Stryktipset, vecka 14, 8 april 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 8 april 2017

Spännande tider nu när serierna i England går mot sitt slut och när serien här hemma börjar puttra igång. Och lite roligare blir det ju alltid när det är massor av miljoner i jackpot! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Hull 1
• Inte lika självklar etta som procenten tyder på tycker jag. Visst tyder mycket på att City vinner men har man råd så behöver inte en gardering vara fel. Bra form hos gästerna som nu kravlat sig över strecket.

 

2. Middlesbrough – Burnley 1(x2)
• 15 spelade bortamatcher i ligan för Burnley. 0 segrar på dessa. Blir det någon trepoängare på resande fot den här säsongen? Mot Boro har man helt klart chansen, men någon självklarhet är det naturligtvis inte. Hemmalaget måste vinna sådana här matcher om man inte ska halka efter för mycket i tabellen.

 

3. Stoke – Liverpool (x)2
• Uppåt 60% på singeltvåan går jag inte gå igång på, men pillar man dit åtminstone ett kryss så känns det bättre. Stoke på Britannia är aldrig lätt och Liverpools svajiga form gör att garderingarna ska med. Räcker halvgardering?

 

4. WBA – Southampton 1(x)
• Hög högstanivå hos båda de här lagen och visst kan det sluta hursomhelst om allt klaffar för något av gängen. Svårt att blunda för WBA:s fina hemmafacit. Jag streckar från vänster men lite krysskänsla får man ju av det här mötet…

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

5. West Ham – Swansea 1(x2)
• Fem raka torsk och sju raka utan seger för Västra Skinkan. Då tänker ivarjefall inte jag spika ettan till 60 procent! Swansea är sjuk motiverat med bara två poäng upp till säker mark.

 

6. Birmingham – Derby (1x)2
• Sex matcher kvar av serien och sju poäng upp till en kvalplats för Derby. Det blir såklart skitsvårt att nå dit, men man kan ju börja med att vinna mot Zolas gäng som har sex poäng ned till nedflyttningsstrecket. Vilket lag är mest motiverat?

 

7. Bristol C – Wolves 1
• Fem raka treor för Wolves som nu ligger på en trygg plats i mitten av tabellen mot ett Bristol C som ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Bristol är uselt på bortaplan men desto bättre hemma där man borde ha bra chans på viktiga poäng mot Wolverhampton.

 

8. Burton – Aston Villa (x)2
• Villa börjar visa klass under våren, men rycket kommer dessvärre lite sent. Bury har mycket att spela för men får svårt att stå emot om gästerna fortsätter trumma på.

 

9. Fulham – Ipswich 1(x) M
• Bra vår av Fula Skinkan som bara har två poäng upp till en kvalplats. Hemmaspelet har inte varit magiskt den här säsongen, men visst borde man greja poäng mot Ipswich? Procenten har dock ballat ur en smula och ett kryss får följa med på min kupong.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

10. Leeds – Preston 1(x2)
• Haha, ibland är det så jävla lätt med Strytkipset. H E L G A R D E R I N G. Behöver jag ens motivera? Slamp-Leeds har börjat darra nu när det drar ihop sig och är alldeles för stor favorit mot ett Preston som ALLTID är underskattat av tipparna.

 

11. Norwich – Reading 1(x)
• Tre raka segrar för Reading som är så gott som klart för kvalspel till Premier League. Laget kan vara riktigt bra, men ibland klaffar det inte alls. Lite samma sak kan man väl säga om Norwich som har en riktigt vass startelva, men som sällan får till det. Dock nio raka hemmamatcher utan torsk för Norwich.

 

12. Nottingham – Huddersfield 2
• Två lag som slåss i olika delar av tabellen; Forest har bara två poäng ned till nedflyttning medan tredjeplacerade Huddersfield har en liten chans på en direktplats till Premier League. På de fem senaste mötena har Huddersfield vunnit fyra och en har slutat oavgjort. Drar till med en chanstvåa, men gardera om du har råd.

 

13. AFC Eskilstuna – Örebro SK 2
• Jag följde ÖSK-J-Södra på en minst sagt skakig stream och var inte imponerad trots att mitt kära Örebro tog tre poäng. Jönköping var stundtals överlägset och det måste till förbättringar för att man inte ska åka en retroaktiv torsk i Eskilstuna. Dock är hemmalaget ett av seriens svagaste och vad jag förstått som kommer bortastödet vara enormt. Vill jag att det ska bli en tvåa? NÅDJÄVULSKT. Är det då speciellt smart att singla tvåan? ANTAGLIGEN INTE.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.