Stryktipset, vecka 12, 22 mars 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 22 mars 2014

Lurig kupong idag – jag väljer att spika favoriterna i Premier League och gardera stora favoriter i nedre delen av tipset. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Cardiff – Liverpool 2
• Två relatitvt skadebefriade lag som slåss i var sin del av tabellen, Cardiff för att undvika nedflyttning och Pool för att ha fortsatt chans på ligatiteln. Cardiff har faktiskt inte mött ett topplag hemma i Wales förrän Arsenal var på besök i slutet av november förra året. Då blev det torsk med 0-3. Får svårt igen.

2. Everton – Swansea 1
• Everton brukar vara omutbara hemma och det blir svårt för Swansea att störa, även fast man sällan blir utspelat av något lag. Hemmalaget har bra häng på femteplatsen, medan gästerna bara har fyra poäng ned till nedflyttning i en ruskigt jämn tabell.

3. Hull – WBA 1(x2)
• Hulls anfallare Shane Long ställs mot sina gamla lagkamrater i WBA som har Olsson avstängd och lagkapten Brunt på skadelistan. Gästerna tog överraskande och viktig seger borta mot Swansea senast. Kanske kan man göra det igen med lite flyt.

4. Manchster C – Fulham 1
• Lagkapten Kompany och Aguero är borta inför den här matchen mot tabelljumbon Fulham som i sin tur ser ut att sakna Mitroglou och Dejagah. Det SKA inte finnas någonting att hämta här för Fula Skinkan, men större under har ju skett – Wigan vann ju just på Etihad i FA-cupen bl a.

5. Newcastle – Crystal P 1(x2)
• Ben Arfa och Ameobi troligtvis tillgängliga efter skador, men Debuchy och Remy saknas samt tränaren Pardew. Crystal Palace utan anfallarna Chamakh och Gayle. Newcastle ett av få lag som ligger lite i en död zon i mitten av tabellen, men långt upp till Europaplats och långt ner till kvalhelvetet. Procenten på CP-poäng lockar. Hoppas på skräll!

6. Norwich – Sunderland 1(x)
• Lagen lär spela med liknande startelvor som på senare tid – inga nya avstängningar eller skador, förutom anfallaren Fletcher i Sunderland som är borta skadad. En jämn målfattig match att vänta, men visst ska hemmalaget ha en liten fördel? Otroligt viktig match i bottenträsket.

7. Barnsley – Bournemouth 1(x2)
• Än är det inte kört för tabelljumbon Barnsley – bara tre poäng upp till säker mark så motivationen är nog på topp. Nu kan man dessutom få tillbaka anfallsstjärnan Chris O’Grady efter skada – håll koll på startelvorna. Bournemouth ligger i mitten av tabellen och kan spela avslappnat.

8. Birmingham – Reading 2
• Birmingham sitter då verkligen i skiten. Igen. Man var ju på gång igen efter en usel start, men nu har det gått tyngre åter igen och mot ett kvalplatsjagande Reading blir det inte lätt. Speciellt inte när man har 13 raka ligamatcher hemma utan seger. Reading brukar trivas bättre borta än hemma nuförtiden och jag tror att man åker hem med en seger.

9. Blackburn – Leicester (x)2 M
• Seriesuveränen Leicester har SJUTTON poäng ned till tredjeplatsen så det blir svårt att undvika spel i Premier League nästa säsong. Blackburn har åtta poäng upp till kvalplats så visst har man en viss möjlighet.

10. Blackpool – Huddersfield 1(x)
• Tre poäng på de två senaste matcherna är ändå ett fall framåt för ett kämpande Blackpool som har anfallaren Steve Davies borta resten av säsongen. Huddersfield gör det bäst hemma men ska ändå ha chans på poäng. 46% på ettan är högt.

11. Brighton – Ipswich 1(x) M
• Ipswich ser ut att sakna sin viktige mittfältare Cole Skuse för första gången den här säsongen då han dras med en skada. Men även fast Brighton ska vara liten favorit så är över 60% på ettan sinnessjukt högt för mig. Luktar för mycket kryss för det.

12. Middlesbrough – QPR 1(x)
• Boro har byggt upp ett litet fort hemma och har bara två torsk på de 18 senaste matcherna där. Ett skakat QPR kommer att få det kämpigt trots att hemmalaget saknar Leadbitter på mitten då han är avstängd. Precis som i föregående match så måste krysset med.

13. Wigan – Watford 1(x) M• Gästande Watford med anfallsproblem då både Forestieri och Ranegie är borta. Wigan har haft skadebekymmer mest hela säsongen men nu har man lånat in duktige mittfältaren James Collision från West Ham. Watford gör sällan succé på bortaplan, men om plånboken och sambon tillåter så behöver inte en gardering vara fel här.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.