig direkt. Torino ska inte vara chanslöst här och jag vill helst få med alla tecken.

 

11. Real Madrid – Villarreal 1(x) M
• Inget snack om att Real går bra nu med avancemang i CL och vinst mot Barcelona i cupen. Men ändå lite varningens finger för Villarreal som har mycket att spela för och som dessutom brukar stå upp bra borta mot Real. Kul kryssgardering att få med!

 

12. Espanyol – Bilbao (x)2
• Hemmalaget slåss för överlevnad medan Bilbao försöker nå en topp sex-placering. Jag tror ändå att det här kan bli jämnt. Visst ska gästerna vara vassare men man agerar ojämnt och får passa sig för Espanyol. Räcker x2?

 

13. Nice – PSG (1) 2
• Två raka torsk för Paris och nu är det öppet race i Ligue 1 igen. Och nu ställs man mot ett hemmastarkt Nice som inte förlorat en ligamatch hemma på de senaste tio gångerna. Man vann hemma mot PSG förra säsongen och kan göra det igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.