Stryktipset, vecka 12, 25 mars 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 25 mars 2017

Landslagsuppehåll suger ju oftast älgstjärt, men den här gången känns det ändå ok. Mest för att jag själv ska till Friends och glutta på matchen, men också för att kupongen känns ganska kul trots allt! R-0-7-16 (12) + 2 helgarderingar. 144 kr. Lycka till! /BB

1. Sverige – Vitryssland 1
• Undertecknad kommer att vara på plats för att förhoppningsvis se Blågult greja tre viktiga pinnar. “Får man kanske en liverapport?” undrar du. Nej, det får du verkligen inte! svarar jag. Prioordningen är: 1) öl 2) korv 3) fotboll 576) Liverapportering. Martin Olsson missar definitivt medan Nilsson Lindelöf är osäker till spel. Avgör jag matchen med en cykelspark från läktaren samtidigt som jag trycker i mig min femte varmkorv? Kolla in odds här.

 

2. Bulgarien – Holland (x)2
• Många stora favoriter på veckans kupong och kanske är Holland en av dem som ska garderas. Man kanske är på väg tillbaka mot något stort, men än så länge känns man som ett osäkert kort.

 

3. Schweiz – Lettland 1
• Det här borde inte vara några problem för hemmalaget som har visat fin form i VM-kvalet och vunnit fyra av fyra matcher. Ska mycket till för att letterna ska kunna fixa poäng.

 

4. Portugal – Ungern 1(x)
• Man behöver ju inte vara expert för att förstå åt vilket håll det här barkar. Men Portugal har svikit förut och det kittlar lite i skrälltarmen. Lagen möttes i EM då man spelade 3-3. Ungrarna vet att man kan rubba motståndet för dagen och kanske kan man kriga sig till ett kryss med lite flax? Ingen Nani eller Adrian Silva hos hemmalaget. Jag har hört att nån snubbe som heter Ron Aldo spelar för Portugal…avgör mr Aldo matchen? Spela på det här.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

5. Belgien – Grekland 1
• Belgiens trupp är ju inte kattskit direkt – nästa lika bra som mitt kära ÖSK. 😉 Man ska naturligtvis vara stor favorit hemma mot Grekland, men på större system kanske det kan vara kul med en kryssgardering. Båda lagen är obesegrade än så länge. Hazard ser ut att missa.

 

6. Cypern – Estland 1(x)
• Vasse anfallaren Sotiriou avstängd för Cypern vilket borde öppna lite för Estland. Någon självklar spiketta är det definitivt inte för mig.

 

7. Bury – Fleetwood (x)2
• Två lag som slåss i helt olika delar av tabellen. Men underskatta inte Bury som lirat bra under en längre tid – bara en förlust på de nio senaste ligamatcherna. 11 raka tävlingsmatcher på bortaplan för Fleetwood utan torsk. Räcker x2?

 

8. Charlton – MK Dons 1
• Lottas med lottfördelningen 11-3-2.

 

9. Chesterfield – Rochdale (x)2
• Vilken usel vår för Chesterfield som bara har en seger på de tolv senaste ligamatcherna – man ligger näst sist med tio poäng upp till säker mark. Rochdale har bara sex poäng upp till en kvalplats, men man är inte heller någon vinstmaskin heller direkt med en seger på de 13 senaste ligamatcherna.

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

10. Coventry – Bristol R (1) 2
• Tabelljumbon Coventry vann visserligen senast men ligger fortfarande långt efter. Gästande Rovers är högmotiverat med bara tre poäng upp till en kvalplats. Bristol får utgångstecknet, men kanske kan Coventry fortsätta bjuda på lite mer dödssprattel?

 

11. Gillingham – Peterborough 1(x)
• Trots sin sketna ligaplacering så är Gillingham ett riktigt starkt hemmalag med bara fyra hemmaförluster. Jag tror på viktiga poäng mot Peterborough som ligger lite menlöst till i tabellen.

 

12. Northampton – Oxford 1(x2) M
• Även Northampton är starkt hemma just nu och har vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna. Nu möter man dock ett Oxford som trivs väldigt bra på resande fot – på de 15 senaste bortamatcherna har man bara förlorat tre. Öppet det här.

 

13. AFC Wimbledon – Southend 1(x2) M
• Två raka segrar för Southend har gjort att man hänger med i striden om en kvalplats. Men spelet har inte varit fantastiskt och det blir inte lätt att ta tredje raka här mot ett vanligtvis hemmastarkt Wimbledon.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.