Stryktipset, vecka 25, 23 juni 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 25, 23 juni 2013

FY FAN vilket meck att få täckning här ute på landet! Men jag kämpar för er skull ska ni veta. 😉 äntligen en plupp på telefonen så jag kan skicka stryktipsförslaget.

Jackpot på fem miljoner idag så glöm inte att krydda kupongen lika bra som ni kryddade snapsen och sillen! 🙂 R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar från min sida. 192 kronor.

Gissa vilket lag som är mest streckat? Svaret har du här.

1. Halmstad – Häcken (1x)2
Chocktorsk för Häcken hemma mot åtvid i veckan och kräftgången fortsätter. HBK tog en pinne borta mot BP och lämnade därmed jumboplatsen till Syrianska. Svårslaget på örjans Vall, men med bättre inställning och effektivitet så har Häcken såklart stora chanser.

2. Kallar FF – Helsingborg (x)2
Starkt av KFF att vinna borta mot ett hemmastarkt Mjällby i veckan. Man har inte förlorat hemma den här säsongen men nu finns det stor risk att sviten bryts. x2 bör räcka långt. Helsinborg är ruggigt stabilt.

3. åtvidaberg – Syrianska 1
Syrianska var nära att ta poäng hemma mot MFF i veckan, men föll till slut i en sväng match med 2-3. åFF vann som sagt borta mot Häcken, men man var långt ifrån dominanta, snarare tvärtom. Dock är man ett riktigt starkt hemmalag och det ska mycket till för att Syrianska ska kunna åka hem med alla tre pinnar. Etta just nu, men eventuellt ett lyxkryss om procenten blir för hög.

4. Assyriska – Varberg 1
"PANG! PANG! PANG!" sa det och så ledde Assyriska med 3-0 borta mot Giffarna efter 20 minuter (slut: 2-4). En imponerande seger och kanske kan man konservera formen mot Varberg som bara har en inspelad pinne på de fyra senaste matcherna.

5. Brage – Gif Sundsvall 2
Ingen Milosevic-effekt för Brage mot J-Södra senast när Zvezdan Milosevic gjorde sin första match som ny tränare för Brage. Tvärtom. 0-4 och nu har dalmasarna EN inspelad poäng på TIO matcher och på de tre senaste matcherna har man 1-12 i målskillnad. Ett revanschsuget och extremt bortastarkt Sundsvall är ju inte drömmotståndet i det läget direkt.

6. Hammarby – ängelholm 1(x) M
Undertecknad kommer att vara på plats för att se Hammarby spela sin sista match på Söderstadion. Kommer blir ett jävla drag och naturligtvis vill spelarna säga tack-det var en fin tid-hej då med en vinst. Men det brukar ju vara lättare sagt än gjort när det kommer till Bajen där de flesta spelarna hackar tänder och får yoghurt i knäna så fort det blir match. äFF är inte ofarligt och jag tar med en gardering, just nu en halv – kan bli en hel.

7. Ljungskile – örgryte 1(x2)
LSK har efter en stark inledning av säsongen tappat helt i de senaste matcherna och torskat mot flera bottengäng. En lång skadelista är en av förklaringarna och jag vågar inte lägga bort något tecken. örgryte får tillbaka vasse Emil Karlsson efter avstängning och kan störa.

8. Husqvarna – Qviding 1(x) M
När bryts förtrollning för HFF egentligen? På de sju senaste matcherna har man sex vinster och ett kryss – på de sju har man släppt in ETT mål, och på hemmaplan där har man inte släppt in något mål den här säsongen. Hyfsad defensiv? Eh, ja. Nu kommer tabelljumbon Qviding på besök och det är bara att håva in tre nya pinnar för hemmalaget? Njo kanske, men så jävla säkert är det inte. Offensiven sprudlar inte och nu är dessutom bäste målskytten Andreas Tegström avstängd. Procenten kommer antaligen blir Barcelona-hög på hemmaseger. Lyxkryss.

9. Torslanda – Sylvia (x)2
Sylvia ska vara klassen bättre än Torslanda, men jag tror inte att det blir någon promenadseger. Torslanda får tillbaka några lirare efter avstängning och jag räknar med en tajt match. Lite för hög på procent på bortaseger och garderingar bör hänga med.

10. Trelleborg – Trollhättan 1(x2)
Två schizofrena lag som inte har hittat någon stabilitet hittills, till tipparnas stora helvete. 🙂 Det finns kvalitet i båda gängen om allt stämmer. Kan sluta hursomhelst känns det som just nu.

11. Forward – Sirius (x)2
Sirius fortsätter ösa på och verkar vara helfokuserat på att kliva upp i Superettan – Forward är dock inte kattskit (även fast jag la skorna på hyllan 1993). Utgångstvåan är given men jag ger ändå hemmalaget poängchans.

12. Sandviken – Valsta Syrianska 1
Bra chans för Sandviken att komma på fötter igen när krisgänget Valsta Syrianska gästar. Dock har Valsta mött ruggigt starkt motstånd på sistone, så det är lite svårt att bedömma hur pass krisigt det egentligen är. 1x bör räcka långt men jag väljer att lämna ettan ensam för tillfället.

13. Selånger – Nyköping 1(x) M
Kännbar avstängning på mittfältaren Oscar Karlsson för Nyköping som jag dock inte vill räkna bort helt – man sköter sig bra på resande fot och kan säkert störa hemmalaget som dock börjar hitta lite form med två raka segrar. Två lag som slåss i mitten av tabellen. Hoppas att 1x räcker.

TILL KUPONGEN

Packa nubbe, sill och bärbart wifi så ses vi på Arlanda på måndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.