Stryktipset, 22 februari 2014 + Bränn en Lax -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, 22 februari 2014 + Bränn en Lax

Rolig men knepig omgång idag – jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. En hel del intressanta singelspel att leta efter idag också – jag kommer med tre förslag i senaste avsnittet av Bettingpodden – det kan ni lyssna på här.

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

Dessutom har Betsson dealen att du kan spela riskfritt på OS-finalen mellan Sverige och Kanada. Erik Karlsson målskytt? 😉 Kolla in oddsen här.

1. Arsenal – Sunderland 1
• Gunners föll tungt hemma mot Bayern i veckan – 0-2 och i stort sett omöjligt att gå vidare. Föll tungt gjorde även försvararen Kieran Gibbs under den matchen och är borta skadad nu, precis som flera andra sedan tidigare. Fullt fokus på ligan nu för andraplacerade Arsenal som såklart ska ha bra chans till tre pinnar mot ett vilt kämpande Sunderland som ligger precis under nedflyttningsstrecket.

2. Cardiff – Hull 1(x2)
• Även Cardiff ligger pyrt till i ligan – näst sist men inte långt ifrån säker mark. Seger är såklart att föredra mot Hull, men lätt blir det inte. Speciellt inte när man har tunga avbräck mot mittfältet i form av Medel och Mutch. Dock kan lagkapten Mark Hudson var aktuell för spel igen efter en tids frånvaro. Positiva besked för gästande Hull som kan få tillbaka försvararna James Chester och Liam Rosenior efter skada. Tuff match att sia om – Cardiff känns inte pålitligt samtidigt som Hull inte ska underskattas. Var inne på 1x på Bettingpodden, men annorlunda procent på stryket och tvåan måste med.

3. Manchester C – Stoke 1
• Precis som Arsenal så åkte City på hemmadäng med 0-2 i Champions League när Barcelona kom och hälsade på. Aguero fortsatt borta, men annars ser det ganska bra ut på skadefronten. Stokes John Guidetti får inte spela mot City då han är inlånad från just City, men Stoke-fansen gråter nog inte över det. Hursomhelst så ska inte Stoke ha någon chans mot ett City med guldvittring.

4. WBA – Fulham 1(x2)
• Felix Magath ny tränare för Fulham och han inleder tiden i klubben med en riktig sexpoängsmatch – WBA precis ovanför strecken på 24 poäng och tabelljumbon Fula Skinkan på 20 poäng. Skador oroar i båda lägren och det är lite oklart hur startelvorna kommer att se ut men det kommer oavsett bli en riktigt krigarmatch. 55% på ettan är ett skämt tycker jag och tar med alla tecken. Vad som helst kan hända här!

5. West Ham – Southampton 1(x)
• Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen att vänta här. West Ham håller sig nog gärna till samma elva som tidigare – tre raka 2-0-segrar och man ligger helt plötsligt i mitten av tabellen. Sex raka ligamatcher för Southampton utan förlust och har två raka bortasegrar i ligan. Fem av de sju senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort och jag skulle inte få en hjärtattack av förvåning om det blev något liknande nu.

6. Barnsley – Millwall 1
• Viktig match i botten av Championship när nästjumbon Barnsley tar emot Millwall som ligger precis ovanför strecket. Fem poäng skiljer lagen åt men Millwall har också en match mer spelad. Skavanker på Chris O’Grady, Paddy McCourt, Jack Hunt och Ryan McLaughlin i hemmalaget, men samtliga kan eventuellt spela (håll koll på startelvorna). Lowry och Beevers kan vara tillbaka i gästernas försvar, vilket kan behövas då Millwall släpper in flest mål av samtliga i Championship. Ettan ensam just nu, men kan ändras när startelvorna offentliggörs.

7. Blackpool – Birmingham 1(x2)
• Blackpool har lyft sig lite på slutet och med “lyft” menar jag att man inte förlorat varenda match som man gjorde tidigare. Men man har ju inte vunnit heller. 15 raka utan seger nu men två raka kryss mot bra motstånd i form av Nottingham och Ipswich. Till den här matchen har man en helt skadefri trupp. Birmingham är som vanligt i blåsväder – nu har tränaren Lee Clarks två närmsta män tydligen förvunnit från klubben. Om det sparkats eller sagt upp sig är oklart, men de är inte med i staben ivarjefall. Birmingham är bättre borta än hemma den här säsongen och kommer att rotera sedan 1-2-förlusten hemma mot Huddersfield senast som Clark beskriver som kanske den sämsta insatsen för säsongen. Procenten på tvåan börjar sjunka lågt.

8. Bolton – Watford (x)2
• Anfallsproblem i båda lägren – Beckford fortsatt borta för Bolton medan Watford har duktige Forestieri skadad. Den senare ersattes i förra matchen av MATHIAS RANEGIE som gjorde det man förväntade sig borta mot bottengänget Yeovil, nämligen noll mål. En jävla skitvärvning om någon frågar mig, vilket ni såklart gör! 🙂 Bör ju tilläggas att Bolton lånat in anfallaren Joe Mason. Watford är obesegrat de fem senaste men på bortaplan är man sällan fantastiskt. Två kryssglada lag – Watford måste vinna för att ha en liten chans på kvalplats.

9. Brighton – Wigan 1(x) M
• Båda lagen på samma poäng (46) precis under kvalstrecket, med bara fyra poäng upp till sjätteplacerade Reading som dock har en match mer spelad. Tung skada för Wigan när mittfältaren Ben Watson åkte på en fraktur förra matchen och missar resten av säsongen. Formen är dock god hos gästerna som bara har två förluster på de 16 senaste tävlingsmatcherna. Men att slå Brighton borta är ingen lätt uppgift (bara tre torsk på hela säsongen) och jag tror att Wigan får nöja sig med max ett kryss.

10. Burnley – Nottingham 1(x)
• Tungviktsmöte mellan tvåan Burnley och femman Nottingham. Vinst för gästerna här så kryper man riktigt nära en direktuppflyttningsplats. Men det blir ju inte lätt direkt – Burnley, som har en nästan helt skadefri trupp, är seriens mest svårslagna lag och har inte förlorat hemma den här säsongen. Med tanke på Nottinghams gedigna skadelista så tror jag inte att man får med sig tre poäng, men chans till pinne finns det såklart!

11. Charlton – QPR (x)2 M
• Ok, QPR ska ju vara liten favorit här kanske, men SEXTIOTVÅ procent på tvåan!? Vem fan dog och gjorde QPR till världens bästa lag? 🙂 Joey Barton avstängd för gästerna men man har ju lånat in mycket intressante Ravel Morrison från West Ham. Fortsatta skador på bl a Charlie Austin, Matty Phillips och Danny Simpson. Charlton är ju inget Bayern München direkt men nu är det operation överlevnad som gäller och underskatta inte det som motivation. Minst ett kryss följer med på min kupong.

12. Huddersfield – Sheffield W 1
• Yorkshire-derby och alltså lite mer än tre poäng på spel. James Vaughn är borta för Huddersfield men Danny Ward gjorde det bra som ersättare senast och kan göra det igen. Sheffield saknar skadade mittfältskuggen Kieran Lee som gick ut skadad senast. Lite dalande form för gästerna på slutet och man får det tufft mot ett hemmastarkt Huddersfield.

13. Reading – Blackburn 1(x) M
• Reading kan spela med samma elva för åttonde matchen i rad vilket har gått bra hittills. Viktig match för framförallt Rovers om man ska kunna knappa in på Reading och de övriga lagen i toppen. Nära 70% på ettan är sinnessjukt högt, men inte ovanligt att match 13 spårar ur.

lax5

MEN. Även fast jag garderar matchen på stryket så tänker jag testa ettan på Bränn en Lax som nu är värd 962 kronor. Ettan betalar över två gånger pengarna vilket jag tycker är spelvärt.

Reading vinner. Odds: 2.10. Insats: 60 kr. Rygga här.

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.