Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 12 oktober 2013

88e25019-79f3-4f31-9423-0e1890902c89

Om ni tyckte att svenska landslaget kämpade ordentligt mot Österrike då skulle ni ha sett mig kämpa med Stryktipset den här veckan! Oj oj, vilket drama. Många röda kort och riktigt hårt spel, men tillslut så satt bollen i krysset! 😉 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar från min sida. 192 spänn.

Glöm inte att det är NIO MILJONER i jackpot den här veckan så krydda kupongen ordentligt.

Kupongen har i här.

 

1. Colchester – Walsall 1(x2)

• Nio raka tävlingsmatcher (varav åtta i ligan) utan seger för Colchester. Fem av dessa har slutat kryss. MEN – man har bara förlorat hemma mot Leyton Orient och Wolves – ettan och trean i tabellen. Dock STORA skadebekymmer för hemmalaget som har 11 lirare på skadelistan. Wallsall har slagit Wolves borta och kryssat borta mot Leyton Orient. Man torskade visserligen senast mot Bradford, men man dominerade matchen och fälldes av ett supermål. Känner mig inte riktigt trygg med att utelämna något tecken.

2. Leyton Orient – Milton Keys 1

• Tabellettan LO fortfarande utan förlust och mycket talar för att den statistiken håller i sig. Två starka målskyttar i PatrickBamford (åtta ligamål på tio matcher, MK Dons) och David Mooney (9 på tio matcher, Leyton Orient) – dessutom har Leyton Orient Kevin Lisbie som gjort 6 mål. Dons åkte ut mot Stevenage i Johnstone’s Pain Trophy efter en bedrövlig andra halvlek. Tränaren Karl Robinson dom: “a wasted 45 minutes of my life.”

3. Port Vale – Peterborough 2

• Port Vale blandar och ger hemma. Man har visserligen bara förlorat en hemmamatch i ligan, men åkte ut mot League 2-Rochdale i veckans cupmatch. Man har släppt in mål i samtliga hemmamatcher och det lär inte bli ändring på det mot andraplacerade Peterborough som har inlett serien grymt – åtta segrar, 1 kryss, 1 torsk…och fyra raka segrar nu. Många möjliga målskyttar hos gästerna, bl a Barnett och Assombalonga. Peterborough har gjort hela 15 mål borta den här säsongen…på fem matcher. Hyfsat snitt.

4. Preston – Crewe 1(x) M

• Båda gängen åkte ur JPT-cupen i veckan. (Preston mot Oldham och Crewe mot Fleetwood, 0-4). Samma cup som Crewe faktiskt vann förra året. Preston fortfarande obesegrat hemma i ligan och siktar på avancemang (12 raka hemmamatcher utan torsk). Crewe har släppt in 11 mål på de tre senaste matcherna och gjort ETT mål på fem bortamatcher. Inte mycket talar för gästerna men jag tycker ändå att chansen till ett kryss är bra mycket högre än vad procenten visar nu (15%). Dessutom brukar Crewe trivas mot Preston.

5. Rotherham – Swindon 1(x) M

• Båda vidare i cupen (Rotherham mot York och Swindon mot Plymouth). Bra defensiv hos hemmalaget – bara ett insläppt på de fyra senaste matcherna. Swindon är tillsynes mycket bättre hemma än borta med en bortapoäng mot bara två tappade hemmapoäng. Men samtidigt har man mött vråltungt motstånd borta (Preston, Peterborough, Wolves bl a.) och sämre hemma (Stevenage (nästsist), Tranmere (sist), Crewe (fjärde sist) bl a). Inte lika lättbedömt som statistiken vill visa.

6. Shrewsbury – Gillingham 1(x2)

• Båda på nio poäng i mitten av tabellen. ÅTTA raka tävlingsmatcher för Shrewsbury utan seger, varav sex har slutat oavgjort. Man har släppt in sena mål i FYRA senaste matcherna som kostat poäng och man lär vara retat. Två raka segrar för Gillingham, för första gången sedan april (då i League Two). Kan det bli tredje raka? Nja, kanske.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Stevenage – Brentford (x)2

• Stevenage näst sist i serien. Man vann visserligen i cupen i veckan, men fyra raka ligatorsk och bara EN inspelad poäng på de sju senaste hemmamatcherna är inte skräckinjagande direkt. Mittfältarna Luke Freeman and Michael Doughty är avstängda för hemmalaget. Brentford är ett av lagen som ska vara med och slåss om en kvalplats men har inte riktigt presterat i börjat av säsongen. Man har haft det svårt mot bra motstånd men lättare mot svagare. Och svagt, det är Stevenage just nu. x2 räcker?

8. Burton – Southend 1(x) M

• Två lag i mitten av tabellen och som inte övertygar. Backen Martin Holness avstängd för Burton, men det har gått bra utan honom då man tagit fyra poäng på de två senaste matcherna. Southend ledde med 2-1 hemma mot Dagenham i cupen innan man lyckades med bedriften att släppa in fyra mål på sju minuter och torska med 2-5.  Stora ekonomiska problem för gästerna och allmänt kaos.

9. Bury – Morecambe (x)2

• Bra form för gästerna som är obesegrade de senaste sju matcherna, dessutom har man inga nya skador eller avstängningar som stör. Skador har dock Bury att oroa sig över. Nye mittfältaren Marco Navas gjorde debut senast men skadade sig direkt och kan inte spela nu. Man har fyra-fem lirare till som är skadade sedan tidigare. Bury har visserligen fyra raka hemmamatcher utan torsk, men man har samtidigt mött ganska beskedligt motstånd.

10. Fleetwood – Chesterfield 1(x)

• Toppmöte när tvåan Fleetwood tar emot tabellettan Chesterfield. Två lag som såklart har visat fin form än så länge men där jag ändå tycker att Fleetwood övertygat mest på sistone. Chesterfield har haft en hel det medgång i sina matcher med röda kort för motståndarna och jag chansar lite med att välja bort tvåan. Helgardering om ni har råd.

11. Mansfield – Bristol R 1

• Mansfield  var obesegrat hemma i fyra raka matcher innan bottengänget Hartlepool kom och vann rättvist med 4-1. Mittfältaren McGuire avstängd. Dessutom är det oklart om försvararen Ritchie Sutton kan spela då åkte på en smäll i veckans JPT-match. Även ovisst om Bristols mittback Mark McChrystal kan spela. Gästernas spel just nu borde ju inte direkt skrämma hemmalaget – två inspelade poäng på de sex senaste matcherna och bara en pinne på bortaplan.

12. Rochdale – Newport  1(x2)

• Två formstarka gäng som möts och som ligger åtta respektive nia i tabellen. Rochdale får klara sig utan lagkapten Peter Cavanagh som dras med skada men annars har man en intakt trupp. Newport har frågetecken för mittbacken Ismail Yakubu som åkte på en smäll mot Crawley i veckan. Newport har visat upp ett stabilt spel på bortaplan den här säsongen med bl a seger borta mot tabelltrean Exeter och man ska inte räknas bort helt tycker jag.

13. Wycombe – Torquay 1

• Försvararen Charles Dunne avstängd för hemmalaget efter att han fick rött kort hemma mot Burton i lördags (torsk 1-2). Efter tre raka segrar i ligan så har nu Wycombe tre raka UTAN seger. Förlängs den dåliga sviten mot Torquay eller är det dags för positiva vindar igen? Det lutar åt det senare. Anthony O’Connor (försvarare) och Billy Bodin (yttermitt) är borta på U21-landskamper för Torquay medan viktige Downes och Harding är färska skador. Blir svettigt för gästerna som har tre raka bortatorsk.

Redo att ta hem jackpoten? Kupongen har du här.

svenskaspel-mini

 

 

BETTA SOM BERMUDABENNY

Just nu kan man få 1000 spänn i insättningsbonus på NordicBet när man kör igång ett konto. Dessutom får man ett riskfritt spel för 500 kronor – ovanligt bra deal tycker jag! Kolla in det här.

nordicbet-mini

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.