BB tippar PL, del 5 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

BB tippar PL, del 5

Placeringarna som vi går igenom idag, 6-8, är väl egentligen de som delar botten från toppen – plats åtta går oftast till det bättre av bottenlagen, medan 6 och 7 besitts av topplag som inte fått säsongen dit de vill. Som United förra säsongen exempelvis.

728x90_trade_SE

PLATS 8, SWANSEA
• Swansea tycker jag oftast är underskattat av tipparna. Nu har man gjort kloka värvningar i Fabianski, Gomis och Sigurdsson. Även Montero ska bli spännande att se. Men naturligtvis kommer man sakna Michu och Davies. Första gången som Gomis lämnar Frankrike – troligtvis spelar han i en nummer 10-position bakom Bony som öste in mål förra säsongen. Vinner någon av dessa skytteligan? Det kan du spela på här. Riktigt vassa hemma i Wales och en topp 10-placering känns trolig.

Värvat:

Lukasz Fabianski
Bafetimbi Gomis
Stephen Kingsley
Marvin Emnes
Gylfi Sigurdsson
Jefferson Montero

Förlorat:

Leroy Lita
Jernade Meade
David Ngog
Darnel Situ
Michu
Ben Davies
Michel Vorm
Alejandro Pozuelo

11

PLATS 7, TOTTENHAM
• Spurs får allt spänna transfermusklerna lite om det inte ska bli ännu en plattsäsong för Londonlaget. Än så länge har man legat lågt på marknaden. Det har ryktats ganska länge om att lagets kanske bästa spelare, Christan Eriksen, skulle vara på väg till Napoli, men en sådan försäljning tror jag skulle kosta Tottenham dyrt, då dansken står för det mesta framåt. Adebayor håller inte lika hög klass längre (dock sjukt bra ibland), detsamma gäller Soldado. Något måste göras om inte ska bli en överjävligt jobbig säsong. Spela på Spurs här.

Värvat:

Ben Davies
Michel Vorm
Eric Dier

Förlorat:

Heurelho Gomes
Cameron Lancaster
Jake Livermore
Gylfi Sigurdsson

23

PLATS 6, EVERTON
• Precis som Spurs så har Everton legat lågt på transfermarknaden och det är bara köpet av Lukaku som är den stora grejen. Men han spelade ju i klubben även förra säsongen så någon direkt inverkan på spelet lär det ju inte ha, även fast han kanske mår lite bättre nu när han inte är inlånad. Försvaret var mycket bra förra säsongen och det gäller att backlinjen med Baines, Jagielka, Coleman och Distin levererar (och håller sig skadefria) igen – detsamma gäller såklart Howard i målet. Barkley är 20 år och Lukaku 22, men visst börjar det bli lite åldersstiget i Everton?

Värvat:

Gareth Barry
Muhamed Besic
Romelu Lukaku
Brendan Galloway

Förlorat:

Mason Springthorpe
Apostolos Vellios


Vill du annonsera på Sparka & Spring? Sidan når ut till tusentals trogna läsare varje vecka och kanske är det just den målgrupp som ditt företag vill nå ut till? Mejla [email protected] för priser och mer info.


 B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.