Stryktipset, vecka 18, 4 maj 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 4 maj 2013

Den här helgen får alla med 13 rätt på Stryktipset en dubblerad vinst. Så nu jävlar! 🙂 Ett lite större system från mig den här veckan. R-0-7-16 (12) + 2 hel och 1 halv. 288 kronor.

Stryktipskupongen hittar ni här.

1. Fulham – Reading 1 (2) M
Upplagt för seger för Fula Skinkan hemma på Craven Cottage mot redan nedflyttningsklart Reading? Ja, troligtvis. Men inte helt självklart. En hel del stolthet på spel för Reading och jag tror inte att man ställer ut skorna. Och kanske kanske kan man spela avslappnat och störa Fulham som inte gjort mål på tre raka matcher. Berbatov och Richardson gick ut skadade i förlustmatchen mot Everton senast och är osäkra till spel (håll koll på startelvorna). Rolig skrällgardering!

2. Norwich – Aston Villa 1(x)
Villa har sett riktigt bra ut på senare tid och det är därför man tagit sig ur den absolut bottenstriden. Men vinner Wigan så är kampen om den tredje nedfylttningsplatsen helt öppen igen och då kan både Norwich och Villa ligga pyrt till. Svårt att blunda för det faktum att Norwich är otroligt svårslaget hemma – bara torskat mot Pool, City och Chelsea den här säsongen. Luktar lite kryss om detta.

3. Swansea – Manchester C (x)2
Sedan Ligacupvinsten mot Bradford i februari så har Swansea haft en ganska medioker tid – bara en seger på de sju efterföljande matcherna. Och vinst mot City känns ju inte heller speciellt troligt, även fast Mancinis mannar sällan spelar speciellt sprudlande på bortaplan. Tvåan överstreckas?

4. Tottenham – Southampton 1
Southampton har så gott som säkrat kontraktet och spelet går inte riktigt att känna igen. Man kommer att få det otroligt jobbigt på Spurs vars skadebekymmer lättar en aning. Tottenham jagar en plats till CL och ska bara vinna det här!

5. WBA – Wigan (x)2
Som sagt, vinner Wigan den här matchen så är bottenstriden i Premier League helt öppen igen. Men kan man vinna borta mot WBA då? Absolut, det är klart att man kan. Senast var Wigan ytterst nära att knipa tre pinnar mot Spurs, men slarvade bort segern i slutskedet. WBA har säkrat kontraktet sedan länge och känns ganska ointresserat av att bjuda på trevlig fotboll. Det kanske ett motiverat bortalag kan utnyttja. Wigan möter Villa i sista omgången – en helt avgörande match om vem som stannar i Premier League? Med en deciliter hjärta, ett tesked hjärna, ett halvt kryddmått sunt förnuft och lite vetemjöl så blir degen misstänkt lik en x2-gardering. 😉

6. West Ham – Newcastle 1
Trots Skinkans torsk mot City senast så ska det inte vara någon vara någon fara med formen. Hemma är man väldigt starkt – bara en förlust på de sju senaste matcherna. Ett Newcastle helt ur slag, skadedrabbat och bortauselt kommer att få det kämpigt. Ettan känns bra om den håller sig kring 50%

Veckans halvtidsunderhållning.

7. åtvidaberg – Djurgården 1(x2) M

Mycket snack om Djurgården angående hotade tränare, dåliga resultat och päronkastning. Naturligtvis inte bra för klubben som i veckan ändå lyckades gneta till sig en final i Svenska cupen genom 1-0 mot örgryte. Man vet ju aldrig – i de djupaste kriser så har ju människor en tendens att enas och tillsammans forcera sig ur problemen. åFF har ju inte direkt rosat allsvenskan de heller så här långt. Hemma har man visserligen bara vunnit en och torskat två, men då ska man komma ihåg att man mött MFF, AIK och Blåvitt. Jag litar inte riktigt på att Järnkaminerna viker ner sig igen…eller att något spån i publiken kastar rutten frukt. Helgardering.

PS. Höll på att falla in i ett resonemang där jag drog likheter mellan Storbritannien och Margaret Thatchers invasion av Falklandsöarna 1982 och Djurgårdens päronkastning mot Mjällby. Järnladyn vs Järnkaminerna. Men det blev lite snurrigt, så jag sparar det till en annan gång. 🙂

Järnlady eller Järnkamin?

8. Degerfors – Varberg 1
Degerfors börjar hitta lite form och har fyra poäng på de två senaste. Stora Valla är ospelbar just nu så matchen är flyttad till Behrn Arena i örebro. Kanske tungt för Varberg att åka tillbaka till arenan där man torskade förra omgången med 1-3, eller så har man man anpassat sig bättre till underlaget. Degerfors förra hemmamatch spelades även den på Behrn arena (vinst mot J-Södra med 2-1). Då var det hela 418 i publiken. Skönt med rejält stöd i ryggen! 🙂 Koroma avstängd för Varberg.

9. Liverpool – Everton 1(x)
Suarez har ju varit ordentligt på bettet på senare tid och är nu avstängd i detta stekheta derby. Kanske är lika bra det. Pool klarade sig ju ganska bra senast utan honom också när man körde över Newcastle med 6-0 på bortaplan. Everton har haft svårt att vinna på Anfield (precis som de flesta lag) och jag tror inte att lämnar arenan med tre poäng den här gången heller, även fast jag gärna tar med en kryssgardering. Matchbild: Gerrard biter Fellaini i örat som skallar Borini som i sin tur ringer Suarez – uruguanen kommer dit, skriker rasistiska smädesord till alla på planen och biter alla på läktarna. Slut: 2-2.

10. Manchester U – Chelsea 1(x)
United har visserligen vunnit ligan redan men man ska enligt uppgift matcha ett starkt gäng och bör klara av minst en poäng mot Chelsea som har ett tufft spelschema med spel i Europa League. På onsdag väntar en riktig nyckelmatch hemma mot Tottenham. 1x räcker?

11. Elfsborg – Mjällby 1(x)
Tycka vad man vill om Elfsborg, men bra fotboll hemma på Borås Arena det spelar man. Det ska mycket till för att Mjällby ska kunna åka med alla tre poängen, men visst kan man gneta till sig en pinne med lite flyt. över 70% på något svenskt lag har jag svårt att acceptera.

12. Halmstad – öster 1(x2) M
Ibland vill man ju bara hångla upp den som kom på helgarderingen! Två nykomlingar som är svåra att få grepp om i början av säsongen. HBK skötte sig bra på Friends förra omgången (3-3) och det är svårt att dra för stora växlar av östers senaste två förluster då kommit mot MFF och Elfsborg. Kom hit du fantastiske helgarderingsuppfinnare så ska du få en långtradare mitt på munnen!

13. Syrianska – Helsingborg (x)2
Helsingborg är ruggigt stabilt och har många lirare som kan avgöra matcher. Oklart om viktige Touma kan spela för hemmalaget, så håll koll på startelvorna innan ni lämnar in kupongen. Hursomhelst så bör x2 räcka långt. Lite väl hög procent på tvåan.

Packa Pampers och Pommac så ses vi på Arlanda på söndag! Kupongen hittar ni här.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.