Stryktipset, vecka 44, 2 november 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 44, 2 november 2013

Jaha, men då tar vi väl ytterligare en svettig brottningsmatch med stryktipskupongen då! En jävla massa miljoner i potten så låt garderingarna hagla. Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till! /BB

Kupongen har ni här.

1. Fulham – Manchester U 2

Två lag som inlett svagt, men där nu United börjar få upp farten. Moralsegern mot Stoke där man vände 1-2 till 3-2 kan ha varit en nystart – efter det körde man över Norwich i Ligacupen i tisdags. Man har iofs Sociedad borta mot tisdag, men man borde ändå kunna ställa upp med ett starkt lag. United trivs vanligt mot Fulham och visst ska man vara favorit nu med. Vidic och Ferdinand kan vara tillbaka. Börjar bli lite högt på tvåan men jag lämnar den ensam än så länge.

2. Hull – Sunderland 1(x2)

Hulls manager Steve Bruce sparkades från just Sunderland i 2011, men han säger att inte jagar något revansch mot sin forna arbetsgivare, även fast han såklart gärna skulle få med sig tre poäng. Men det blir allt annat än lätt tror jag. Sunderland tog en otroligt viktig seger i derbyt mot Newcastle senaste och kanske kanske är det början på en liten klättring. Hull har två raka torsk bota mot Tottenham faktiskt – 0-1 i lördags och straffar i tisdags (2-2). Graham och Koren tillbaka då. Sitter i benen? För låg procent på Sunderland tycker jag.

3. Manchester C – Norwich 1

Nja. Nje. Nej. Norwich har några jobbiga veckor – man har ställts mot mot Chelsea (1-3) och Arsenal (1-4) i ligan och i veckan mötte man United borta i Ligacupen (0-4). Liknande resultat nu? Det krävades visserligen övertid för att City skulle slå Newcastle i veckan, men då roterades också hela elvan. Aguero är stekhet.

4. Stoke – Southampton (1x)2

• Stokes målfabrikation har ju varit ett problem under säsongen, men på de två senaste matcherna har det exploderat framåt med sju gjorda mål. Ett litet problem bara – man har släppt in åtta. Torsk borta mot United med 2-3 men vinst borta mot Birmingham i cupen efter straffar. 4-4 efter full tid där man lyckades släppa in tre mål när motståndaren spelade med en man mindre. Både Crouch och Arnautovic har gjort mål i båda matcherna och kan kanske vara på gång. Eller så faller man tillbaka i gamla banor mot Southampton, som har riktigt fin form – sju raka utan förlust (sex segrar, mot Pool bl a – inget insläppt mål på dessa) och kryss borta mot United. Brukar bli många mål lagen emellan.

5. WBA – Crystal P 1 (2) M

Rosenberg frustrerad över situationen i WBA och vill lämna om han inte får mer speltid. Hans lag fick en ordentligt åktur borta mot Pool senast och har bara en seger på de fem senaste tävlingsmatcherna. Men då ska man komma ihåg att den segern kom borta mot United och att man kryssat två gånger hemma mot Arsenal (en gång i Ligacupen som man torskade på straffar). Crystal Palace har en seger hemma mot Sunderland, sen bara förluster. Gjorde det dock bra mot Arsenal senast och Chamakh var farlig. Jag tar med en rolig skrälltvåa till 11%.

6. West Ham – Aston Villa 1(x2)

Två lag som trevar efter formen – West Ham med tre raka hemmatorskar och Villa med en pinne på de tre senaste matcherna och NOLL gjorda mål. Finns dock ganska mycket boll i båda lagen och det känns som om dagsformen avgör detta. Villa har haft en svintufft spelschema och mött de flesta topplagen – nu börjar det bli lättare motstånd. Efter West Ham möter man Cardiff, WBA, Sunderland, Southampton och Fulham. Villa brukar göra det bra mot just West Ham.

7. Birmingham – Charlton 1(x)

kraftiga problem för Birmingham både på och utanför planen. Ekonomin är körd i botten och spelet är långt ifrån fantastiskt, även fast man inte gör bort sig hemma. Nu möter man ju inget fantastiskt gäng – Charlton har också 11 inspelade poäng, men en match mindre spelad. Dock har man hållit nollan i tre raka matcher, bortaslagit Blackburn och kryssade hemma senast mot Wigan, så visst finns det lite form hos gästerna. Frågetecken för duktige anfallaren Yann Kermorgant och det tas ett sent beslut om hans medverkan. Helgardering om han är med.

8. Blackburn – Middlesbrough 1

Lite hack i maskineriet för Rovers som bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna, det var senast borta mot Blackpool. Dock fick man med med sig en pinne efter att rättvist gjort mål i slutsekunderna. Boro har krossat Yeovil (4-1) och Doncaster (4-0) på senare tid, men det har varit på hemmaplan det. På resande fot har man det jobbigare. Man har EN bortaseger på de 18 senaste försöken i ligan (var av 14 förluster) så visst talar det för hemmapoäng.

9. Doncaster – Brighton (1)x

Två raka bortamatcher för Doncaster inför den här matchen – två förluster på dessa och 1-8 (!) i målskillnad. Hemma vann man senast det begav sig med 1-0 mot Leicester så helt borträknat är man inte på hemmaplan. Man ställs nu mot det kryssgladaste laget i norra Europa (mitt eget antagande). Sex av de nio senaste matcherna för Brighton har slutat kryss – varken hemma- eller bortaplan spelar någon roll, inte heller om man ställs mot topplag eller bottengäng. Kryssar gör man ändå. Stora skadebekymmer i truppen och få anfallare att tillgå. Drar en rövare och utelämnar tvåan.

10. Millwall – Burnley (x)2 M

Två sena kvitteringsmål för Millwall i de två senaste matcherna mot QPR och Reading. Frågan är om man kan få med sig en pinne mot seriesuveränen Burnley som slog QPR i toppmötet förra veckan och leder nu serien tre poäng före Leicester. Nja, men svårt blir det! Burnleys tränare Sean Dyche spelade för just Millwall på tidigt 2000-tal och har som coach mött sitt gamla gäng 12 gånger – resultatet: 11 vinster och 1 kryss. Jag vet inte om det betyder något, men en kul detalj ivarjefall. Fantastisk vinstsvit hos gästerna och frågan är när den spricker?

11. Nottingham – Blackpool 1(x) M

Forest åkte på en chocktorsk borta mot slagpåsen Yeovil i förra omgången och vill nog visa att det var en engångsföreteelse. Man har lånat in Sunderlandmittfältaren David Vaughan under tre månader och han går direkt in i truppen. Blackpool fem-sex spelare till den här matchen, främst pga skador men också försvararen Jack Robinson som fick rött kort mot Blackburn senast. Nottingham har en förlust på de 14 senaste ligamatcherna hemma. 1x bör räcka.

12. QPR – Derby 1

QPR nedflyttat till tredjeplats efter förlusten borta mot Burnley i lördags och krysset borta mot Wigan i veckan. Tre raka utan vinst och nu ska det bli intressant om QPR kan ta sig tillbaka till ett vinnande sätt. Tillbaka, det är ivarjefall Joe Barton som var avstängd mot Wigan. Inga nya skador eller avstängningar i Steve McClarens Derby och jag tror att man kommer att ge QPR en tuff match, men svårt att blunda för att QPR har fem segrar och 1 kryss på hemmaplan den här säsongen och ETT insläppt mål. Ettan lämnas ensam just nu, men sticker procenten iväg för mycket kan en gardering vara värdefull.

13. Sheffield W – Reading (x)2

Intressanta lån i Sheffield W som tagit in Matt Fryatt men nu också duktige Connor Wickham från Sunderland. Dessutom har man ju tagit in mittfältaren Olofinjana som får göra sin hemmadebut nu. Reading kan få tillbaka målisen McCarthy och anfallaren Billy Sharp efter skadebekymmer. Reading ligger femma och har bara en torsk på de nio senaste matcherna – dock är det hemma som man övertygar mest, på bortaplan har man bara två vinster. Utgångstvåan ska garderas tycker jag!

 

Dags att håva in miljonerna? Kupongen har du här.

BERMUDABENNY

[email protected]

FÖR FLER TIPS – GILLA SoS PÅ FACEBOOK

 

BETTA SOM BERMUDABENNY
Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.