Stryktipset, vecka 1, 5 januari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 5 januari 2019

Nämen hej! Första stryktipset för året och en mycket intressant FA-cup-kupong. FA-cupen är magisk och kanske framförallt i den här tredje omgången där tunga skrällar har skett många gånger genom åren. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Swansea 1(x)
• Villas målspruta Tammy Abraham får inte spela i FA-cupen, vilket förstås blir ett avbräck för offensiven. Men det kan också vara avbräck hos gästerna, då varken Jefferson Montero, Wilfried Bony eller Oli McBurnie kunde träna i torsdags på grund av något slags virus. Kryssar från vänster.

 

2. Blackpool – Arsenal (x)2 M
• I oktober möttes faktiskt lagen i Ligacupen i slutet av oktober – då vann Arsenal med knappa 2-1. Skadelistan är ganska lång hos gästerna, men oavsett så borde Gunners kunna ta hem detta. Lär inte bli någon underskattning denna gång. Arsenal är det lag som vunnit FA-cupen flest gånger (13).

 

3. Chelsea – Nottingham 1
• Är det lite lite skrällgurgel jag känner i magen, eller är det bara gaser? Svårt att avgöra skillnaden ibland. Hursomhelst, Chelsea kommer att rotera ordentligt, men kommer också förstås att ändå ha en stark elva på planen. Nottingham har en av de starkaste trupperna i Championship och slog Newcastle i Ligacupen, och åkte ut mot…Burton. Tränare Karanka slog Man C borta när han tränade Boro.

 

4. Everton – Lincoln 1
• Everton går trögt i Premier League och tränaren Silva börjar så smått ifrågasättas. Det finns dock ett uppsjö med spelsugna reserver hos Everton och man roterar (vilket man borde) så borde det vara högmotiverade lirare som kommer in. Ett bra läge för hemmalaget att komma igång igen. Lincoln får dock inte underskattas, man leder League Two och gick till kvartsfinal för två säsonger sedan.

 

Kolla in bombutbudet!

 

5. Newcastle – Blackburn 1(x2)
• Klassiskt möte! Newcastle åkte som sagt ut mot Nottingham i Ligacupen och jag skulle inte bli speciellt förvånad om man fick problem även mot Blackburn. Tränare Benitez brukar inte direkt hålla tillbaka i rotationen och prioriterar PL-kontraktet svinhögt.

 

6. Bolton – Walsall 1(x2)
• Inget sexigt möte direkt. Bolton ligger på nedflyttningsplats i Championship och kan mycket väl ställas mot Walsall nästa säsong i League One om man inte får igång spelet. Gästerna har ingen vidare form och kanske är man ett passande motstånd för Bolton som säkert längtar efter att få vinna lite. Men jag litar inte ett skit på Bolton just nu!

 

Jag skriver ju dagliga spelförslag – de kan du läsa här.

 

7. Derby – Southampton 1(x)
• Vetefan om Southampton grejar detta trots att man spelar i Premier League. Derby är riktigt vasst och tränare Lampard håller FA-cupen högt. Southampton måste förstås prioritera ligaspelet där man ligger på en nedflyttningsplats.

 

8. Gillingham – Cardiff (x)2
• Cardiffs tränare Neil Warnock har sagt att ska skicka en relativt stark trupp, men att det förstås kommer att ske en hel del rotation. Största FA-cup-matchen för Gillingham sedan Stoke kom på besök 2012.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Middlesbrough – Peterborough 1
• Boros tränare Tony Pulis är ju historiskt sett ganska ointresserad av cupspel. Framförallt när han har den svettiga uppgiften att ta sitt lag till Premier League. Jag ger gästerna en liten skrällchans men lämnar ettan ensam just nu.

 

10. Bristol C – Huddersfield 1(x)
• Efter en seg start på säsongen så börjar Bristol komma igång ordentligt i Championship. Åtta raka utan torsk och positiva vindar igen. Förra säsongen gick man till semifinal i Ligacupen och jag tänka mig att man gärna vill nå sådana framgångar igen. Bra chans till avancemang mot Huddersfield som sladdar ordentligt i Premier League.

 

11. Crystal Palace – Grimsby 1
• Ytterbacken Sebastian Ring har lämnat mitt älskade ÖSK för spel i Grimsby Town. Och med tanke på den värvningen så är det självklart att man vinner detta! Ok, kanske inte, men helt chanslöst behöver man inte vara. Eventuellt tar jag med en rolig skrällgardering tillslut. FA-cupens tredje omgång är ju känd för sina superskrällar.

 

12. Norwich – Portsmouth 1(x2)
• “Bara” en seger på de fem senaste för Norwich, men också bara en förlust. Man ligger visserligen tvåa i Championship men formen är dalande. Gästande Pompey leder League One och ska inte underskattas. Norwich har släppt in hela 13 mål på de fem senaste hemmamatcherna.

 

13. Accrington – Ipswich 1(x2)
• Jag tänker verkligen inte lita på Ipswich här. Man går vråluselt i Championship och ligger tvärsist. Accrington tar ingen skit som nykomling i League One och har kapacitet att störa ett hopplöst deppigt Ipswich.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.