Stryktipset, vecka 10, 7 mars 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 7 mars 2015

Nu börjar det dra ihop sig i serierna – vilka vinner, vilka åker ur och hur långt går ÖSK i Champions League nästa säsong? Ja frågorna är många! 🙂 Här kommer hursomhelst stryktipsförslaget. R-4-4-144 (12) + 1 halv. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – WBA 1(x)?
FA-cupen. Kvartsfinal i FA-cupen men också ett tungt Birmingham-derby. Vlaar kan vara tillbaka för hemmalaget men fortfarande osäkert. Även WBA dras med lite skador så håll koll på startelvorna. Helst alla tecken.

2. QPR – Tottenham 2
Premier League. Skadebekymmer för QPR som bland annat har Fer, Dunne och eventuellt Onuoha borta. Dessutom är Barton avstängd. Kraftig fördel Spurs som är suget på en bortaseger (tre raka torskar på resande fot, dock mot bra motstånd).

3. Blackpool – Sheffield W 2?
Championship. Allt går verkligen åt helvete för Blackpool – kört läge i serien och nu missar även bäste målskytten Steven Davies samt förstemålisen Joe Lewis – anledningen är att de söker sig bort från klubben. Det mesta talar för bortaseger även fast Pool kan sprattla till hemma ibland.

980x120px

4. Cardiff – Charlton 1(x2)?
Championship. Två lag i ingenmansland i tabellen. Bra form hos Charlton men man gör det oftast bäst hemma i London. Cardiff däremot har varit bättre borta på senare tid – märkligt gäng. Känns öppet.

5. Derby – Birmingham 1
Championship. Två raka torsk för andraplacerade Derby – nerverna som spökar? Nja, båda dessa matcher var på bortaplan och hemma är man väldigt svårslaget. Fem raka bortamatcher utan vinst för Birmingham och det blir svårt till en trea här med, men kan man kanske kriga till sig en pinne? Procenten på ettan kommer att vara väldigt hög.

6. Huddersfield – Rotherham 1(x) M
Championship. Rotherham har vunnit EN av de 16 senaste bortamatcherna i ligan. Får tufft igen och är nog nöjt med en pinne. Hög procent på ettan och krysset måste nästa med.

SE_Winter_Sun_728x90Vi ses på Arlanda! 😉

7. Ipswich – Brentford 1(x2)
Championship. Ipswich sjua och Brentford sexa – en riktigt viktig match i jakten på en kvalplats till Premier League. Bara en poäng skiljer lagen åt och jag räknar med en jämn match. Procenten på ettan har ballat ur och jag helgarderar utan speciellt mycket tvekan.

8. Millwall – Norwich 2?
Championship. Ska vara klasskillnad det här mellan två lag i olika delar av tabellen. Millwalls krigarhjärtan verkar gå på tomgång och man får väldigt svårt att hålla sig kvar. Norwich har PL i sikte och åker troligtvis hem med alla tre poängen. Men krysset finns det fint värde i om man har råd.

9. Nottingham – Middlesbrough 1(x2)
?• Championship. Freedman gör det bra som coach för Forest men åkte på en torsk mot Charlton senast – sånt har man inte råd med om man ska ta sig till kval. Nu möter man tabellettan Boro och måste ta fram sitt bästa spel för att inte inkassera en torsk till.

10. Wigan – Leeds 1 (2)?
Championship. Mitt kära Wigan stretar på och tog en viktig och oväntad trepoängare borta mot Norwich i veckan. Dock har man sex poäng upp till säker mark. Slamp-Leeds kommer på besök och allt annat än tre poäng är inte acceptabelt….men så har man har ju 14 raka hemmamatcher utan vinst. KOM IGEN NU WIGAN!

Gilla Sparka & Spring på Facebook

11. Wolverhampton – Watford (1x)2?
Championship. Två roliga gäng som väldigt gärna vill spela i Premier League nästa säsong. Wolves har gått bra hemma på sistone, men samtidigt inte mött speciellt bra motstånd. Bra däremot, det är Watford.

12. Gillingham – Doncaster 1(x)?
League One. Otroligt viktig match i kampen om en kvalplats till Championship. Gillingham brukar göra det bra hemma mot offensivt spelande lag. Doncaster övertygar inte helt i bortaspelet och jag utelämnar tvåan just nu. Helst alla tecken.

13. MK Dons – Preston (x)2?
League One. Trean mot tvåan och en tuff fajt om en direktplats till Championship. MK Dons har dalat lite i form och frågan är om kan styra upp skutan mot ett väldigt bra Preston? För mig lutar det åt bortapoäng.

Pepp på singelodds? Kolla in oddsen här.

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.