Stryktipset, vecka 26, 29 juni 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26, 29 juni 2013

Skål – hoppas ni har en fin fredag! Ganska svettigt stryktips den här veckan – men ju större utmaning desto roligare. Glöm inte – det är hela sex miljoner i jackpot den här veckan så det kan vara värt att strössla lite med garderingarna. Jag unnar mig ett lite större system när det är så mycket pengar i potten. R-4-4-144 (12) + 1 halvgarderingar. 288 kronor – vill ni ha billigare så kanske tvåan i match 7 kan ryka. 🙂 Lycka till! /BB

Kupongen har ni här.

1. Sundsvall- Landskrona 1 (2) M
Runt 70 procent på ettan känner mig inte alls speciellt sugen på. Bois kan mycket när det stämmer och jag skulle inte bli helt överraskad om man snubblade in en balja eller två. Giffarna ska vara favorit såklart, då man bara har en förlust på de elva senaste matcherna, men spelet på slutet har inte varit 70%-fantastiskt. Tar med en skrällgardering.

2. Jönköping – GAIS 2
Jag gillar GAIS – man har en riktigt bra trupp och en kul offensiv som levererar match efter match. J-Södra har ett bra försvar men nu tror jag att man kan få problem. GAIS har ruggig form och jag tror att man går in i uppehållet med ytterligare en seger och hakar på ordentligt i toppstriden. Aleksei Kangaskolkka (säg det tio gånger snabbt) avstängd för J-Södra.

3. ängelholm – Falkenberg (x)2
Robin Staaf är i kanonslag för äFF – anfallaren har gjort sex mål på fem matcher och kanske kan han leverera igen när FFF kommer på besök. Falkenberg åkte på en chocktorsk senast när man föll hemma mot Degerfors med 2-4, men då hade man lite oflyt också men flera ramträffar. x2 räcker? Försvararen Filip Stenström avstängd för hemmalaget.

4. östersund – Hammarby (1x)2
öFK är alltid bra hemma och verkar nu ha hittat lite form i och med två raka segrar. Man har förlorat en hemmamatch den här säsongen (0-3 mot Varberg) men då fick man också en utvisning emot sig efter mindre än 20 minuter. Jag var och såg Hammarby mot ängelholm senast och även fast Bajen dominerade spelet så hade man svårt att skapa riktigt farliga lägen. Kanske lite mer ytor nu? Jag helgarderar tidigt. Nikolas Ledgerwood avstängd för Bajen.

5. Karlstad – Trelleborg (x)2
TFF ska vara favorit, men man agerar alldeles för ojämnt för att jag ska trivas med en singeltvåa. Snarare så att jag hellre skulle helgardera än spika – men det slutar på en halvgardering till slut. Karlstad har agerat bättre borta än hemma den här säsongen.

6. Qviding – Lim. Bunkeflo 1(x)
Qviding har bara mäktat med en seger den här säsongen och ligger sist med fem inspelade poäng – spelet har dock stundtals varit bra och man måste börja vinna snart för att inte bli helt avsågat i botten. Kanske kan man greja tre pinnar mot ett Limhamn som inte gjort mål på tre matcher, och som bara ligger två placeringar bättre till än Qviding?

Veckans halvtidsunderhållning (MåSTE HA!).

7. IK Frej – Selånger 1(x2)
Två lag som agerar ojämnt och är följaktligen svåra att få grepp om. Båda gängen såg ut att hitta lite form innan förra omgången, men då gick båda på pumpen. Procenten på ettan (över 50%) tycker jag inte speglar sannolikheten. Minst kryssgardering?

8. Valsta Syrianska – Eskilstuna C 1(x2)
Valsta tog en viktig seger borta mot Sandviken senast och lämnade därmed jumboplatsen. Dock hade Sandviken det mesta av spelet och av chanserna. även bottenkonkurrenten Eskilstuna vann en viktig match mot Frej senast. Valsta känns inte stabilt och jag får inte riktigt känsla för något av lagen. En helgardering är att föredra. Om något tecken ska bort så är det väl kanske tvåan.

9. Nyköping – AFC United 1(x)
Urladdning för AFC mot VSK senast, men frågan är om man kan följa upp det mot Nyköping som är svårslaget hemma där man bara torskat mot Dalkurd den här säsongen. AFC kan mycket när allt stämmer, men just nu utelämnar jag tvåan. Helgardering om man har råd.

10. Sirius – Dalkurd 1
Kul toppmöte där Sirius känns som en bra spik till ok prolle. även fast Dalkurd bara ligger tre poäng bakom så håller man inte lika hög klass som hemmalaget. Pretigematch och om jag ska gardera någonting så måste procenten sjuka ordentligt på kryss och tvåa.

11. Västerås SK – Umeå FC 1(x2)
Umeå är riktigt bra. På hemmaplan. På resande fot är man inte lika starkt – men kanske har man chans att störa ett VSK som inte spelar sin bästa fotboll just nu – torsk mot Selånger i senaste hemmamatchen och senast borta mot AFC föll man med hela 1-5. Målskillnad hemma efter fem matcher: 6-3. Sexigt värre. Och med tanke på att Umeå gjort fem bortamål hittills så räknar jag inte med någon målorgie direkt. Jag litar inte på VSK och som Karl Sundström skriver på Umeå Svenska Fans-sida efter senaste vinsten: "För att ta till med Lagerbäckska termer, UFC-folket har blivit mer optimistiska realister. Solen skiner nödvändigtvis inte lika mycket denna säsong som 2010. Men vinden blåser inte lika kraftigt som den gjorde för en månad sen"

12. Elfsborg – Syrianska 1
Skador och avstängningar oroar hos tabelljumbon Syrianska som nog längtar efter ett uppehåll så man kan ladda batterierna lite. Kanske försöker man att efterapa Gefles taktik på Borås Arena när hela jävla laget spelade i backlinjen – den matchen slutade 0-0. Elfsborg har en bra chans att knapra in på toppen efter att både MFF och HIF tappat poäng.

13. Djurgården – öster 1
Båda lagen ligger i botten av tabellen, men där Djurgårdens form och spel känns bra mycket bättre för tillfället. Detta är sista matchen som spelas på Stockholms Stadion så räkna med en fantastisk inramning och ett inspirerat hemmalag. Lyxkryss om plånboken, lönespecen och sambon tillåter.

TILL STRYKTIPSKUPONGEN

Packa ett 30-pack Gorbys och en bag-in-box så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

[email protected]

SPARKA & SPRING På FACEBOOK

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.